Sunday, April 5, 2015

Ποιος γράφει την ιστορία του κόσμου; Οι Προβοκάτορες πηγή :pravda
Natal'ja Sineva
 

Οι Πολιτικές και στρατιωτικές προκλήσεις δεν είναι κάτι το  ασυνήθιστο στην ιστορία. Στον  ΧΧ και ΧΧΙ αιώνα είχαμε  μια πληθώρα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Και η ιστορία των βομβαρδισμών από τις βρετανικές αρχές σε  πλοία που μετέφεραν  Εβραίους, καθώς και η οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων της CIA στο Ιράν στη δεκαετία του '50 - είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό. Η αμερικανική έκδοση του ZeroHedge. com έχει συγκεντρώσει μια αρκετά μεγάλη συλλογή  από αυτές  τις προκλήσεις, 


1. Το 1931, οι ιαπωνικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον  σιδηρόδρομο, κατηγορώντας την Κίνα όι έκανε την  επίθεση για να δικαιολογήσουν  την εισβολή της Ιαπωνίας στην Μαντζουρία. Η  ιστορία  αυτής της υπόθεσης έχει καταχωρηθεί ως « περιστατικό της Manchurian ".   
Στο Διεθνές Στρατοδικείο του  Τόκιο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ένας αριθμός από υψηλόβαθμους Ιάπωνες αξιωματικούς  ομολόγησε τη συμμετοχή του στη συνωμοσία - ήταν σημαντικό να βρεθεί  μια   κατάλληλη   "κάλυψη " για την κατάληψη της Μαντζουρίας, από τον στρατό  της Kwantung. 
2. Ταγματάρχης των  SS στις δίκες της  Νυρεμβέργη δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του υπό τις διαταγές της Γκεστάπο οργάνωναν επιθέσεις κατά των  συμπατριωτών τους  και κατά της δημόσιας περιουσίας. Όλο το φταίξιμο το έριξαν στους Πολωνούς  ώστε η η εισβολή στην Πολωνία να έχει βάσιμους λόγους. Ο στρατηγός των  Ναζί  Franz Halder, με τη σειρά του, κατά τη διαδικασία,έδειξε ότι 
με απόφαση του Γκέρινγκ πυρπολήθηκε  το κτίριο της Ράιχσταγκ το 1933  και  για τον εμπρησμό κατηγόρησαν  το Κομμουνιστικό κόμμα της χώρας. 
3. Ο σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ γραπτώς παραδέχθηκε ότι το 1939 το ακριτικό χωριό του Maynila πυρπολήθηκε  από μαχητές του Κόκκινου Στρατού. Για την επίθεση  κατηγορήθηκε η  Φινλανδία, που ήταν η αιτία για να ξεκινήσει  ο χειμερινός πόλεμος. 
4. Ο σημερινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αναγνώρισαν  ότι η μυστική αστυνομία με εντολή του Στάλιν εκτέλεσε  22.000 Πολωνούς  αξιωματικούς και πολίτες, και στη συνέχεια κατηγορήθηκαν  για την τραγωδία οι Ναζί. 
5.Η Βρετανική κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη για τις επί πέντε χρόνια ,  από το 1943 έως το  1948 , βομβιστικές  επιθέσεις  σε πλοία που μετέφεραν  Εβραίους που προσπαθούσαν  να σωθούν από το Ολοκαύτωμα πηγαίνοντας προς την  Παλαιστίνη. Τότε το  σφάλμα αποδόθηκε  στην  οργάνωση των «Υπερασπιστών της Αραβικής Παλαιστίνης», και αργότερα  τα μέλη αυτής της ψευτο-ομάδας "ομολόγησαν " τις πράξεις τους. 

6. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι το 1954   Ισραηλινός τρομοκρατικός πυρήνας οργάνωσε μια σειρά εκρήξεων στην Αίγυπτο, που οι αποδείξεις ειχαν κατασκευαστεί έτσι ώστε όλα να δειχνουν ότι οι δράστες ήταν Αραβες. Μία από τις βόμβες ανατινάχθηκε  πριν από την προγραμματισμένη ώρα και  επέτρεψε στους Αιγυπτίους να αναγνωρίσουν ποιοι  είναι οι  τρομοκράτες, και αργότερα οι ίδιοι  οι εισβολείς  να  ομολογήσουν για το σχέδιο τους 
7. Η CIA γνωρίζουμε  ότι το 1950 προσέλαβε Ιρανούς , που προσποιούνταν ότι είναι κομμουνιστές και  πραγματοποιούσαν  πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο στόχος ήταν να παραπλανήσουν τον ιρανικό λαό εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού τους. 
8. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, το 1955 η Τουρκική κυβέρνηση οργάνωσε τη βομβιστική επίθεση του τουρκικού προξενείου στην Ελλάδα,  και κατηγόρησε   τους Έλληνες. Ετσι αναζωπυρώθηκε το εθνικό   μίσος  και δικαιολόγησαν  την εκστρατεία βίας εναντίον τους. 
9.Ο Πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ιταλός δικαστής και ο  πρώην επικεφαλής της ιταλικής αντικατασκοπείας δήλωσαν ότι το ΝΑΤΟ, με τη βοήθεια του Πενταγώνου και της CIA οργάνωσαν μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στη δεκαετία του 1950, και φόρτωσαν την ευθύνη των επιθέσεων στους κομμουνιστές για να κερδίσουν  την υποστήριξη των λαών  και τις κυβερνήσεων , στον αγώνα ενάντια στον κομμουνισμό. 
Ένας από τους συμμετέχοντες σε αυτό το  προηγουμένως μυστικό πρόγραμμα, δήλωσε:.. "Οι στόχοι ήταν   πολίτες - άνδρες, γυναίκες, παιδιά, αθώοι άνθρωποι, ξένοι, μακριά από οποιοδήποτε πολιτικό παιχνίδι  και ο λόγος ήταν πολύ απλός. Έπρεπε να αναγκάσουν αυτούς τους ανθρώπους, την  ιταλική κοινή γνώμη , να στραφούν προς τις αρχές και να ζητήσουν  ασφάλεια. " Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έπληξαν όχι μόνο την Ιταλία, αλλά και τη Γαλλία, τη Δανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και  άλλες χώρες.
 

Το πρόγραμμα της τρομοκρατίας περιελάμβανε  τα ακόλουθα στοιχεία:
- Την  δολοφονία του πρωθυπουργού της Τουρκίας (1960) - Εκρήξεις στην Πορτογαλία (1966)
- Στην Piazza Fontana σφαγή (1969)
- Τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία (1971)
- Η υπονόμευση του τρένου στο χωριό Peteano (1972)
- Έκρηξη σε αντιφασιστική διαδήλωση στην Μπρέσια (1974)
- Σφαγή στο σιδηροδρομικό σταθμό Atocha της Μαδρίτης (1977)
- Εξουδετέρωση του σιδηροδρομικου σταθμού  της Μπολόνια (1980)
- Η δολοφονία 28 ανθρώπων στη βελγική περιοχή της Brabant (1985).

10. Το 1960, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζορτζ Smathers κατηγόρησε  ότι οι ΗΠΑ σκηνοθέτησαν  σκόπιμα την επίθεση στο Γκουαντάναμο διότι ο Λευκός Οίκος είχε  την ευκαιρία να ανατρέψει  τον Φιντέλ Κάστρο. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζει  ακόμη και το ενδεχόμενο της δωροδοκίας ενός μέλους της κυβέρνησης Κάστρο που ξεκίνησε την επίθεση στη βάση. 
11. Ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματικός  είπε ότι το 1970 τα τουρκικά στρατεύματα έκαψαν ένα τζαμί στην Κύπρο και κατηγόρησαν για εμπρησμό τους Έλληνες . "Μερικές πράξεις δολιοφθοράς είχαν ως στόχο να κατηγορήσουν με τα περιστατικά αυτά τον  εχθρό  και να προωθήσουν  την  δημόσια  αντίσταση. Αυτά κάναμε στην Κύπρο. Είχαμε κάψει ακόμη  ένα τζαμί.." - Εξήγησε ο στρατιωτικός. 
12. Η Γερμανική Κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει το γεγονός ότι το 1978 η γερμανική μυστική υπηρεσία  ανατίναξε τον  εξωτερικό τοίχο μιας  φυλακής, και έριξε τις υπόνοιες σε έναν από τους κρατούμενους - μέλος της Φράξιας του Κόκκινου Στρατού. 
13. Το 1984, πράκτορες της Μοσάντ εγκατέστησαν  στο παλάτι  του Καντάφι στην Τρίπολη ένα ραδιοφωνικό πομπό που μετέδιδε αρχεία που κατασκευάζονταν  από την Μοσάντ σχετικά με τρομοκρατικές πράξεις για να εκθέσουν τον Καντάφι ότι  βοηθά την  τρομοκρατία. Ο Υπολογισμός ήταν σωστός : σύντομα μετά από αυτό ο  Ρόναλντ Ρέιγκαν έδωσε τη διαταγή για βομβαρδισμό της Λιβύης. 
14. Σύμφωνα με έναν  Αλγερινό διπλωμάτη και έναν αριθμό αξιωματικών στη δεκαετία του 1990, ο αλγερινός στρατός συχνά έσφαζε  πολίτες και κατηγορούσε  για τις  δολοφονίες τους ισλαμιστές μαχητές. 
15. Ο αρχηγός  της αστυνομίας της Ινδονησίας δήλωσε ότι ο στρατός της Ινδονησίας σκότωσε  Αμερικανούς δασκάλους στην Παπούα στην  Νέα Γουινέα, το 2002, έχοντας κατηγορήσει για όλα αυτά μια ορισμένη αυτονομιστική οργάνωση  για να μπορέσει να τα καταγράψει  επίσημα στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο πρώην πρόεδρος της Ινδονησίας σημείωσε επίσης ότι σε εκρήξεις στο Μπαλί, έχει αναμειχθεί η χώρα του. 
16. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΠΓΔΜ, οι αρχές σκότωσαν επτά μετανάστες, δηλώνοντας ότι ήταν  μέλη της «Αλ-Κάιντα», και επιχείρησαν εναντίον της ζωής αστυνομικών της ΠΓΔΜ.  Η πράξη  αυτή είχε σκηνοθετηθεί, προκειμένου να αφυπνίσει  το πιο ενεργό τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. 
17. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των  G8 στη Γένοβα, η τοπική αστυνομία έριξε  δύο "βόμβες μολότοφ" και οργάνωσε έτσι την επίθεση της αστυνομίας,για να δικαιολογήσει τις  πράξεις βίας κατά των διαδηλωτών. 
18. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν  το Ιράκ για συμμετοχή στα γεγονότα της 9/11, το οποίο ήταν το κύριο επιχείρημα για την έναρξη των εχθροπραξιών στο Ιράκ. Σήμερα, υψηλόβαθμοι  αξιωματούχοι  της κυβέρνησης της Αμερικής αναγνωρίζουν ότι ο πόλεμος, στην πραγματικότητα, πραγματοποιήθηκε για χάρη του πετρελαίου  και  όχι για λόγους εκδίκησης για την  τρομοκρατική επίθεση  της 9/11 και ότι εκπορεύθηκε από τον Λευκό Οίκο. 
19. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν πέτρες στους συναδέλφους τους, και αργότερα  κατηγόρησαν  τους Παλαιστίνιους και, συνεπώς, δικαιολόγησαν την ωμή μέθοδο καταστολής των ειρηνικών διαδηλώσεων των κατοίκων της αυτονομίας. 
20. Το 2011, Οι Αιγύπτιοι  δημόσιοι υπάλληλοι έκλεψαν  ανεκτίμητα κομμάτια του μουσείου, προκειμένου να δυσφημίσουν τους διαδηλωτές οι οποίοι μίλησαν για την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. 
21. Η Ουκρανική  ελιτ  αναγνωρίζει  ότι οι επιθέσεις των ελεύθερων σκοπευτών με τους οποίους   επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Μαϊντάν ξεκίνησε αρχικά  σαν πρόκληση. Οι  Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν σκόπιμα και με με σκοπό , μαζί με  άλλους για να δημιουργήσουν χάος. 
22. οι Αμερικανοί στρατιώτες είχαν πει ότι αν σκότωναν αθώους Ιρακινούς η Αφγανούς, δίπλα στο σώμα τους, άφηναν ένα όπλο έτσι ώστε οι νεκροί θα μπορούσαν να εκτεθούν ως μαχητές. 
Όχι πολύ καιρό πριν, ένας πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε: «Οι περισσότεροι από τους τρομοκράτες - ή εφευρέθηκαν , ή τους υποκατάστησαμε με τις  δικές  μας  υπηρεσίες ασφαλείας ." Και οι Ηνωμένες Πολιτείες - δεν είναι οι μόνες  οι οποίες παίζουν ένα τέτοιο τρομερό παιχνίδι. Επιπλέον, είναι μια πολύ κοινή στρατηγική. «Τρομοκρατία - το καλύτερο πολιτικό όπλο διότι  τίποτα δεν επηρεάζει τους ανθρώπους ισχυρότερα από το φόβο του ξαφνικού θανάτου" - Αδόλφος Χίτλερ.


Natal'ja Sineva

http://www.pravda.ru/

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails