Tuesday, April 21, 2015

Εξάρθρωση σπείρας Γεωργιανών «οικονομικών μεταναστών» που λήστευαν ηλικιωμένους με τον κόλπο των οικιακών βοηθών

Με το γνωστό κόλπο των οικιακών βοηθών και αποκλειστικών νοσοκόμων σπείρα γεωργιανών «οικονομικών μεταναστών» διέπραττε κλοπές ή ληστείες σε σπίτια.

Για την υπόθεση, η αστυνομία έχει συλλάβει έντεκα άτομα, εκ των οποίων επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι τους «οικονομικοί μετανάστες» από τη Γεωργία.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε, ότι στην ομάδα είχαν «επιστρατευτεί» εργαζόμενες ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες, επίσης Γεωργιανής καταγωγής, οι οποίες εκμαίευαν ουσιώδεις πληροφορίες από τους παθόντες, κυρίως μεγάλης ηλικίας, τις οποίες στη συνέχεια παρείχαν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση τους.
Μέλη της ομάδας κινούνταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν ή σύχναζαν ομοεθνείς τους, αναζητούσαν γυναίκες ομοεθνείς, που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε κατοικίες ηλικιωμένων, ως αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε κατ' οίκον, είτε κατά τη νοσηλεία στα νοσοκομεία, προσέγγιζαν τις γυναίκες αυτές, τις στρατολογούσαν σαν μέλη της οργάνωσής τους και από εκείνες φρόντιζαν να αποκομίζουν πληροφορίες για τις κινήσεις των ιδιοκτητών, την οικονομική τους επιφάνεια και τα τυχόν μέτρα ασφαλείας των κατοικιών τους.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση, προέκυψε, ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον δύο ληστείες, με χρήση στη μία περίπτωση, υπνωτικών φαρμάκων, χαπιών ή σκευασμάτων, η οποία τελέσθηκε στις 19 Ιανουαρίου, σε 74χρονη στην Αγία Παρασκευή, από το διαμέρισμα της οποίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ.
Επίσης, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, δένοντας ηλικιωμένη 83χρονη στην κατοικία της στο Μαρούσι, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις κλοπών με αυτόν τον τρόπο.
Η Ελλάδα έχει προσελκύσει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό γεωργιανών «οικονομικών μεταναστών» οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έρχονται για πλιάτσικο και στη συνέχεια αποχωρούν. Παράλληλα πολλοί γεωργιανοί έχουν διαπράξει και δεκάδες δολοφονίες Ελλήνων.
Οι έλεγχοι για την αποτροπή εισόδου των εγκληματικών αυτών στοιχείων είναι μηδαμινοί, οι γεωργιανοί πλέον δεν κάνουν τον κόπο ούτε να πληρώσουν για να εμφανιστούν ως ομογενείς, ενώ οι απελάσεις είναι ανύπαρκτες και αυτές.
Μερικές από τις δολοφονίες των γεωργιανών «οικονομικών μεταναστών»:
Στις 3 Ιουλίου του 2011 στην Κυψέλη στην συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης δολοφονείται οδηγός ταξί από τρεις γεωργιανούς.
Στις 2 Μαΐου   2012 η φρικτή δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη στα Ιωάννινα. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανοί  (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα
Στις 10 Ιουλίου  2012 στη Φιλοθέη όπου ένας γεωργιανός δολοφονεί 68χρονη  μέσα στο σπίτι της
Στις 4 Οκτωβρίου 2012 στο Χαλάνδρι με με τη δολοφονία 71 χρονης γυναίκας –με τη μέθοδο της ασφυξίας- μπροστά στα μάτια του 85χρονου συζύγου της με υπαίτιους τη γεωργιανής οικιακή βοηθού του ζεύγους  μαζί με δύο ακόμη γεωργιανούς
Στις 3 Απριλίου του 2013 στην Κυψέλη δύο γεωργιανοί αφού ληστεύουν δολοφονούν μέσα στο διαμέρισμά της 67χρτονη γυναίκα. Θα συλληφθούν μερικές ημέρες αργότερα στην Ομόνοια.
Τον Ιούνιο του 2013 με το σύνηθες κόλπο της οικιακής βοηθού τέσσερα συνολικά άτομα, όλοι «οικονομικοί μετανάστες» από τη Γεωργία δολοφόνησαν μια 95χρονη στην Θεσσαλονίκη.
Ιούλιος 2013: Δολοφονία 83χρονης στα Πατήσια. από δύο γεωργιανούς έναν άνδρα και μια γυναίκα
4 Μαρτίου 2014: Άγριος βασανισμός γυναίκας συζύγου γιατρού στο Χαλάνδρι από τρεις γεωργιανούς. Την ‘έκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο για τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα χρήματα
28 Απριλίου 2014:  Δολοφονία Έλληνα επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη
Ιούνιος 2014Τρεις γεωργιανοί συλλαμβάνονται για την δολοφονία 56χρονου που διαπράχθηκε, στον Άγιο Παντελεήμονα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails