Sunday, January 10, 2016

ΜΚΟ «πολυτελείας» στο Αγαθονήσι ανήκει σε εκατομμυριούχο που “επενδύει” στους πρόσφυγες


Με “δόξα και τιμή” υποδεχτήκαμε άλλη μια ΜΚΟ στην Κάλυμνο

Πρόκειται για την εξαιρετικά εύρωστη οικονομικά Moas, μια ΜΚΟ που διαθέτει σκάφη με ελικοδρόμια από τα οποία απογειώνονται drones κατέπλευσε στην Κάλυμνο και από εκεί θα περιπολεί νότια του Αγαθονησίου και στο Βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου...Το σκάφος θα ελλιμενίζεται ανάλογα της αποστολής, σε Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Λέρο, Κάλυμνο και Κω.

Υποτίθεται, ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές κι έχει λάβει σχετική άδεια για τη δράση της σε μια περιοχή η οποία για ευνόητους λόγους είναι ευαίσθητη. Δεν γνωρίζουμε αν το μήνυμα που εκπέμπουμε ως χώρα είναι αυτό που πρέπει με τον τρόπο που χειριζόμαστε τις δεκάδες ΜΚΟ που έχουν κατακλύσει τα νησιά του Αιγαίου . Και θα πρέπει κάποια στιγμή να αποτιμήσουμε και την πραγματική προσφορά τους . Από την μία δεν μπορεί να υποστηρίζουμε ορθώς ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση τις κοινές περιπολίες με τους Τούρκους και από την άλλη να δεχόμαστε οποιονδήποτε εμφανίζεται για να περιπολεί στο Αιγαίο.

Αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να είναι κάποιος καχύποπτος, όταν άνθρωποι πνίγονται, αλλά θα σημειώσουμε ότι με τη δράση των ΜΚΟ δεν χάσαμε λιγότερες ζωές στο Αιγαίο. Ίσως θα ήταν πιο αποτελεσματικές αν επέλεγαν να δράσουν στα τουρκικά παράλια.

Σ΄ ότι αφορά στην συγκεκριμένη ΜΚΟ η οποία έχει προκαλέσει εντύπωση κυρίως για τα σύγχρονα και ακριβά συστήματα που διαθέτει.


Τι αναφέρει το kalymnosnews.gr:

Το υπερσύγχρονο και νεότευκτο διασωστικό σκάφος «Topaz Responder» προσέδεσε σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 στο λιμάνι της Καλύμνου.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σκάφος που ανήκει στην κατηγορία «ρυμουλκό», η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2015, έχει μήκος 51 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα.

Είναι ιδιοκτησίας της μη κυβερνητικής οργάνωσης αναζήτησης και διάσωσης μεταναστών Migrant Offshore Aid Station (MOAS) του νεαρού Αμερικάνου εκατομμυριούχου Christopher Catrambone και παραγγέλθηκε προκειμένου να διατεθεί για να περιπολεί και να προσφέρει άμεση και ταχεία βοήθεια στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πλην του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και των ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτει,  φιλοξενεί επάνω του δύο διασωστικά σκάφη υψηλής ταχύτητας που θα μπορούν να εκτελούν ταχείες αποστολές ή να συνεισφέρουν στις περιπολίες.


Οι δύο λέμβοι διάσωσης,σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομαστούν Αϊλάν και Γκαλίπ, προς τιμήν των δύο μικρών αδελφών από το Κομπάνι των οποίων ο θάνατος συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, τον Σεπτέμβριο.

Έχει χωρητικότητα 300 ατόμων επί του πλοίου και μία πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα παροχής ιατρικής βοήθειας.

Αμέσως μετά την ρίψη του Τιμίου Σταυρού, στις 12.00 το μεσημέρι μετά από πρόσκληση του πρώην Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη ,με πρωτοβουλία του οποίου το εν λόγω σκάφος βρέθηκε στην Κάλυμνο ,ο Μητροπολίτης Παίσιος, ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής, ο έπαρχος Ι.Θεμέλαρος, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Νικόλαος Καζαντζής, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης και ο Υπολιμενάρχης επισκέφτηκαν το σκάφος.

Στη γέφυρα του σκάφους  ο διευθυντής της ΜΚΟ και πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Μάλτας, Μαρτίν Ξουερέμπ ενημέρωσε τους παρισταμένους για την αποστολή του σκάφους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ.Μαρτίν Ξουερέμπ μίλησε στα Ιταλικά και χρέη διερμηνέα έκανε ο τέως Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης.
moas_paulidis 
Όπως τόνισε ο Μαρτίν Ξουερέμπ η ΜΟΑS δεν χρηματοδοτείται από κανένα κράτος, όλα τα έξοδα καλύπτονται από ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ ανέφερε ότι τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα του συγκεκριμένου σκάφους ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ.

Το σκάφος ήδη έχει ενταχθεί στα επιχειρησιακά σχέδια του ΥΝΑ ,υπό τον έλεγχο του οποίου θα κινείται και ο επιχειρησιακός χώρος που του έχει ανατεθεί είναι νότια Αγαθονησίου ,στο Βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου.

Το σκάφος θα ελλιμενίζεται ανάλογα της αποστολής, σε Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Λέρο, Κάλυμνο και Κω.

Τις ευχαριστίες τους προς τον Μαρτίν Ξουερέμπ, εξέφρασαν τόσο ο Μητροπολίτης όσο και ο Δήμαρχος.

Μιλώντας στη συνέχεια ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης έκανε μία σύντομη αναφορά στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που πάρθηκαν από τον εφοπλιστή Νικόλαο Παπαδάκη με καταγωγή από την Κάσο και τον ίδιο προσωπικά και στις επαφές τους με την φιλανθρωπική οργάνωση ΜΟΑS,ώστε το υπερσύγχρονο αυτό σκάφος να αποσταλεί στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Πριν κλείσουμε το σχετικό ρεπορτάζ αξίζει να παραθέσουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την Migrant Offshore Aid Station (MOAS) ιδρυτής της οποίας είναι ο νεαρός Αμερικάνος εκατομμυριούχος Christopher Catrambone σε μία προσπάθεια του να συμβάλει στη διάσωση των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

H MOAS (τα αρχικά της σημαίνουν Υπεράκτιος Σταθμός Βοήθειας Μεταναστών) ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2014, με ένα πλοίο, το M.Y. Phoenix, η οποία μέχρι στιγμής έχει ήδη διασώσει 11.685 ανθρώπους από επικίνδυνες συνθήκες στην Κεντρική Μεσόγειο.

“Σύμμαχός” του σε αυτή την αποστολή είναι και δύο drone Schiebel S-100 Camcopters, με τα οποία μπορούσε να έχει άμεσα εικόνα για μια πολύ μεγάλη περιοχή γύρω από το σκάφος.

Η ΜΚΟ φέρεται πως ιδρύθηκε όταν ο 31χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του, σε μία κρουαζιέρα τριών εβδομάδων και είδαν στην θάλασσα ένα μπουφάν.

Ο καπετάνιος τους πληροφόρησε ίσως ήταν από τα ναυάγια που γίνονται στην περιοχή με θύματα πρόσφυγες.

“Σκέφτηκα: Εγώ κάνω κρουαζιέρα με το σκάφος μου και την ίδια στιγμή εκεί έξω πνίγονται άνθρωποι. Ο δικός μας παράδεισος είναι η κόλασή τους»”, αναφέρει ο ιδρυτής της οργάνωσης”.
Επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε πως η αποστολή της συγκεκριμένης ΜΚΟ θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από το ελληνικό κράτος. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται η παρουσία αξιωματικών και αξιωματούχων και οι προσκλήσεις από πολιτευτές.

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ο ιταλικής καταγωγής, Christopher Catrambone, “νοιάζεται”;


Ακριβώς ο ίδιος που κάνει τον μεγαλοεπενδυτή George Soros να “νοιάζεται” για τους μετανάστες: Το κέρδος! Αλλά αυτά είναι για τα για τα ψιλά γράμματα των ειδήσεων και σε ‘μικρά’ σάιτ.

Το Ιταλικό barbadillo.it αναφέρει τις “καλές” προθέσεις των δυο φιλάνθρωπων, Soros και Catrambone, που είναι η ‘εισαγωγή’ νέου φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ιταλία.

Η περιούσια του Catrambone σύμφωνα με το Bloomberg, ανέρχεται στα $10 εκατ, τώρα που είναι μόλις 30 ετών. Και η dailymail αναφέρει ότι τα 8 από αυτά “έχουν επενδυθεί” στη διάσωση των μεταναστών.

Ο ίδιος όπως λέει σύμφωνα με την Guardian: «Έχω επενδύσει τη ζωή μου σ’ αυτό και η οικογένειά μου επένδυσε τις οικονομίες της».

Λίγο περίεργο το ρήμα “επενδύω” αν προσφέρεις χρήματα για φιλανθρωπία. Νομίζω;

Εξάλλου το μάθαμε το κόλπο που εφαρμόζουν όλοι αυτοί οι ελιτάρχες -από τον Gates μέχρι τον κο facebook: Δημιουργούν μια ΜΚΟ στο όνομα τους, περνάνε εκεί τα χρήματα τους και.. άντε γεια στη φορολογία! Άντε να ελέγξεις πόσα πραγματικά ξοδεύονται εκεί και για ποιους σκοπούς!

© AllNewz με πληροφορίες από kalymnosnews.gr / onalert.gr / aegeanews.gr/ barbadillo.it / dailymail / Guardian

nea.allnewz.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails