Tuesday, September 20, 2016

Ολοήμερα νηπιαγωγεία και «My School» - Ο εφιάλτης είναι εδώ!

Ο Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου είναι εδώ

και τα παιδιά από μικρά θα βρίσκονται όλη μέρα με τους παιδαγωγούς του κράτους, οι οποίοι θα τα εκπαιδεύουν σύμφωνα με τις «επιταγές» της πολυπολιτισμικής Νέας Τάξης.
Το παγκοσμιοποιητικό πρόγραμμα myschool έχει εκδώσει ήδη από τον Αύγουστο ανακοινώσεις, παρεμβαίνοντας στο σύνολο των Νηπιαγωγείων της χώρας.Αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Μετά τον καθορισμό από το ΥΠΠΕΘ, του νέου Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου για το σύνολο των Νηπιαγωγείων της χώρας, παρακαλούμε θερμά να ΜΗΝ προβαίνετε στη δημιουργία τμημάτων και ορισμό αναθέσεων ωρών σε εκπαιδευτικούς, καθώς το ΠΣ myschool προσαρμόζεται στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα. Επιπλέον, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι τα τμήματα και οι αναθέσεις που έχουν δημιουργηθεί θα διαγραφούν. Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και συνεργασία σας».
Όπως καταλαβαίνεται ο έλεγχος ξεφεύγει και πάει στα χέρια που δεν πρέπει να πάει.
Αναφορικά με το «My School», είχαν εδώ και καιρό θαρραλέοι γονείς από την Πάτρα.
Διαβάστε:
Καλώς όρισες μεγάλε αδερφέ (ΒIG BROTHER) στο σχολείο μου!
Δύο σοβαρότατες εξελίξεις τρέχουν στα Ελληνικά σχολεία
Φίλε γονέα:
Το υπουργείο παιδείας προωθεί , στα σχολεία, ένα πληροφοριακό σύστημα  το my school  (το σχολείο μου) και τη λεγόμενη αυτό-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
Πίσω όμως από την αγαπησιάρικη φράση  «το σχολείο μου» είναι κριμένος ο εφιάλτης του απόλυτου φακελώματος των παιδιών μας και της οικογένειάς τους για όλη τους τη ζωή, ενώ πίσω από την αξιολόγηση, κρύβεται η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση των σχολικών μονάδων!!
Πρέπει να γνωρίζεις  ότι:
Α) Στο my school   καταχωρούνται προσωπικά δεδομένα του παιδιού σου όπως το ΑΜΚΑ,  μέσω του οποίου μπορεί οποιεσδήποτε (εργοδότης, ασφαλιστική εταιρία, κλπ)  να γνωρίζει  πιθανά προβλήματα υγείας που ενδεχομένως είχε κάποτε το παιδί  σου;;; Γνωρίζεις ότι καταχωρούνται προσωπικά σου δεδομένα, όπως η εργασία σου και το μορφωτικό σου επίπεδο, ότι φακελώνεται όλη η οικογένεια;;;
Β) Ότι σε κάθε παιδί πρέπει απαραίτητα να καταχωρηθεί η «διαγωγή του», από το δημοτικό ακόμα, και οιαδήποτε τιμωρία, από την απλή παρατήρηση ή την  επίπληξη  μέχρι τυχόν αποβολές κλπ. Με δυο λόγια κατηγοριοποιούν  και φακελώνουν τα παιδιά μας από το δημοτικό… Γιατί; Για ποιο λόγο; Τι σχέση έχει το ΑΜΚΑ, ή μια αποβολή στο Δημοτικό με τη μόρφωση των παιδιών μας, με τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο, με την εργασία του αργότερα;  ποιος θα χρησιμοποιεί μελλοντικά και δια βίου αυτά τα δεδομένα;
Γ) Στην  λεγόμενη «αυτοαξιολογηση της σχολικής μονάδας»  σε πρωτεύουσα θέση  αξιολογούνται οι πόροι του σχολειού, δηλαδή η τσέπη σου και οι χορηγοί. Σε υποχρεώνουν, ή  να εξευτελιστείς ζητιανεύοντας από τους «πλούσιους χορηγούς» ελεημοσύνη,  ή να βάλεις ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην άδεια τσέπη σου, για να μάθουν τα παιδιά σου γράμματα…
Δ) Στην   «αυτοαξιολογηση της σχολικής μονάδας», «αξιολογούν», το πόσο ήσυχα, το πόσο υπάκουα, το πόσο υποταγμένα είναι τα παιδιά μας. Η κοινωνία της φτώχειας της εξαθλίωσης της κατάθλιψης των αυτοκτονιών πρέπει να ξεκινάει από το σχολείο. Όμως εμείς ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας ένα σχολείο της γνώσης της αυτενέργειας της δημιουργίας της ελευθερίας.
ΚΑΛΟΥΜΕ  τους γονείς να αρνηθούν να δώσουν προσωπικά τους στοιχεία και των παιδιών τους.  Σε κάθε σχολείο να γίνουν συνελεύσεις  γονέων μαθητών εκπαιδευτικών με στόχο την ενημέρωση όλων.
Καλούμε  συλλόγους γονέων  να βρεθούμε μεταξύ μας  και να στείλουμε εξώδικα στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης  και στις διευθύνσεις προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να μην προχωρήσει το  my school   και στην συνέχεια η αυτοαξιολόγηση.
Καλούμε σε πανελλαδικό συντονισμό συλλόγους ώστε η φωνή μας να μεγαλώσει..
ΑΣ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ…
ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails