Eιδικού Συνεργάτη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αλλάξουν στάση απέναντι στο Κατάρ μετά την απόφαση των έξι αραβικών χωρών  να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα αυτή, λόγω της στενής υποστήριξης των ισλαμικών ομάδων και των  σχέσεων με το Ιράν, σύμφωνα με την κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ.


« Δεν υπάρχει  καμία επίδραση στις δραστηριότητες μας και όλες οι πτήσεις συνεχίζονται όπως έχουν προγραμματιστεί» ,  δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Αντισμήναρχος  Damien Pikart σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αμερικανική ηγεσία θεωρεί σύμμαχο χώρα το Κατάρ  κατά του Ισλαμικού κράτους και είναι ευγνώμων στην ηγεσία της χώρας για την μακροπρόθεσμη υποστήριξη» την παρουσία  και την «συνεχή  δέσμευσή της για την περιφερειακή ασφάλεια».
«Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη συνεχίζουν τις αποστολές στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία, παρά τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των αραβικών χωρών», δήλωσε ο αντισμήναρχος  Adrian J. Rankin της αεροπορίας των ΗΠΑ.
«Ενθαρρύνουμε όλους τους εταίρους μας στην περιοχή  να μειώσουν τις  εντάσεις και να εργαστούν για την εξεύρεση κοινής λύσης», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στο Κατάρ έχει έδρα  η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ με εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων  και με περίπου 10.000 Αμερικανούς στρατιώτες.

Πέντε αραβικές χώρες, και  η κυβέρνηση της Λιβύης, μαζί με τις  Μαλδίβες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση για την περιοχή .
Τις σχέσεις του  διέκοψαν συνολικά , το Μπαχρέιν, η Αίγυπτο, η Σαουδική Αραβία ,  τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, η Λιβύη και οι  Μαλδίβες, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα αποσύρουν  τους διπλωμάτες τους από το Κατάρ ενώ οι Καταριανοί  διπλωμάτες απελάθηκαν από το έδαφός τους .
Την ίδια στιγμή, και τα αραβικά κράτη έχουν ανακοινώσει ότι θα αναστείλουν  τις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, ενώ η Σαουδική Αραβία θα  κλείσει τα χερσαία σύνορα της με το Κατάρ, το οποίο θα απομονωθεί από το υπόλοιπο της Αραβικής χερσονήσου.
Ο  Ισραηλινός υπουργός άμυνας ανέφερε πριν λίγο  ότι η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των αραβικών κρατών του Κόλπου και της Αιγύπτου με το κράτος του  Κατάρ «ανοίγει  νέους ορίζοντες στην  συνεργασία με αυτές τις χώρες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες συνεργασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν στο Κοινοβούλιο.

Η διπλωματική ρήξη με το Κατάρ «αποτελεί άλλη μια απόδειξη του γεγονότος ότι ακόμα και τα αραβικά κράτη κατανοούν ότι ο πραγματικός κίνδυνος σε περιφερειακό επίπεδο δεν προέρχεται από το Ισραήλ, τους Εβραίους ή τον σιωνισμό αλλά από την τρομοκρατία», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός .
Το «παιχνίδι» όμως έχει «χοντρύνει» και φυσικά η ουσία είναι αλλού.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον διοικητή του «Ισλαμικού Επαναστατικού  σώματος των φρουρών» (IRGC) Στρατηγό  Mohammad Ali Jafari , το Ιράν γνωρίζει για  «το  σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων στην Μέση Ανατολή ».
Μιλάμε για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Λεβάντε (ανατολική Μεσόγειο), σε αμερικανικό και ισραηλινό προτεκτοράτο . Ο ίδιος εννοεί την απόσχιση όλων των κουρδικών περιοχών και την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους.
Ο Ιρανός στρατηγός έδωσε  στην ουσία  διευκρίνιση σε παλαιότερη  δήλωση στήριξης του Ισραήλ στην κυοφορούμενη  ίδρυση ενός ανεξάρτητου  Κουρδιστάν.
Η ισραηλινή  υπουργός Δικαιοσύνης Aeylet Shaked από το   δεξιό  κόμμα «Εβραϊκό Σπίτι» είχε καλέσει την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει «το δικαίωμα των Κούρδων για ένα αυτόνομο  κράτος», το οποίο θα πρέπει να «συνορεύει με την Τουρκία και το Ιράκ».
Η ίδια προέτρεψε ακόμη την αλλαγή των κανόνων  του διεθνούς δικαίου, αναφερόμενη  στην καταστροφή των «εθνών-κρατών» στην Μέση Ανατολή, κάτω από την « ταχεία εξάπλωση της τρομοκρατίας».
Σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο όλα ξεκινούν από το  σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, και προβλέπει την δημιουργία  του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ» .
Το  σχέδιο που  Πενταγώνου   αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν  σε τρία μέρη,  σιιτικό, σουνιτικό  και κουρδικό. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ»  έως τον  Ευφράτη.
Η περιοχή των μοναρχιών του Κόλπου θα βρεθεί κάτω από μια εντελώς νέα και διαφορετική κατάσταση η οποία θα αλλάξει το χάρτη , τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Ιράν και Σαουδική Αραβία μαζί με το Ισραήλ θα αποτελέσουν τους κύριους πυλώνες  ενός νέου τοπίου που αλλάζει ραγδαία μετά τον πόλεμο στην Συρία.
Έτσι καταδεικνύεται , σύμφωνα με τους Ιρανούς  ότι το «παιχνίδι» που παίζεται στην περιοχή αυτή είναι απλά τεράστιο.  Δεν αφορά μόνο την μεταφορά υδρογονανθράκων και των αγωγών στην περιοχή, αλλά την ολοκληρωτική αλλαγή του χάρτη  και των χωρών της περιοχής .
Κράτη διαλύονται ενώ άλλα  «γεννιούνται». Πρόκειται για μία επίπονη κυοφορία η οποία «φέρνει» σχεδόν πάντοτε παγκόσμιο πόλεμο.