Saturday, December 9, 2017

Φονικές αεροπορικές επιδρομές Ισραηλινών στη Γάζα


Φονικές αεροπορικές επιδρομές Ισραηλινών στη Γάζα


Ένα μωρό 6 μηνών και ένας 54χρονος άνδρας νεκροί - Τουλάχιστον 25 τραυματίες, μεταξύ τους και έξι παιδιά - Προηγήθηκε η εκτόξευση τριών ρουκετών από τους Παλαιστίνιους - Νωρίτερα, δύο νεκροί και τουλάχιστον 200 τραυματίες σε συγκρούσεις Παλαιστινίων με τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ

Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη στη Λωρίδα της Γάζας, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της έντασης στη Μέση Ανατολή, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και 25 τραυματίες. Νεκροί είναι ένα μωρό 6 μηνών (ονόματι Yousif Shkian) και ο 54χρονος Maher Atallah, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τουλάχιστον 6 τραυματίες. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Τα ισραηλινά αεροσκάφη φέρονται να έχουν χτυπήσει κτήρια και δομές στο βόρειο τμήμα, στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί από τα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δύο ρουκετών από την πλευρά των Παλαιστινίων προς το Ισραήλ και ελάχιστα λεπτά μετά την εκτόξευση και τρίτης ρουκέτας, η οποία δεν αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό σύστημα άμυνας, πλήττοντας μία μη κατοικημένη περιοχή και προκαλώντας υλικές μόνο ζημιές.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails