Sunday, July 1, 2018

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ


Νόμο με τον οποίο απαγορεύεται κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό, υπέγραψε ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα.
Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες «δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους».

Ο νόμος δίνει στις τοπικές αρχές της Πολωνίας προθεσμία ενός έτους να αφαιρέσουν όλα τα σύμβολα που τιμούν «το απολυταρχικό και μη κυρίαρχο καθεστώς» από τους δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του νόμου, περίπου 1.200 έως 1.400 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Πολωνία θα αλλάξουν ονομασία.
Δηλαδή, για να το κάνουμε πιο «λιανά», εάν αυτός ο νόμος εφαρμοζόταν στην Ελλάδα (ασφαλώς και θα εφαρμοστεί με Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής!), θα μετονομάζονταν υποχρεωτικώς κάτι πλατείες, οδοί, κ.λπ., με ονομασίες όπως «Ηρώων Πολυτεχνείου», «Γρηγόρη Λαμπράκη», «Νίκου Μπελογιάννη» και άλλα παρόμοια.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails