Η μείωση στην στήριξη των «προσφύγων», προκάλεσε έναν θρασύτατο Σύριο «πρόσφυγα» που ζει την Αυστρία, να γράψει μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε σε ημερήσια εφημερίδα. 
Προτείνει οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί να συμμετέχουν στην διαδικασία ένταξης των μεταναστών και μάλιστα απαιτεί να «εργαστούν και οι δύο πλευρές»,  που σημαίνει ότι οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί θα πρέπει να παίρνουν πρόσφυγες στα σπίτια τους και να ζουν μαζί τους!

Και συνεχίζει: «Η ενσωμάτωση λειτουργεί όταν οι πρόσφυγες ζουν με τους Αυστριακούς. Μπορούν να μιλάνε,  ή οι αυστριακοί να διαβάζουν ένα επίσημο έγγραφο σε έναν πρόσφυγα και στη συνέχεια να του το εξηγεί σε απλή γλώσσα. […] Μπορούν να πάνε σε εξωτερικούς χώρους ή σε μια πισίνα μαζί,» γράφει, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς.
Η ιδέα του είναι ότι η επικοινωνία έτσι βοηθά τους πρόσφυγες να «γίνουν εξυπνότεροι» και τους βοηθά στην εκμάθηση της γλώσσας. Υποστήριξε επίσης ότι οι φόροι που καταβάλλουν οι πολίτες για την υποστήριξη των προσφύγων δεν είναι δωρεές, ότι είναι υποχρεωτικές, ως εκ τούτου, Γερμανοί και Αυστριακοί θα πρέπει να δίνουν δωρεές εθελοντικά για να είναι «αληθινά ανθρώπινοι», επικαλούμενος τα λόγια του Ιησού από τη Βίβλο για να τονίσει τα λεγόμενά του.
«Όλοι οι Χριστιανοί πρέπει φυσικά να γνωρίζουν ότι ο Ιησούς είπε “δώστε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη το σπίτι σας και όλα τα χρήματά σας”. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν τηρούν όλοι οι Χριστιανοί αυτή την οδηγία» επιμένει.
Φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συνάντησε διαφωνίες στις «προτάσεις» του. Ορισμένοι μάλιστα, απαντώντας στην επιστολή του, του προτείνουν το αυτονόητο: Να γυρίσει πίσω στην Συρία! 
Όπως θα έπρεπε να κάνουν όλοι αυτοί οι εισβολείς που κατακλύζουν την Ευρώπη όχι για να ενσωματωθούν, όπως βλέπετε, αλλά για να ενσωματώσουν. Ευρώπη ξύπνα, είναι ΗΔΗ αργά!
Κ.Π.