Monday, January 14, 2019

ΗΠΑ: Στην φυλακή χριστιανός που βοήθησε μητέρα να φύγει από τις ΗΠΑ για να μην επικοινωνεί η ανήλικη κόρη της με την πρώην λεσβία σύντροφό της



LifeSiteNews / ΚΟ
Ο 61χρονος ελληνικής καταγωγής χριστιανός επιχειρηματίας Philip Zodhiates (Φίλιππος Ζωδιάτης) από το Waynesboro της Virginia, είναι πρόεδρος μιας direct mail εταιρείας με το όνομα ‘Response Unlimited’, η οποία βοηθά συντηρητικές οργανώσεις να συγκεντρώνουν χρήματα για τους σκοπούς τους. Είναι επίσης πατέρας έξι υιοθετημένων παιδιών από την Κεντρική Αμερική. (Είναι γιος του Σπύρου Ζωδιάτη, γνωστού ευαγγελικού ιεροκήρυκα και ιδρυτή της κίνησης AMG, “Adνancing Ministries of the Gospel” που γεννήθηκε στην Κύπρο και μετανάστευσε στιις ΗΠΑ το 1946).
Ο Ζωδιάτης (στην φώτο με την σύζυγό του) άρχισε να εκτίει τριετή ποινή φυλετικής τον περασμένο μήνα μετά τη ποινική δίωξή του από την κυβέρνηση Ομπάμα, επειδή οδήγησε την Lisa Miller και την κόρη της Ιζαμπέλα στα καναδικά σύνορα το 2009. Η Miller, χριστιανή και πρώην λεσβία, έφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποφύγει τις επιβαλλόμενες από αμερικανικό δικαστήριο επισκέψεις της Janet Jenkins, πρώην συντρόφου της που το δικαστήριο αναγνώρισε ως δεύτερη "μητέρα" του κοριτσιού, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία βιολογική σχέση μαζί του.
Ο χριστιανός επιχειρηματίας βρίσκεται στις φυλακές Ashland του Κεντάκυ, καταδικασμένος για το έγκλημα της «διεθνούς απαγωγής γονέα».
Η Lisa Miller, υπήρξε λεσβία μέχρι την μεταστροφή της στον Χριστό και για την υπόθεση αυτή είχε γράψει ο ΚΟ από το 2008! Δικαστήριο του Βερμόντ των ΗΠΑ, κλήθηκε να ασχοληθεί με μια πρωτοφανή υπόθεση επιμέλειας τέκνου, εξετάζοντας αν ήταν «ακατάλληλη» η Miller να μεγαλώσει το παιδί της, εξαιτίας της χριστιανικής της πίστης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της λεσβίας πρώην συμβίας της, Janet Jenkins. Η Miller και η Jenkins, είχαν ενωθεί με μία «αστική ένωση» (civil union) το 2000, και ζούσαν σαν ζευγάρι κάτω μάλιστα, από το ίδιο επίθετο. Τον Απρίλιο του 2002, η Jenkins έκοψε τον ομφάλιο λώρο της Lisa Miller-Jenkins η οποία γέννησε ένα κοριτσάκι, το οποίο είχε συλλάβει με την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης, (από άγνωστο δότη σπέρματος). Η μικρή Ισαβέλλα μεγάλωνε με τις δύο γυναίκες οι οποίες την έμαθαν να φωνάζει την μητέρα της Lisa "mommy" (μαμάκα) και την Janet "mama" (μαμά). Όλα αυτά μέχρι που η Miller έγινε χριστιανή, εγκατέλειψε τον ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής και διέκοψε κάθε σχέση με την Jenkins. Τότε εκείνη στράφηκε εναντίον της διεκδικώντας την κηδεμονία του παιδιού από την βιολογική μητέρα, με τον ισχυρισμό ότι η Miller δεν είναι πλέον κατάλληλη για μητέρα λόγω της «χριστιανικής ανατροφής» με την οποία θέλει να μεγαλώσει το παιδί.

Τελικά το δικαστήριο του Βερμόντ έδωσε την πλήρη κηδεμονία της μικρής Ισαβέλλας στην Miller, αλλά όρισε τις ημέρες που θα μπορεί η Jekins - την οποία ονόμασε το δικαστήριο «άλλη μητέρα» της Isabella - να επικοινωνεί μόνη της με το παιδί. Η Miller επιχείρησε να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, καθώς διαπίστωσε (όπως και άλλοι) ότι η μικρή Isabella εμφανίζονταν τραυματισμένη μετά από τις επισκέψεις της Jenkins, πλην όμως το δικαστήριο αρνήθηκε να ακυρώσει την απόφαση για τις επισκέψεις. Στη συνέχεια, η Miller εγκατέλειψε τις Η.Π.Α. με την κόρη της το 2009, με τη βοήθεια του Ζωδιάτη, ο οποίος φέρεται να την οδήγησε στα καναδικά σύνορα. Από τον Καναδά, η Λίζα και η Ιζαμπέλα πέταξαν για τη Νικαράγουα. Το που μένουν σήμερα είναι άγνωστο.

Στο δικαστήριο ο Ζωδιάτης δήλωσε ότι το κίνητρό του ήταν η επιθυμία που είχε ως χριστιανός να προστατεύσει την Ιζαμπέλα από σεξουαλική κακοποίηση.
"Το 2009, υπήρχαν δημοσιεύματα εφημερίδων ότι το παιδί της Λίζας ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης", δήλωσε. "Όταν οι άνθρωποι υποφέρουν από κακοποίηση, φτώχεια ή αδικία και μου ζητείται να βοηθήσω, το κάνω. Έτσι, το φυσικό ένστικτό μου ήταν να βοηθήσω την κόρη της να απαλλαγεί από την κακοποίηση. Το να βοηθώ άλλους ανθρώπους είναι πάντα ένα δυνατό κίνητρο για μένα, ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά».
Αφού οι ομοσπονδιακοί εφέτες δικαστές αρνήθηκαν να συζητήσουν την τελευταία αίτηση του Ζωδιάτη τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, οι δικηγόροι του άρχισαν να προετοιμάζουν μια προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ζητώντας από το δικαστήριο την διακοπή της ποινής εν αναμονή της τελικής απόφασης του δικαστηρίου.
Παρόλο που η δικαστής Ruth Bader Ginsburg (αριστερά) απέρριψε το αίτημα για διακοπή της ποινής, ο πρώτος δικαστικός υποψήφιος του προέδρου Donald Trump, Neil Gorsuch (δεξιά), της έδωσε ημερομηνία συζήτησης σε ιδιωτική διάσκεψη (4 Ιανουαρίου). Μέχρι τότε ο Ζωδιάτης θα παραμείνει στην ομοσπονδιακή φυλακή.
Το LifeSiteNews συγκέντρωσε περισσότερες από 12.000 υπογραφές και κάλεσε το δικαστήριο να δεχτεί την αίτηση, με μια αναφορά στην οποία υποστηρίζει ότι "θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Zodhiates να απευθύνει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο - για να μπορέσει να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του» και ότι «το να παραμένει στη φυλακή όλο αυτό το διάστημα είναι ένα δυσβάσταχτο βάρος».
Ο Ζωδιάτης θεωρεί τον εαυτό του ως στόχο μιας πολιτικής ποινικής δίωξης που χρησίμευε για την προώθηση της ατζέντας των LGBT την οποία ολόθερμα δέχθηκε και προώθησε η κυβέρνηση Ομπάμα. Υποστηρίζει ότι δεν παρέβη κανένα νόμο βοηθώντας τη Λίζα και την Ισαβέλλα να εγκαταλείψουν τη χώρα και ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς χειρίστηκαν την υπόθεση με τέτοιον τρόπο ώστε να καταλήξουν σε μια ετυμηγορία εναντίον του και να αποκλείσουν τα στοιχεία εκείνα που έδειχναν κακοποίηση της Isabella από την Jenkins.
«Η Lisa Miller είχε την πλήρη επιμέλεια της κόρης της όταν έφυγε από τη χώρα", δήλωσε ο Ζωδιάτης στο LifeSiteNews λίγες μέρες πριν τη φυλάκισή του. "Δεν είχαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και είχαν νόμιμα διαβατήρια. Κανένας νόμος δεν παραβιάστηκε από κανέναν, εκτός από τη Janet Jenkins, που κακοποιούσε σεξουαλικά ένα πολύ μικρό παιδί».
Η ίδια η Miller είχε δηλώσει στο LifeSiteNews το 2008 ότι είχε διαλύσει την αστική της ένωση με τη Jenkins (φώτο) επειδή η Jenkins της φερόταν βίαια και η Isabella άρχισε να εμφανίζει σημάδια κακοποίησης μετά από επισκέψεις μαζί της. Το κορίτσι άρχισε να δείχνει άγχος για τις επισκέψεις της Jenkins, διαμαρτυρήθηκε ότι έμενε γυμνό μαζί της, άρχισε να αυνανίζεται ανοιχτά για πρώτη φορά αφότου άρχισαν οι επισκέψεις της Jenkins και σε κάποιο σημείο εξέφραζε ακόμη την επιθυμία να αυτοκτονήσει.
Μια κλινική θεραπεύτρια που ασχολήθηκε με την Isabella, μια κοινωνική εργαζόμενη που την παρακολούθησε, και μια φίλη που την φρόντιζε, όλες τους, υπέγραψαν ένορκες βεβαιώσεις ότι οι επισκέψεις με την Jenkins είχαν τραυματίσει το κοριτσάκι. Ωστόσο, ο δικαστής του Βερμόντ Ρίτσαρντ Κοέν επικύρωσε τη συνέχιση των επισκέψεων.
"Τα δικαστήρια του Βερμόντ αρνήθηκαν να αποδεχθούν τις ένορκες βεβαιώσεις των κοινωνικών λειτουργών που κατέθεσαν ότι η Isabella Miller κακοποιήθηκε από τη Janet Jenkins και έθαψαν τα πολύ σημαντικά στοιχεία της σεξουαλικής κακοποίησης επειδή είχαν μια πολιτική ατζέντα που επίτασσε να ακυρώσουν τις πολλές νομοθεσίες περί γάμου τόσων πολλών πολιτειών και τον ομοσπονδιακό νόμο περί υπεράσπισης του γάμου", δήλωσε ο Ζωδιάτης.
«Τα δικαστήρια αρνήθηκαν να επιβάλουν ποινές για τη παιδική σεξουαλική κακοποίηση, προκειμένου να προωθήσουν μια άγρια ​​πολιτική ατζέντα. Αυτοί πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή».
Ο Ζωδιάτης δήλωσε ότι αρνήθηκε τις συμφωνίες που του προσέφεραν οι εισαγγελείς επειδή «θα έπρεπε να δηλώσω ένοχος για διεθνή απαγωγή γονέα, όταν δεν υπήρχε καμία απαγωγή. Δεν θα μπορούσα να εγκαταλείψω το Λόγο του Χριστού είτε αυτό σήμαινε φυλακή είτε όχι», δήλωσε. «Δεν πειράζει που είμαι στην φυλακή. Πρέπει να τα περιμένουμε όλα και να μην χάνουμε την χαρά μας. Ο Θεός μας είπε ότι πρέπει να περάσουμε μέσα από δοκιμασίες και θλίψεις, και πρέπει να πω, ότι αυτή η δοκιμασία με έφερε πιο κοντά στον Κύριο. Θέλει να μας φέρει στο σημείο να είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από Αυτόν, στο σημείο όπου οτιδήποτε και να κάνουμε δεν μπορεί να κάνει καμιά διαφορά».
Ο Ζωδιάτης είναι ο τρίτος που οδηγείται στην φυλακή για την παροχή βοήθειας στην Lisa και την Isabella. Δύο Μενονίτες (προτεσταντική ομάδα γνωστή για τον απομωνοτισμό των μελών της και τον υπερσυντηρητικό τρόπο ζωής και εμφάνισής τους - φώτο), έχουν φυλακιστεί επίσης για τον ρόλο τους στη διαφυγή και την άρνησή τους να καταθέσουν ονόματα και άλλων που συμμετείχαν στην "απαγωγή".
ΚΟ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails