Monday, September 2, 2019

Η Σλοβενία ​​ενισχύει τον φράχτη στα σύνορά της με την Κροατία για να σταματήσει το ρεύμα των παράνομων μεταναστών


Για να ελέγξει τη συνεχώς αυξανόμενη ροή εισερχόμενων μεταναστών, η Σλοβενία ​​αποφάσισε να συνεχίσει να κατασκευάζει τον φράχτη στα σύνορα με την Κροατία, το οποίο ξεκίνησε το 2015.

Μετά από μια πρώτη επέκταση κοντά στα ουγγρικά σύνορα και μια δεύτερη ανάμεσα στις πόλεις Metlika και Vinica, η σλοβενική κυβέρνηση διέταξε μια νέα επέκταση 40 χιλιομέτρων.

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε ούτε τη θέση ούτε το χρονοδιάγραμμα αυτού του νέου φράχτη, το σλοβενικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι POP-TV αναφέρει ότι ξεκίνησαν εργασίες μεταξύ των χωριών Zilje και Žuniči, στα νότια της χώρας. Θα κατασκευαστεί κατά μήκος του ποταμού Kopla και θα είναι 2 μέτρα και 50 εκατοστά ψηλό.

Με το νέο αυτό σχέδιο, περισσότερα από 210 χιλιόμετρα φραγμών θα χωρίζουν τις δύο χώρες, το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των συνόρων μεταξύ Κροατίας και Σλοβενίας.

Φέτος, περισσότεροι από 7.000 μετανάστες διέσχισαν τα σύνορα, εισερχόμενοι παράνομα στην περιοχή Σένγκεν, μια αύξηση 56 τοις εκατό με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, την Αλγερία ή το Μαρόκο. Αλλά η Σλοβενία ​​είναι μόνο ένα πέρασμα γι' αυτούς. Η πλειοψηφία προσπαθεί να φτάσει στην Ιταλία ή την Αυστρία.

ΚΟ: Να υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την παραπάνω είδηση, την στιγμή που σε 7 μήνες 7.000 μετανάστες διέσχισαν παράνομα τα σλοβενικά σύνορα, μόνο σε 7 ημέρες, μεταξύ 8-14 Ιουλίου, έφτασαν στην χώρα μας και συγκεκριμένα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 1.365 παράνομοι μετανάστες.

ΚΟ 2: Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μάριαν Σάρετς, είναι κεντροαριστερός.

ΚΟ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails