Tuesday, May 19, 2020

Mάσκα: Ένα ισχυρό σύμβολο COVID καταστολής
Πριν από λίγες εβδομάδες, μας έλεγαν ότι οι μάσκες προσώπου ήταν άχρηστες και ακόμη και επικίνδυνες για τον COVID-19 Τώρα, οι άνθρωποι καλούνται να τις φορούν και ορισμένες πόλεις τις καθιστούν υποχρεωτικές. Πως έγινε αυτή η στροφή 180 μοιρών; Έγινε για λόγους υγείας; Ή για να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο κλίμα στην κοινωνία;
Από Vigilant Citizen / ΚΟ
Μετά από δύο μήνες πανικού και τρόμου COVID-19, ο κόσμος τώρα μπαίνει σε μία «νέα κανονικότητα», στο «νέο φυσιολογικό». Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα «νέο», ούτε «φυσιολογικό» για ένα καταπιεστικό αστυνομικό κράτος που καταστέλλει δικαιώματα και ελευθερίες. Τέτοια καθεστώτα υπήρχαν στο παρελθόν. Και, σε κοινωνίες που τολμούν να αυτοαποκαλούνται «ελεύθερες» και «δημοκρατικές», το «νέο φυσιολογικό» είναι μια παρέκκλιση - μια ολισθηρή κλίση προς ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό καθεστώς.
Παρά το γεγονός ότι όλοι οι ιοί αναπόφευκτα κορυφώνονται και εξαλείφονται, βλέπουμε να γίνονται βαθιές και μόνιμες αλλαγές στην κοινωνία. Και, για την ελίτ, ο COVID-19 είναι η τέλεια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που βασίζεται στον φόβο, τον απανθρωποίηση και την ευρεία δυσπιστία του «άλλου».
Δεδομένου ότι τα σύμβολα κυριαρχούν στον κόσμο, ένα σύμβολο ενσωματώνει τέλεια αυτό το «νέο φυσιολογικό»: Η μάσκα προσώπου.

Παρακάτω ένα άρθρο από τον Καναδά για τις μάσκες και το «νέο φυσιολογικό». Ανάλογα άρθρα μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αν και οι μάσκες προσώπου θεωρήθηκαν άχρηστες και ακόμη επικίνδυνες πριν από λίγες εβδομάδες, τώρα εφαρμόζονται σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τι συνέβη?
Η επιστήμη έκανε μια τελευταία ανακάλυψη που άλλαξε το αφήγημα για τις μάσκες; Όχι. Ωστόσο, όσοι επωφελούνται από αυτήν την κρίση είδαν μια ευκαιρία: Μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου κοινωνικού κλίματος. Πρόκειται για τη διατήρηση του φόβου, του άγχους και της παράνοιας. Πρέπει να μας υπενθυμίζουν συνεχώς ότι τα πράγματα ΔΕΝ θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Εν ολίγοις, πρόκειται για social engineering, κοινωνική μηχανική.
Στην αρχή της πανδημίας, σχεδόν όλες οι οργανώσεις και οι ειδικοί συνιστούσαν οι άνθρωποι να μην φορούν μάσκα. Ακολουθεί μια ενημερωτική αφίσα που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στα τέλη του 2019.
Αναφέρει: «Οι υγιείς ανθρώπους να φοράτε μάσκα μόνο εάν φροντίζετε ένα άτομο που μπορεί να έχει μολυνθεί από 2019-nCoV».
Τον Μάρτιο του 2020, ο ΠΟΥ εξακολουθούσε να συμβουλεύει οι άνθρωποι να μην φορούν μάσκες.
Ο Δρ Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), δήλωσε σε ενημέρωση των ΜΜΕ:
«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι η χρήση μάσκας από τον μαζικό πληθυσμό έχει πιθανό όφελος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν το αντίθετο στην κακή χρήση σωστής μάσκας ή της σωστής τοποθέτησής της».
Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός Γενικός Χειρουργός προτρέπει επίσης τους ανθρώπους να μην φορούν μάσκες.
Τον Απρίλιο, η Δρ Brosseau, εθνική εμπειρογνώμων για την αναπνευστική προστασία και τις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Μάσκες για όλους για το COVID-19 που δεν βασίζονται σε υγιή δεδομένα». Έγραψε:
«Οι συστάσεις για την μαζική χρήση μάσκας –όπως έχουν προτείνει πολλοί– δεν θα μειώσουν τη μετάδοση του SARS-CoV-2, όπως αποδεικνύεται από τη διαδεδομένη πρακτική της χρήσης μάσκας στην επαρχία Hubei της Κίνας, πριν και κατά τη διάρκεια της μαζικής εμπειρίας μετάδοσης του COVID-19 νωρίτερα αυτό το έτος. Η επισκόπηση των σχετικών μελετών δείχνει ότι οι υφασμάτινες μάσκες θα είναι αναποτελεσματικές στην πρόληψη της μετάδοσης του SARS-CoV-2, είτε φοριούνται ως έλεγχος πηγής είτε ως PPE.
Οι χειρουργικές μάσκες πιθανώς έχουν κάποια χρησιμότητα ως έλεγχος πηγής (που σημαίνει ότι ο φορέας περιορίζει τη διασπορά του ιού σε άλλο άτομο) από έναν συμπτωματικό ασθενή σε μια υγειονομική περίθαλψη για να σταματήσει η εξάπλωση μεγάλων σωματιδίων βήχα και να περιορίσει την πλευρική διασπορά σωματιδίων βήχα. Μπορεί επίσης να έχουν πολύ περιορισμένη χρησιμότητα ως πηγή ελέγχου ή PPE στα σπίτια.
    (…)
Αν οι μάσκες ήταν η λύση στην Ασία, δεν θα έπρεπε να έχουν σταματήσει την πανδημία πριν εξαπλωθεί αλλού; "
Στον επίσημο ιστότοπο της καναδικής κυβέρνησης, μια σελίδα απαριθμεί πολλούς λόγους για τους οποίους οι χειροποίητες μάσκες είναι πρακτικά άχρηστες ενώ εμποδίζουν επίσης την πρόσληψη οξυγόνου. Η χρήση τους θέτει ορισμένους περιορισμούς:
       - δεν έχουν δοκιμαστεί σε αναγνωρισμένα πρότυπα
       - Τα υφάσματα δεν είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε χειρουργικές μάσκες ή αναπνευστήρες
       - Τα άκρα δεν έχουν σχεδιαστεί για να σφραγίζουν την περιοχή γύρω από τη μύτη και το στόμα
       - ενδέχεται να μην παρέχουν πλήρη προστασία έναντι σωματιδίων ιού
       - μπορεί να είναι δύσκολο να αναπνεύσετε και να σας εμποδίζουν να πάρετε την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται το σώμα σας
    Αυτοί οι τύποι μάσκας μπορεί να μην είναι αποτελεσματικοί στον αποκλεισμό σωματιδίων ιού που μπορεί να μεταδοθούν από βήχα, φτέρνισμα ή ορισμένες ιατρικές διαδικασίες. Δεν παρέχουν πλήρη προστασία από σωματίδια ιού λόγω πιθανής χαλαρής εφαρμογής και των υλικών που χρησιμοποιούνται.
Και προχωρώντας μερικές εβδομάδες, βλέπουμε ένα άρθρο από το CBC (που χρηματοδοτείται από την καναδική κυβέρνηση).
Τι συνέβη; Η απάντηση μπορεί να συνοψιστεί με μία λέξη:
Ατζέντα.
Πλήρης στροφή 180 μοιρών και Μιντιακή Μασκα-ράτα
Μετά από συμβουλές για τη μάσκα για εβδομάδες, το CDC έκανε πλήρη στροφή 180 μοιρών στις αρχές Απριλίου.
Αυτή η απόφαση δεν ήταν αποτέλεσμα μιας νέας επιστημονικής ανακάλυψης. Η παγκόσμια ελίτ συνειδητοποίησε ότι η ευρεία χρήση της μάσκας δημιουργεί το τέλειο κοινωνικό κλίμα που βασίζεται στον φόβο για να προωθήσει την ατζέντα της. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει μεγαλύτερα lockdowns, ενοχλητικό εντοπισμό επαφών και κάθε είδους καταπιεστικά μέτρα.
Φυσικά, ακολούθησε μια ξεδιάντροπη μασκα-ράτα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο κυβερνήτης του Κολοράντο φορώντας μάσκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, λέγοντας «αυτό είναι το νέο στυλ».
 Σε αυτήν την κάπως τρομακτική ανάρτηση στο Instagram, η Χίλαρι Κλίντον ονομάζει τη μάσκα «το απαραίτητο αξεσουάρ για την άνοιξη».
Φυσικά, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο παρασύρονται να φορούν τη μάσκα.
Πιθανώς η πιο φρικτή χρήση της μάσκας για λόγους ατζέντας είναι αυτή κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων τύπου του Λευκού Οίκου.
Αν και αυτοί οι άνθρωποι (δημοσιογράφοι) είναι στην ύπαιθρο και μακριά ο ένας από τον άλλον, φορούν μάσκες για τις κάμερες.
Ένας δημοσιογράφος που θέτει μια μπερδεμένη ερώτηση πίσω από τη μάσκα του προσώπου του - ένας τέλειος τρόπος για να συμβολίσει ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν "φιμωθεί" από την ελίτ.
 Όταν οι κάμερες είναι απενεργοποιημένες, οι δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε ράπερ Future όταν φωνάζει «Mask off, f * ck it mask off».
Οι δημοσιογράφοι του Λευκού Οίκου αφαίρεσαν τις μάσκες τους μετά από την συνέντευξη τύπου. Επίσης, δεν υπάρχει κοινωνική αποστασιοποίηση.
Η ίδια υποκρισία υπάρχει και στο εσωτερικό.
Αυτή η μασκαράτα των μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: να ομαλοποιήσει την ευρεία χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους. Και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πιέζονται να κάνουν τη μάσκα υποχρεωτική.
Ένα πρόσφατο άρθρο που ρίχνει γύρω από τις λέξεις «επιστήμη» και «ειδικός» για να αναγκάσει τη συμμόρφωση της μάσκας.
Στις 11 Μαΐου, ο δήμος του Παρισιού έκανε υποχρεωτικές τις μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες. Η πόλη δοκιμάζει ήδη τρόπους για να την επιβάλει.
Ένα πρωτοσέλιδο από το Bloomberg σχετικά με το Παρίσι που δοκιμάζει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίσει όσους δεν φορούν μάσκα.
Η έννοια της μάσκας
Μην ξεγελιέστε. Η ελίτ δεν επιβάλλει τη μάσκα επειδή ενδιαφέρεται για την υγεία σας. Είναι όλα σχετικά με την ατζέντα. Καθώς οι μολύνσεις και οι θάνατοι από COVID πέφτουν σε όλο τον κόσμο, οι μάζες προσπαθούν να επιστρέψουν σε κάποιο είδος κανονικότητας. Δεν το θέλουν. Η ευρεία χρήση της μάσκας είναι το τέλειο εργαλείο για να συνεχίσει ο φόβος και η καταπίεση που σχετίζεται με το COVID.
Δεν χρειάζεται να είσαι Robert Langdon του Κώδικα DaVicinci για να συνειδητοποιήσεις ότι η μάσκα είναι ένα ισχυρό σύμβολο. Ένα άτομο που φορά μάσκα είναι ένα εκπληκτικό θέαμα που μας επηρεάζει σε εσωτερικό επίπεδο. Ενεργοποιεί άμεσα τον βαθιά ριζωμένο φόβο μας για την ασθένεια και τον θάνατο. Αυξάνει ασυνείδητα τα επίπεδα στρες και άγχους του εγκεφάλου μας, ενώ μας προειδοποιεί για επικείμενο κίνδυνο. Κάθε καλυμμένο πρόσωπο είναι μια υπενθύμιση ότι τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά, ότι πρέπει να φοβόμαστε και ότι εξακολουθούμε να αναζητούμε κάποιες δυνάμεις για να μας σώσουν.
Σε ανθρώπινο επίπεδο, η μάσκα απανθρωποιεί τους ανθρώπους γύρω μας. Πώς μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με άλλα άτομα, αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν χαμογελούν ή όχι; Πώς μπορούμε να συνδεθούμε με άλλα άτομα, εάν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μόνο με ακατανόητες λέξεις που ακούγονται μέσα από ένα ύφασμα; Δεν μπορούμε. Αντίθετα, η μάσκα λέει: Μείνε μακριά μου, δεν σε εμπιστεύομαι.
Τι γίνεται με τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτό το κλίμα; Τα χειραγωγούν στο να πιστέψουν ότι αυτό το νέο φυσιολογικό είναι… φυσιολογικό.
Αυτό το συγκεκριμένο κοινωνικό κλίμα είναι λαχείο για εκείνους που είναι ειδήμονες στην κοινωνική μηχανική, που θέλουν να αλλάξουν βαθιά την κοινωνία. Μια κοινωνία που υπόκειται σε φόβο και πανικό γίνεται παράλογη και δέχεται εύκολα κάθε μέτρο που υπόσχεται κάποιο είδος ασφάλειας. Και αυτό συμβαίνει τώρα.
Συμπερασματικά
Για να είμαι σαφής, προσωπικά δεν με νοιάζει αν φοράς μάσκα ή όχι. Εάν σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής, τότε φόρα την. Μπορείς ακόμη και να καλύψεις τα μάτια και τα αυτιά σου. Ωστόσο, εάν άρχισες να φοράς μάσκα μετά τη μασκαράτα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάνε στον εαυτό σου αυτήν την ερώτηση: Γιατί τώρα; Δεν μπορείς να αποφασίσεις με βάση τα γεγονότα και την έρευνά σου αντί να υπακούς τυφλά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης;
Διότι, αυτή τη στιγμή, η μάσκα δεν αφορά την υγεία - αφορά την μετατροπή σου σε ένα ον που ζει διαρκώς μέσα στον φόβο.
ΚΟ / από εδώ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails