Wednesday, December 8, 2021

Το ανώτατο δικαστήριο της Σλοβενίας κηρύσσει την υποχρέωση εμβολιασμού αντισυνταγματική!

 


Η σλοβενική κυβέρνηση ήθελε να καταστήσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού υποχρεωτικό για άτομα που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, αλλά το ανώτατο δικαστήριο της Σλοβενίας έβαλε τέλος σε αυτό. Η προτεινόμενη υποχρέωση εμβολιασμού έχει κηρυχθεί αντισυνταγματική. Το μέτρο είχε μπλοκαριστεί στο παρελθόν από κατώτερο δικαστήριο.

Περίπου το 55 τοις εκατό των Σλοβένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό είναι χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Σλοβενίας μπλόκαρε την εισαγωγή των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους κρατικούς υπαλλήλους την τελευταία στιγμή. Αυτό θα ισχύει για δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αστυνομικούς και στρατιώτες.

Αστυνομικό σωματείο θεώρησε ότι το μέτρο πήγε πολύ μακριά και προσέφυγε στα δικαστήρια. Το δικαστήριο έκρινε ότι η εισαγωγή ενός τέτοιου αντισυνταγματικού μέτρου θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Το Κράτος Χουντα

«Σιγά-σιγά, το σπίτι με τα χαρτιά του Ολοκληρωτικού Κράτους καταρρέει», λέει ο δικηγόρος Ghislen Nysten. «Αυτή τη φορά, είναι ο ανώτατος δικαστής της Σλοβενίας που έβαλε τέλος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

«Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία θα λογοδοτήσουν!» πρόσθεσε ο δικηγόρος Ghislen Nysten (απο την Ολλανδία με αγάπη).

ΠΗΓΗ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails