Thursday, March 4, 2010

ΡΟΜΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Πήγε να ληστέψει και έπεσε πάνω στους Ολυμπιονίκες του τζούντο, οι οποίοι με μια αριστοτεχνική λαβή τον εξουδετέρωσαν και τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς. Οι αθλητές που μένουν και προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά είχαν πολλές φορές καταγγείλει στην αστυνομία πως χάνουν προσωπικά τους αντικείμενα και χρήματα, ενώ μάλιστα ορισμένοι από αυτούς είχαν καταγγείλει ότι βρήκαν σε λαϊκές αγορές φόρμες, παπούτσια και διάφορα άλλα πράγματα αθλητών της εθνικής ομάδας του κλασικού αθλητισμού.





Μετά τις καταγγελίες οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος πήραν πρόσθετα μέτρα φύλαξης, ωστόσο οι κλοπές συνεχίζονταν, με αποτέλεσμα οι αθλητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν ακόμη και περιπολίες προκειμένου να προστατέψουν τους κοιτώνες τους. Τελικά, χθες το πρωί, συνέλαβαν τους «ποντικούς» που ξάφριζαν και ξεπουλούσαν στις λαϊκές αγορές τα επίσημα ρούχα, αλλά και τις φόρμες των αθλητών της εθνικής ομάδας.

Χθες το πρωί, ο γνωστός χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 Ηλίας Ηλιάδης και άλλα μέλη της οικογένειάς του που συμμετέχουν στην ομάδα τζούντο πήγαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για προπόνηση. Φτάνοντας είδαν στην περίφραξη, κοντά στους κοιτώνες, έναν νεαρό Ρομά να φυλάει τσίλιες. «Καταλάβαμε πως πρόκειται για τους Αθίγγανους που κλέβουν τα πράγματά μας» αφηγείται στην «Εspresso» ο Νίκος Ηλιάδης, πατέρας του Ολυμπιονίκη και ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας τζούντο.

«Αμέσως, μαζί με τα παιδιά μου και έναν αθλητή του στίβου πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας. Τον ακινητοποιήσαμε και προσπαθήσαμε να πιάσουμε και τον άλλον, που εκείνη την ώρα ήταν στα δωμάτια των αθλητών και έκλεβε. Δυστυχώς, αυτός κατάφερε να ξεφύγει, παρά το κυνήγι που του έριξε ο αθλητής του στίβου. Ο Αθίγγανος που έπεσε στα χέρια μας μας αποκάλυψε πού κρύβουν τα πράγματα που μας κλέβουν. Τα βρήκαμε σε ένα παράπηγμα, λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις. Ηταν γεμάτο φόρμες, μπάλες, παπούτσια, σορτσάκια και αλλά αντικείμενα και ρούχα που είχαν κλέψει από τους αθλητές της Εθνικής» κατέληξε ο κ. Νίκος Ηλιάδης.

Οι αθλητές του τζούντο παρέδωσαν τον Ρομά που «συνέλαβαν» στην αστυνομία, η οποία αναζητεί τους συνεργούς του προκειμένου να συλληφθούν με την κατηγορία της κλοπής κατ’ εξακολούθηση.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

http://www.espressonews.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails