Thursday, March 4, 2010

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

Ακόμα δεν πρόλαβαν να κάτσουν στις καρέκλες τους και το πρώτο που έσπευσαν να κάνουν ήταν να επιτρέψουν την καλλιέργεια και χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές της μεταλλαγμένης πατάτας ‘Amflora’ της εταιρείας BASF.

Ο λόγος, βέβαια, για την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έδειξε για μια ακόμα φορά την προτίμησή της στα μεταλλαγμένα και την πρεμούρα της μήπως και δεν φτάσουν στο τραπέζι των Ευρωπαίων.





Όπως καταγγέλλει η Greenpeace, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έδωσε το πράσινο φως για την μεταλλαγμένη πατάτα αψηφώντας τις επιστημονικές ενδείξεις, την κοινή γνώμη ακόμα και την ίδια την ευρωπαϊκή νομοθεσία! Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1998, είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ εγκρίνει καλλιέργεια μεταλλαγμένου οργανισμού στο έδαφός της.

Όπως υπογραμμίζει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, «είναι απαράδεκτο και ανήθικο το γεγονός ότι μία από τις πρώτες επίσημες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να εγκρίνει την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας αδιαφορώντας παντελώς για τους κινδύνους που προκαλεί στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

Η Greenpeace καλεί όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα σε εθνικές απαγορεύσεις της καλλιέργειας της μεταλλαγμένης πατάτας «Amflora». Ταυτόχρονα, καλεί όλους τους Ευρωπαίους Επιτρόπους να σεβαστούν την ασφάλεια των Ευρωπαίων καταναλωτών και αγροτών.

Αναδημοσίευση απο http://www.topontiki.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails