Sunday, September 5, 2010

Παντοδύναμες οι εβραϊκές οργανώσεις

Σ.Α: Συγκρατήστε τις φράσεις:

"...οι εβραϊκές οργανώσεις είναι παντοδύναμες, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες..."

"...τα μέλη του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ εργάζονται σαν Αμερικανοί πολίτες και λένε πάντοτε ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να υπάρχει το δημοκρατικό Ισραήλ και να μην υπάρχει μίσος εναντίον του..."

"...η πολιτική τους δύναμη, που προέρχεται από το γεγονός ότι οι Εβραίοι έχουν συνηθίσει και μάθει να είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα πολιτικά και, όπως εξηγούν, ένα από κάθε τρία δολάρια που πάει σε πολιτικούς στις ΗΠΑ προέρχεται από το εβραϊκό λόμπι..."

Να σημειώσουμε επίσης οτι η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, έχει εβραϊκές ρίζες και η κόρη  της παντρεύτηκε Εβραίο τραπεζίτη με εβραϊκό τυπικό στο γάμο τους....

Επίσης ο πνευματικός του Προέδρου Ομπάμα, ο Μίκβα, είχε δηλώσει οτι ο Ομπάμα έχει εβραϊκή ψυχή.

Ο σύμβουλος του Ομπάμα(και προεκλογικά του Παπανδρέου) ο David Axelrod είναι Εβραίος.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ραμ Εμμάνουελ, είναι Εβραίος Σιωνιστής.

Στο Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ απο τους 9 δικαστές οι 4 είναι Εβραίοι.

Οι εβραϊκές διεισδύσεις στις ΗΠΑ που μπορούμε εμείς μόνο να αναφέρουμε είναι εκατοντάδες. Απομένει η ανθρωπότητα να αφυπνιστεί και να δει την αλήθεια, ωστε να απελευθερωθεί απο τους Παγκοσμιοποιητές.



ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ εξηγεί το ρόλο του εβραϊκού λόμπι.Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ εξηγεί πως η συνταύτιση των θέσεων της Κύπρου με τις θέσεις του Ισραήλ μπορεί να αποτελέσει στοιχείο αλλαγής πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του Κυπριακού. Αναλύει τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ και τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει στην Κυπριακή Δημοκρατία η συνεργασία με το Ισραήλ.

Ο κ. Κρίστοφερ τονίζει, ακόμη, ότι ...είναι πολύ σημαντικό να διεισδύσουμε στις δεξαμενές σκέψης ξένων χωρών και να διεθνοποιήσουμε περισσότερο το Κυπριακό, καθώς οι συνθήκες που ευδοκιμούν αυτή τη στιγμή δημιουργούν πρόσφορο έδαφος. Επισημαίνει, παράλληλα, ότι στις ΗΠΑ, παρόλο που υπάρχει επίγνωση του Κυπριακού, έχει υποβαθμιστεί σε πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία σας στο Συνέδριο των Αποδήμων, είχατε προτείνει τρεις άξονες στρατηγικής, οι οποίοι δεν μοιάζουν με τους τρεις άξονες του Προέδρου Χριστόφια. Αντ’ αυτού, εισηγείστε την αξιοποίηση μιας διεθνούς εκστρατείας δημοσίων σχέσεων, των δεξαμενών σκέψης και του παράγοντα Ισραήλ. Γιατί είναι τόσο σημαντικό να αξιοποιηθούν αυτοί οι παράγοντες;
Με την ανάπτυξη συνεργασίας με το Ισραήλ, θα δυναμώσουμε και ως απόδημοι, διότι οι εβραϊκές οργανώσεις είναι παντοδύναμες, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες. Ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική πολιτική, διότι πιστεύουν ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και όλης της Ευρώπης να υπάρχει ένα Ισραήλ δυνατό και ανεξάρτητο. Με τη διασύνδεσή μας μαζί τους, οπωσδήποτε θα έχουμε καλή συνεργασία και ίσως επέλθουν κάποιες αλλαγές πολιτικής.Η πληγή που έχει ανοίξει μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας δεν είναι κάτι που θα διορθωθεί και μας δίνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτή τη σύγκρουση.

Συγχρόνως, θα πρέπει να γίνει εκστρατεία διαφώτισης. Όσον αφορά τις δεξαμενές σκέψεις, είναι αυτές που παράγουν τις εκθέσεις από τις οποίες συχνά καθορίζεται η πολιτική. Αν κοιτάξεις σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της Αμερικής, τα περισσότερα μεγάλα ονόματα προήλθαν από think tanks, εκ των οποίων κάποιοι χαράζουν την πολιτική όσον αφορά την Κύπρο. Η Τουρκία, είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι είναι η χώρα που δίνει τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις στις δεξαμενές σκέψης. Τις τροφοδοτεί με λεφτά, ενώ εμείς έχουμε μείνει πίσω σε αυτά τα θέματα. Είναι ανθρώπινο ότι όταν παίρνεις χρήματα από μια χώρα, οι θέσεις που θα πάρεις θα είναι φιλικά διακείμενες προς αυτήν.

Ο ρόλος του εβραϊκού λόμπι
Οι Ισραηλινοί φαίνεται να κάνουν ανοίγματα στον ελληνικό χώρο, όπως η επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα, η παρουσία εκπροσώπων του λόμπι στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα κτλ. Γιατί πιστεύετε ότι κινούνται προς την κατεύθυνσή μας;Πιστεύω ότι έχουνε καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κοινός εχθρός. Αν και υπάρχει συμμαχία Ισραήλ-Τουρκίας, βλέπουμε τώρα να τορπιλίζεται. Έχει πειράξει πάρα πολύ τους Ισραηλινούς η συμφωνία με το Ιράν. Όπως είπε και ο Πρόεδρος του εβραϊκού λόμπι, η Τουρκία είναι ο εχθρός της Κύπρου, το Ιράν είναι ο εχθρός του Ισραήλ, και αυτές οι δύο χώρες έχουν υπογράψει πυρηνική συμμαχία, και η Τουρκία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και για την Κύπρο και για το Ισραήλ. Ας μην ξεχνάμε ότι το Ισραήλ και η Κύπρος είναι δύο χώρες μη μωαμεθανικές και δεν ξέρω αν είναι στο συμφέρον ούτε του Ισραήλ ούτε των ΗΠΑ να υπάρχει στα κατεχόμενα ένα μωαμεθανικό κράτος, το οποίο δεν θα ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ποια είναι η πραγματική δύναμη του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ και πώς θα μπορούσαμε ρεαλιστικά να την αξιοποιήσουμε;Πρώτα απ’ όλα, τα μέλη του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ εργάζονται σαν Αμερικανοί πολίτες και λένε πάντοτε ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να υπάρχει το δημοκρατικό Ισραήλ και να μην υπάρχει μίσος εναντίον του. Δεύτερον, σημαντικό στοιχείο είναι ο επαγγελματισμός τους. Δεν πρόκειται για εθελοντές. Το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής έχει 250 υπαλλήλους και προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Τρίτο στοιχείο είναι η πολιτική τους δύναμη, που προέρχεται από το γεγονός ότι οι Εβραίοι έχουν συνηθίσει και μάθει να είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα πολιτικά και, όπως εξηγούν, ένα από κάθε τρία δολάρια που πάει σε πολιτικούς στις ΗΠΑ προέρχεται από το εβραϊκό λόμπι. Η αξιοποίηση είναι πολύ απλή. Έχουν ένα σημαντικό ποσοστό Γερουσιαστών, οι οποίοι υποστηρίζουν το Ισραήλ. Εάν οι θέσεις της Κύπρου συνδεθούν με την υποστήριξη του Ισραήλ, τότε νομοσχέδια ή ψηφίσματα που περνούν από τη Γερουσία και τη Βουλή θα περνούν υπέρ της Κύπρου. Πιο σημαντική, όμως, είναι η επιρροή που έχουν πάνω στο Λευκό Οίκο, στο Υπουργείο Εξωτερικών και πάνω στο Πεντάγωνο. Εμείς, ως ελληνικό λόμπι, έχουμε επιρροή σε Βουλευτές και Γερουσιαστές, αλλά έχουμε σχεδόν μηδενική επιρροή σε αυτούς τους χώρους.

Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών τι είδους επιρροή υπάρχει;
Σαν ελληνική κοινότητα το βρίσκουμε πολύ δύσκολο. Οι εβραίοι, όμως, έχουν επιρροή παντού. Η άσκηση επιρροής πάνω στην αμερικανική κυβέρνηση, προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και εκεί. Υπάρχουν ορισμένοι υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών, που μας έχουν δημιουργήσει προβλήματα, όπως ο κ. Πάσκο, που διορίστηκε επί Μπους. Το θέμα είναι αν τον αλλάξει ο Πρόεδρος Ομπάμα, δεν σημαίνει ότι θα πάρει τη θέση άλλος Αμερικανός, αυτή είναι η εξήγηση που μας δίνουν. Πρέπει να πιέσουμε περισσότερο για να τον αλλάξει η αμερικανική κυβέρνηση.

Εκφράζονται, όμως, κάποιοι φόβοι, ότι τυχόν στενότερη συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ θα δυσαρεστήσει τον αραβικό κόσμο και θα τον κάνει να στραφεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας, είτε με αναγνώριση του ψευδοκράτους είτε με άλλες κινήσεις. Συμμερίζεστε αυτούς τους φόβους;Ο αραβικός χώρος υπάρχει μεν, αλλά η μόνη χώρα που πραγματικά μας βοηθά είναι η Αίγυπτος. Η Συρία, για παράδειγμα, είναι στραμμένη προς την Τουρκία, στέλνει και το πλοίο στην Αμμόχωστο καθημερινώς, για να σπάσει το εμπάργκο. Οι άλλες μωαμεθανικές χώρες κλίνουνε προς την Τουρκία έτσι κι αλλιώς. Ακόμα και στην Παλαιστίνη έχει αναχθεί σε ήρωα ο Ερντογάν. Αυτές οι χώρες, έτσι κι αλλιώς, θα κλίνουν προς την Τουρκία λόγω της πολιτικής της.

Η αντίληψη των ΗΠΑ και η άλλη αποστολή
Θεωρείτε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει αντίληψη των πραγματικών διαστάσεων του Κυπριακού;Νομίζω ότι σε επίπεδο Κυβέρνησης υπάρχει και ώς τώρα αυτό ήταν το πρόβλημα. Δηλαδή, ενώ ξέρουν ότι πρόκειται για ζήτημα εισβολής και κατοχής, πέρασαν τόσες κυβερνήσεις και ρεμπουπλικανικές και δημοκρατικές, και διαμορφώθηκε η εντύπωση ότι είναι ένα πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων. Το Κυπριακό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα εισβολής και κατοχής, με τόσες χιλιάδες πρόσφυγες, με εποίκους, άρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να δημιουργηθεί η σωστή εικόνα.

Έχει ακουστεί έντονα από τους αποδήμους, ότι η πολιτική ουσία του μηνύματος της Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν στο περιεχόμενο, αλλά στο γεγονός ότι δέχθηκε να το απευθύνει. Είναι όντως έτσι τα πράγματα;Είναι, διότι μπορεί μεν το μήνυμα να μη μας ικανοποιεί, αλλά το γεγονός ότι έδειξε ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να το αποστείλει είναι σημαντικό. Σίγουρα το μήνυμα δεν είναι ικανοποιητικό, καθώς μιλά για δύσκολες αποφάσεις και από τις δύο πλευρές και συμβιβασμούς, αλλά το γεγονός ότι δείχνει ενδιαφέρον, θα μας δώσει το χρόνο που χρειάζεται για διαμόρφωση νέας πολιτικής, η οποία ελπίζω, με την επιρροή μας στον Πρόεδρο Ομπάμα και στον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν, που θέλω να πιστεύω ότι θα φέρουν και πιέσεις στο ΥΠΕΞ, ότι θα διαμορφωθεί μια καινούρια πολιτική.

Πιστεύετε ότι ως απόδημοι η αποστολή σας είναι η ανάπτυξη επαναπροσεγγιστικών σχέσεων με τους Τ/κ της διασποράς, όπως εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Εμάς τουλάχιστον στις ΗΠΑ, όχι. Μπορεί σε άλλες παροικίες να υπάρχουν Τ/κ, στις ΗΠΑ υπάρχουν πολύ λίγοι. Όμως ο σκοπός της ΠΣΕΚΑ είναι η διαφώτιση ότι πρόκειται για θέμα εισβολής και κατοχής, θέση που πρέπει να αναπτυχθεί στα κέντρα επιρροής, στα think tanks.

Στην Κερύνεια με δικαιώματα
 
Συχνά λέτε πως ο προσωπικός σας στόχος είναι να επιστρέψετε στην Κερύνεια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δημόσια τουλάχιστον, κάνει πολλές προσπάθειες για την Αμμόχωστο. Πιστεύετε ότι η ιστορία θα τον δικαιώσει και για τα όσα έκανε για την Κερύνεια, νοουμένου ότι σχεδόν όλα τα σχέδια την τοποθετούν σε τ/κ διοίκηση;Όταν υπάρχει σχέδιο διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, οπωσδήποτε ένα μέρος κυπριακής γης θα βρίσκεται υπό τ/κ διοίκηση. Όμως το θέμα είναι το δικαίωμα επιστροφής, έστω και υπό τουρκική διοίκηση και τα δικαιώματα ως πολίτης. Διότι στο σχέδιο Ανάν ούτε με αυτή την προϋπόθεση είχα αυτό το δικαίωμα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εφαρμοστεί αυτή η λύση. Και το Κεμπέκ στον Καναδά έχει ιδιαίτερο καθεστώς, όμως κανένα δεν σταματά κάποιον που μένει στο Τορόντο να μετακομίσει στο Κεμπέκ, να κάνει δουλειές ή να μπει στον πολιτικό τομέα. Αν είναι απλώς η διοίκηση τουρκική και έχουμε όλα τα δικαιώματα, τότε το συζητούμε.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_4261.html

3 comments:

Anonymous said...

Η Κύπρος και η Κρήτη είναι οι δύο βασικοί πυλώνες γιά την στήριξη του εβραϊκού κράτους και αυτό εξηγεί πολλά γεγονότα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο και γιά τα οποία δεν δόθηκε ποτέ μία λογική εξήγηση. Την Ελλάδα την συμφέρει μία προσσέγγιση του Ισραήλ με μεγάλα όμως ανταλλάγματα καθώς αυτοί έχουν την καούρα, αυτό όμως προϋποθέτει πολιτικούς με Ελληνική συνείδηση...

Anonymous said...

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Ελληνόφωνοι εβραίοι απειλούν με μυνήσεις και άλλες "νομικές" μαλακίες τους σχολιαστή που τους τα λέει χύμα και στα ράτα σχετικά με τα εγκλήματα τωρινά και μελλοντικά του Ιρσαήλ τους. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_1218.html
Διαβάστε τα σχόλια εναντίον του σχολιαστή "Όμαδεον"

Anonymous said...

http://www.davidicke.com/articles/political-manipulation-mainmenu-72/42734-they-dare-not-speak-its-name-rothschild-zionism

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails