Monday, September 13, 2010

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σ.Α: Οπως όλες οι κεντρικές τράπεζες των "αναπτυγμένων" χωρών, έτσι και η κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, έχουν εξαγοραστεί ή ιδρυθεί απο τους Διεθνείς Τραπεζίτες με επικεφαλείς πάντα την οικογένεια των "εκλεκτών" τραπεζιτών Ρόθτσιλντ. Πολλές φορές κρύβονται πίσω απο εταιρείες και αχυρανθρώπους. Ομως όσοι ψάξουν ελάχιστα την ιστορία τους γνωρίζουν οτι αυτοί ελέγχουν τις κεντρικές τράπεζες και τυπώνουν για εμάς το χρήμα μας, έχοντας σαν μοναδικό κόστος το χαρτί και το μελάνι. Και εμείς τους ξεχρεώνουμε εδω και 100 χρόνια με τόκο. Εχουν το μοναδικό δικαίωμα να κόβουν το χρήμα για μας. Και εμείς να δουλεύουμε μια ζωή για να τους υπηρετούμε. 
Αυτό το πέτυχαν εξαγοράζοντας μερικούς φιλόδοξους πολιτικούς με ελαστική συνείδηση και αποβλακώνοντας τον κόσμο. 


Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και θα καταλάβετε το μέγεθος της απάτης των δήθεν κρατικών κεντρικών τραπεζών.

Στο άρθρο 2 του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρονται αρμοδιότητές της:

α. Χαράσσει και ασκεί νομισματική πολιτική.

β. Ασκεί την πολιτική συναλλαγματικής ισοτιμίας.

γ. Κατέχει και διαχειρίζεται τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας στα οποία περιλαμβάνονται τα σε συνάλλαγμα και χρυσό διαθέσιμα της Τράπεζας Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου.

δ. Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων…
ε. …
στ. Έχει το αποκλειστικό προνόμιο της εκδόσεως τραπεζικών γραμματίων τα οποία κυκλοφορούν ως νόμιμο χρήμα σε όλη την Ελλάδα.

ζ. Ενεργεί ως ταμίας και εντολοδόχος του Δημοσίου.

Στο άρθρο 3, αναφέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να εκδώσει άλλα τραπεζογραμμάτια.

Και τώρα η μεγάλη ερώτηση:

Τι είδους νομικό πρόσωπο είναι η Τράπεζα της Ελλάδος;;;

Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας όπως και εγώ πριν ψάξω το καταστατικό της, ήσασταν σίγουροι ότι πρόκειται για οργανισμό του Δημοσίου, διότι θα ήταν απαράδεκτο να εμπιστευθούμε την έκδοση και έλεγχο του χρήματος στην χώρα μας σε ιδιώτη.

Αμ δε!

Στο τμήμα ΙΙ – άρθρο 8 αναφέρεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πολυμετοχική ιδιωτική εταιρία, και ενώ δεν αναφέρει κανέναν περιορισμό όσον αφορά στο ποσοστό κατοχής ενός φυσικού προσώπου, αναφέρει ρητά ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να κατέχει πάνω του 35%, δηλαδή η τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να ανήκει ολόκληρη σε έναν ιδιώτη, αλλά δεν μπορεί ποτέ να έλθει στα χέρια του ελληνικού δημοσίου!!!

Σας θυμίζει τίποτε αυτό;

Και βέβαια κατόπιν τούτου, είναι φυσικό να δημιουργηθούν ερωτήματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού, αλλά ντρεπόμασταν να ρωτήσουμε:

1. Πώς είναι δυνατόν μία ιδιωτική εταιρία να κατέχει και να διαχειρίζεται τα διαθέσιμα της χώρας μας;

2. Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε τον έλεγχο όλων των υπολοίπων τραπεζών σε μία ιδιωτική εταιρία;;;

3. Τί είδους νομικό πρόσωπο είναι η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα;

4. Τί είναι η Commission?

5. Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι τύποι στην κομισιόν που βγαίνουν και λένε μαλακίες για την χώρα μας και μας σέρνουν στο ΔΝΤ;

Λοιπόν όσον αφορά στην κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα, τόσο το διοικητικό συμβούλιο, όσο και η εκτελεστική επιτροπή, αποτελούνται απο διοικητές κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών, άρα οι ίδιοι τύποι που διοικούν τις «Εθνικές» κεντρικές κρατικές τράπεζες που όπως είπαμε είναι ιδιωτικές εταιρίες!!!

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/09/blog-post_6451.html

1 comment:

jello biafra said...

Δυο ερωτησουλες9αν και δεν πιστευω οτι θα απαντηθουν):
1. Ποιοι ειναι οι μετοχοι της Τραπεζας της Ελλαδας, και τι ποσοστα κατεχουν,ξερει κανεις?
2. Ποια ειναι τα εσοδα του Κρατους για το 2010 ας πουμε, και πως κατανεμονται(ποσα για τοκους, ποσα για τοκοχρεωλυσια, και ποσα -λιγα!!- μενουν να ξαναμπουν στην ελληνικη αγορα), μηπως το ξερει καποιος?
Βοηθεια παιδια,γιατι η γνωση ειναι δυναμη.
Αφηστε που τωρα τελευταια ακουω ολο και πιο πολλους να λενε "παμε καλα, μπαινει μια σειρα" και αλλες τετοιες αηδιες,και τρελαινομαι.
Αλλα δεν τα ξερω αυτα τα δυο συγκεκριμενα θεματα, και δεν ξερω πως να τους το εξηγησω το ποσο τους εχουν πιασει "Κότσους"...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails