Friday, February 7, 2014

15χρονος τσιγγάνος αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

Έχουν απηυδήσει οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης στο Βόλο με 15χρονο τσιγγάνο, αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης

Κακό μπελά έχουν βρει οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Θηβών, αλλά και οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης στο Βόλο, με το 15χρονο τσιγγανόπουλο που κρατείται στο ίδρυμα με διάταξη του ανακριτή μετά την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης της οποίας ήταν αρχηγός!

Στις 29 Ιανουαρίου, ο... ζόρικος πιτσιρικάς είχε συλληφθεί στον οικισμό τσιγγάνων στο Πυρί όπου είχε καταφύγει μετά την απόδρασή του από το ίδρυμα και επέστρεψε σε αυτό. 

Δεν έμεινε πολύ, όμως, καθώς... δραπέτευσε ξανά και επέστρεψε στη «γειτονιά» του, όπου άρχισε πάλι τις κλοπές! Μέρα- μεσημέρι την περασμένη Δευτέρα, άρπαξε την τσάντα μιας 58χρονης με 200 ευρώ και ένα βιβλιάριο καταθέσεων μέσα από το αυτοκίνητό της και, λίγο αργότερα, «βούτηξε» το πορτοφόλι ενός 69χρονου με άλλα 200 ευρώ με την μέθοδο της απασχόλησης!

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν και ο 15χρονος συνελήφθη για πολλοστή φορά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, που του άσκησε μια ακόμη δίωξη για κλοπές και διέταξε τον επανεγκλεισμό του στο ίδρυμα, που πάντως δεν φαίνεται ικανό να τον κρατήσει! Στο μεταξύ, ερευνάται αν πρόλαβε να διαπράξει και άλλες κλοπές. Ο ανήλικος κακοποιός είχε συλληφθεί στις 12 Ιουλίου μαζί με ακόμη πέντε άνδρες ηλικίας 42, 41, 15, 16 και 15 χρόνων και τρεις γυναίκες ηλικίας 43, 40 και 37 χρόνων, τους οποίους καθοδηγούσε σε δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και έξι κλοπές από διερχόμενα ή σταθμευμένα αυτοκίνητα.


http://www.protothema.gr/greece/article/351331/thiva-den-vazei-mualo-o-anilikos-arhilistis/

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails