Tuesday, February 4, 2014

Μερικές απ' τις βιλάρες του Jacob Rothschild στην Ελλάδα

he Rothschilds do not die,

they simply depart into history,

and

their place is inconspicuously taken

by their sons and grandsons.

o

Jacob Rothschild, 4th Baron Rothschild

αγόρασε την δεκαετία του 1970 μιά έκταση στα βόρεια του νησιού της Κέρκυρας με θέα τις ακτές της Αλβανίας σαν ένδειξη αγάπης προς την μητέρα του Barbara Judith Rothschild née Hutchinson η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα του Nathaniel Mayer Victor Rothschild, 3rd Baron Rothschild και η οποία παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο τον Rex Warner και σε τρίτο γάμο το 1961 τον γνωστό ζωγράφο

όπως γράφει
“[It was] bought as a token of love by my father Jacob for his mother Barbara while she was living in Athens with her husband, the distinguished painter and Greek National Treasure, Nicolas Hadjikyriakos-Ghika,”
στο βιβλίο της η
Απολαύστε και σείς μια και δεν είσαστε της δυναστείας Ρότσιλντ μερικές απόψεις της βίλλας.
The villa on Corfu owned by the Rothschilds

Butter beans and bacon with quaffing wine … inside Corfu’s Chateau Rothschild

Από την βίλλα οι Ρότσιλντ βλέπανε τα παράλια της Αλβανίας σαν θέα.Ετσι λοιπόν αποφάσισαν να αναπτύξουν και την Αλβανία.
Πήραν υπό την κηδεμονία τους -ο ΟΗΕ ήδη την είχε καταχωρίσει ως μνημείο- την αρχαία ελληνική πόλη
ΒΟΥΘΡΩΤΟΝ (Butrint στα Αλβανικά)
που βρίσκεται ακριβώς απέναντι απο την βίλλα τους μέσω του Ιδρύματος Butrint
Ομως το πράγμα δεν σταματάει εδώ.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ο βαρόνος Ρότσιλντ, το Μεγανήσι και το διεθνές τζετ σετ

Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη ο Τζέικομπ, 4ος βαρόνος Ρόθτσιλντ, βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεκινήσει μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Πρόεδρος του εισηγμένου στο Λονδίνο Rothschild Investment Trust, με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2 δισ. Ευρώ, σχεδιάζει σε έναν από τους ελληνικούς επίγειους παραδείσους, το Μεγανήσι ένα υπερπολυτελές συγκρότημα με βίλες και ξενοδοχεία. Το 2005 αγόρασε στα νοτιοδυτικά του νησιού, έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ, μια έκταση που ανέρχεται σε 2.662 στρέμματα και εκεί σκοπεύει να κατασκευάσει 14 υπερπολυτελείς επαύλεις 1.000 τ.μ. με περιβάλλοντα χώρο 100 στρεμμάτων η κάθε μία που υπολογίζεται ότι θα πουληθούν έναντι 360 εκατομμυρίων ευρώ.
Οπως λέγεται ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αγοράσουν τις βίλες δεκάδες διάσημοι αστέρες του τζετ σετ, μεταξύ των οποίων ο πρίγηπας Κάρολος, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και η Νικόλ Κίντμαν. Οι βίλες θα χτιστούν από πέτρα και σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρχιτεκτονικά σχέδια θα έχουν την υπογραφή του Σαντιάγο Καλατράβα και άλλων γνωστών αρχιτεκτόνων.
Εκτός όμως από τις επαύλεις θα δημιουργηθούν και άλλες εγκαταστάσεις. Θα ανεγερθούν ακόμη δύο ξενοδοχεία που θα διαθέτει μόνο σουίτες, δύο μαρίνες, ελικοδρόμιο, αλλά και μια φάρμα που θα έχει έκταση 150 στρέμματα. Γύρω από τη μία μαρίνα θα φτιαχτούν μεζονέτες που θα πωλούνται ή θα νοικιάζονται σε φίλους των ανθρώπων που θα μένουν σε κάποια από τις τεράστιες βίλες. Στη φάρμα θα υπάρχουν οικολογικά προϊόντα, όπως κρέας, γάλα και αβγά.
Ακόμη, ο Ρόθτσιλντ έχει αγοράσει ένα μικρό κοντινό νησί έκτασης 800 στρεμμάτων όπου, όπως αναφέρεται σήμερα στο “Πρώτο Θέμα” σχεδιάζεται η δημιουργία γηπέδου γκολφ με 9 τρύπες και η κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος με υπερσύγχρονο κέντρο θαλασσοθεραπείας, ενώ θα υπάρχει και ένα διαχειριστικό κέντρο που θα αναλάβει τη συντήρηση, αλλά και την ασφάλεια όλων των κτιρίων, είτε αυτά έχουν νοικιαστεί είτε πουληθεί.
Τριάντα άτομα θα είναι το μόνιμο προσωπικό, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξάνεται κατά πολύ. Ηδη, στο Μεγανήσι, συνεχίζεται παρά τις αντιδράσεις ορισμένων κατοίκων η κατασκευή του δρόμου πρόσβασης στην περιοχή της επένδυσης, προκειμένου όταν ολοκληρωθεί να αρχίσει το χτίσιμο των εγκαταστάσεων.

Ο Τάφος του Ρότσιλντ

Τι ωραία! Τι καλά!
Αγόρασε ο Ρότσιλντ το Μεγανήσι, χαρά μεγάλη στα κανάλια, χαρά μεγάλη και για τους Λευκαδίους που θα δουν τουριστική ανάπτυξη στον τόπο τους.
Κούνια που τους κούναγε!
Είναι δυνατόν να δούνε έστω και ένα ευρώ από τους Ρότσιλντ; Μαντρωμένους θα τους έχει τους επισκέπτες του ο κροίσος, αυτό βέβαια ισχύει γενικότερα με τον τουρισμό, με τον οποίον τόσο χαιρόμαστε. Τα μεγάλα συγκροτήματα που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο των τουριστών, είναι ξένων συμφερόντων και μέσα στα ξενοδοχεία πουλάνε μέχρι και τσιγάρα, καπότες, τρόφιμα. Δραχμή δεν αφήνουν στην Ελλάδα πολλοί από τους τουρίστες. Έρχονται, μαντρώνονται μέσα στα συγκροτήματα και φεύγουν.
Η περίπτωση του Μεγανησίου όμως είναι λίγο διαφορετική. 3000 στρέμματα κατέχει ο Ρότσιλντ στο Μεγανήσι, τα καλύτερα του νησιού. Θα χτίσει τεράστια συγκροτήματα και τα βγάζει χρήμα με την σέσουλα από τους επισκέπτες του, οι οποίοι θα αφήνουν και μερικά ψιλά στους ντόπιους, τους οποίους και θα βλέπουν ως ατραξιόν, ως ιθαγενείς, έτσι για να έχουν να χαίρονται. Ακόμη και το γάλα, το βούτυρο, τα αυγά από την φάρμα του Ρότσιλντ θα είναι. Οι Έλληνες το πολύ πολύ να είναι σταβλήτες ή να μαζεύουν τα ωβά του ορνιθώνος του Ρότσιλντ.
Χαρείτε Έλληνες για την τουριστική ανάπτυξη, όμως η αλήθεια είναι ότι εμείς βγάζουμε τα ψίχουλα και άλλοι βγάζουν τους θησαυρούς.
Η νήσος βέβαια δεν είναι τυχαία, είναι η αρχαία Τάφιος Τάφος, η νήσος του υιού του Ποσειδώνος, σιγά μην αγόραζε τυχαία έκταση ο τοκογλύφος. Ποιος ξέρει τι έχει κατά νου σχετικά με την μυθολογία της νήσου.
Ίσως κάποτε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε στην Ελλάδα το τί θεωρούμε ανάπτυξη. Εάν το να γίνουμε πόρνες και να εισπράττουμε τα γαμ…σιάτικα σημαίνει ανάπτυξη, συγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

ENTER THE ROTHSCHILDS


http://underinformation.wordpress.com/2011/08/16/nathaniel-charles-jacob-rothschild-4th-baron-rothschild/#comment-16232

3 comments:

Anonymous said...

Διατί αποκρύπτετε ότι συνελήφθησαν προ ολίγου εις Θεσσαλονίκην 4 Αλβανοί μέτοχοι της Ελληνικής Παιδείας διά βιασμόν 20χρονης Ρωμηάς;


http://www.protothema.gr/greece/article/350722/thessaloniki-20hroni-kataggellei-omadiko-viasmo/

Anonymous said...

Διατί αποκρύπτετε ότι συνελήφθησαν προ ολίγου εις Θεσσαλονίκην 4 Αλβανοί μέτοχοι της Ελληνικής Παιδείας διά βιασμόν 20χρονης Ρωμηάς;


http://www.protothema.gr/greece/article/350722/thessaloniki-20hroni-kataggellei-omadiko-viasmo/

Anonymous said...

Στο βιβλίο Mediterranean Landscape Design υπάρχουν φωτογραφίες των κήπων του ανακτόρου-βίλλα στην Κέρκυρα που είναι γεμάτοι με αρχαία Ελληνικά αγάλματα.

Διαβάστε το αρθρο του Γιώργου Αδαλή

ΑΠΟKAΛΥΨΗ: Να που βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδος!!
για να μάθετε με αποδείξεις ποιός κρατάει στα χέρια του την Ελλάδα.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails