Tuesday, August 5, 2014

Επαναπατρίστηκαν μόλις 682 λαθρομετανάστες

1
Ακόμη 682 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής τον Ιούλιο.
Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους 50.042 αλλοδαποί.
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 682 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών επιστροφής τις οποίες διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.
Ειδικότερα, 248 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες τους με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (89 άτομα), το Πακιστάν (44 άτομα), την Αλγερία (39 άτομα), την Αίγυπτο (17 άτομα), τη Γεωργία (17 άτομα) και τη Ρουμανία (7 άτομα).
Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Επίσης, οι 82 από τους πολίτες Αλβανίας, οι τρεις από την Τουρκία και οι δύο Βούλγαροι γύρισαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούλιος 2014), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 434 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από εθνικούς πόρους.
Με τις επιστροφές του Ιουλίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε 16.139 άτομα.
Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2012, συνολικά 50.042 αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους (μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων που πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails