Tuesday, August 5, 2014

ΥΠΕΞ: "Απρόσκοπτη η πρόσβαση των ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά" - Μέχρι την επόμενη...εβδομάδα


Θυμηδία προκαλεί η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ περί δήθεν "απρόσκοπτης πρόσβασης των ελληνικών προιόντων στην ρωσική αγορά" και αυτό γιατί αυ΄το θα το αποφασίσει η Ρωσία την επόμενη εβδομάδα για το σύνολο των εξαγωγών της ΕΕ τίοτα περισσότερο ή λιγότερο για την Ελλάδα.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση
 
Κατόπιν οδηγιών του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Π. Μίχαλος συναντήθηκε την Παρασκευή, 1 Αυγούστου, με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Α. Μασλώφ, προκειμένου να ενημερωθεί ως προς το ζήτημα της ενδεχόμενης επιβολής προσωρινής απαγόρευσης εισαγωγής στη Ρωσία γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα. Αντίστοιχες επαφές με Ρώσους αξιωματούχους είχε, κατόπιν οδηγιών του κ. Βενιζέλου, και η Πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Μ. Κουμανάκου.
 
Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών, ελήφθησαν διαβεβαιώσεις από τη ρωσική πλευρά ότι δεν θα διαταραχθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων στη ρωσική αγορά.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails