Monday, August 11, 2014

ΡΩΣΟΙ ΓΕΝΕΤΙΣΤΕΣ - ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


Επιστημονικά στοιχεία που αντικρούουν τη θεωρία της αφρικανικής γένεσης του σύγχρονου ανθρώπου είναι κοινή γνώση μεταξύ εκείνων που είναι εξοικειωμένοι με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εργασίες σχετικά με το ανθρώπινο γονιδίωμα, το μιτοχονδριακό DNA και τα Υ χρωμοσώματα.
Δυστυχώς, στον κατεστημένο Τύπο και τους κύκλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, φαίνεται να υπάρχει στο σημείο αυτό ένα εμφανές - και τολμώ να πω - σκόπιμο κενό, όταν πρόκειται 
για την αναφορά και είδηση ​​αυτών των πρόσφατων μελετών και τις προφανείς επιπτώσεις τους.
Ο Αυστραλός ιστορικός Greg Jefferys εξηγεί ότι ο όλος ο « Out of Africa »μύθος έχει τις ρίζες του στην επικρατούσα ακαδημαϊκή εκστρατεία της δεκαετίας του 1990 για να απαλείψουν την έννοια του ανταγωνισμού μεταξύ των φυλών.

Όταν πήρα το πτυχίο μου, δαπανούσα πολύ χρόνο για την «Out of Africa» θεωρία αλλά έχει διαψευστεί πλήρως από τη γενετική, λέει. Αλλά εξακολουθούν να κρατιούνται από αυτό. 
ΜΙΑ ΑΠΑΤΗΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ξεκίνησε την δεκαετία του ’90. Και οι ακαδημαϊκοί που ευθύνονται περισσότερο για την παγίωση τόσο της θεωρίας ότι όλοι οι άνθρωποι προέρχονται από τους αφρικανούς ( Out-of -Αfrica) όσο και για τη συμπληρωματική υποτιθέμενη κοινή προγονική αφρικανή μητέρα - στην οποία δόθηκε το όνομα “Εύα” τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα σπουδών, ήταν οι καθηγητές Alan C. Wilson και Rebecca L. Cann .
Με το υπόμνημά τους, οι συντάκτες του παρόντος εγγράφου είναι σε πλήρη επίγνωση ότι η γενεαλογία δεν συνδέεαι σε καμιά περίπτωση με τη γεωγραφία, και ότι η τοποθέτησή της “ Εύας” στην Αφρική ήταν μια υπόθεση, ουδέποτε υπήρξε αποδεδειγμένος ισχυρισμός.
Μια πολύ πρόσφατη μελέτη των Υ-χρωμοσωμάτων που δημοσιεύθηκε το 2012, (Eπανεξετάζοντας την “Out of Africa” ​​Θεωρία και την προέλευση των Ευρωπαίων /Καυκασιοειδών στο φως της γενεαλογίας του DNA )γραμμένη από τους Anatole Α. Klyosov και Igor Λ. Rozhansky, όχι μόνο επιβεβαιώνει την απουσία κάθε αφρικανικής καταγωγής σε μη Αφρικανούς, αλλά και υποστηρίζει σθεναρά την ύπαρξη ενός “κοινού προγόνου” που δεν ήταν απαραίτητα στην Αφρική. Στην πραγματικότητα, δεν έχει ποτέ αποδειχθεί ότι έζησε στην Αφρική. “
Κεντρικό ρόλο στα αποτελέσματα αυτής της εκτεταμένης εξέτασης των απλοομάδων (7.556) ήταν η απουσία οποιωνδήποτε γονιδίων της Αφρικής. Τόσο ανύπαρκτα ήταν τα δείγματα της αφρικανικής γενετικής συμμετοχής,που οι ερευνητές δήλωσαν στην εισαγωγή τους ότι «η διαπίστωση ότι οι απλοομάδες των ευρωπαίων δεν προέρχονται από την αφρικανική απλοομάδα Α ή Β υποστηρίζεται από το γεγονός ότι οι φορείς των ευρωπαϊκών ομάδων , καθώς και όλες οι μη-αφρικανικές ομάδες δεν φέρουν ούτε SNI ούτε Μ91, P97, M31, P82, M23, M114, P262 “.
Με τις απλοομάδες να μην υπάρχουν σε κανένα αφρικανικό γονίδιο και με την απουσία δεκάδων αφρικανικών γενετικών δεικτών, είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατο να στηρίξει κανείς οποιαδήποτε σύνδεση με την Αφρική. Οι ερευνητές είναι ανένδοτοι και πεπεισμένοι ότι η εκτεταμένη μελέτη τους “προσφέρει στοιχεία για να επανεξεταστεί το κύρος της Out-of-Africa θεωρίας “
Δεν βλέπουν εξάλλου καμία γενετική απόδειξη που να τεκμηριώνει ένα αφρικανικό προβάδισμα στο δέντρο του Homo sapiens και υποστηρίζουν ότι «μια πιο εύλογη ερμηνεία θα μπορούσε να είναι ότι τόσο oι Αφρικανοί όσο και οι μη Αφρικανοί προήλθαν, ενδεχομένως,χωριστά από έναν πιο αρχαίο κοινό πρόγονο,όπως το σχέδιο ενός πηρουνιού ».
Θεωρούμε τον ισχυρισμό μας για την πιό εύλογη εξήγηση πολύ συγκρατημένο ,λένε, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα δεν εμφανίστηκε καν οποιοδήποτε αφρικανικό ίχνος σε κάποιον δοκιμαστικό σωλήνα. Οι ερευνητές τόνισαν μάλιστα αυτήν την επαναναλαμβανόμενη απουσία αναφέροντας ότι “δεν υπάρχει ούτε ένα από τα περισσότερα από 400 άτομα που δεν είναι αφρικανοί και που συμμετείχαν στην έρευνα ,που να βρέθηκε θετικό σε οποιαδήποτε από τους δεκατρείς επιμέρους κλάδους της αφρικανικής απλοομάδας A. Η μόνη αβεβαιότητα που απομένει σχετίζεται με την ταυτότητα αυτού του υποτιθέμενου “πιο αρχαίου κοινού προγόνου”. Το μόνο που μπορούμε πάντως να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο πρόγονος της ανθρωπότητας δεν κατοικούσε στην Αφρική.
Αβάσιμες κατηγορίες για ρατσισμό έχουν γίνει κοινή αντίδραση , καθώς η επικρατούσα αφροκεντρική υπόθεση βρίσκεται συνεχώς υπό αμφισβήτηση και υποχωρεί από το ολοένα αυξανόμενο βουνό των αντίθετων επιστημονικών στοιχείων, ιδίως στον εξελισσόμενο τομέα της γενετικής.
28.οοο χρόνια αναλλοίωτο το DNA του Kro Manιon ,απόλυτα ίδιος άνθρωπος με τον σημερινό μοντέρνο άνθρωπο.
Σκελετοί που βρέθηκαν στο σπήλαιο Paglicci της Ιταλίας αλλά και αλλού,το αποδεικνύουν απόλυτα.
Επίσης, είναι πλέον επιστημονικά αδιάσειστο γεγονός ότι ορισμένα «ανθρώπινα είδη» βρέθηκαν να περιλαμβάνουν σημαντική ποσότητα DNA (τουλάχιστον 20%) από άλλους πληθυσμούς ανθρωποειδείς που δεν ταξινομούνται ως Homo sapiens , όπως Νεάντερταλ, Denisovan, της Αφρικής αρχαϊκός, Homo erectus, και ενδεχομένως ακόμη και τώρα “Hobbit” (Homo floresiensis).

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails