Monday, August 4, 2014

Στη φυλακή για μια φωτοτυπία!

Στη φυλακή για μια φωτοτυπία!
Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"

Αρνήθηκε ο Ψαρράς να καταθέσει το πρωτότυπο από το δήθεν καταστατικό, μέσω του οποίου χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Το ότι η δίωξη εις βάρος της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρα πολιτική έχει ομολογηθεί ακόμη και από τους ίδιους τους σκευωρούς. Η απουσία μισού, έστω, ενοχοποιητικού στοιχείου που να στοιχειοθετεί την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης, έχει φέρει σε απόγνωση το πολιτικό κατεστημένο, που επιδιώκει με κάθε τρόπο να απομονώσει το γρηγορότερο δυνατόν την μοναδική δύναμη αντίστασης ενάντια στην χούντα του μνημονίου.
Πώς όμως ξεκίνησαν οι .....
διώξεις και που στηρίχτηκαν οι δικαστικές αρχές για να χαρακτηρίσουν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα ως εγκληματική οργάνωση; Σε μια… φωτοτυπία! Υπό άλλες συνθήκες μια τόσο γελοία καταγγελία θα προκαλούσε γέλιο, όταν όμως καταλύεται το Σύνταγμα, διαγράφεται η λαϊκή κυριαρχία και ποδηγετείται η Δικαιοσύνη, τότε ανακύπτουν σοβαροί προβληματισμοί σχετικά με την ποιότητα των θεσμών και των ανθρώπων που τους υπηρετούν. Γιατί, πράγματι, σε ένα αντίγραφο στηρίχτηκε ολόκληρο το κατηγορητήριο, αντίγραφο που παρουσιάστηκε ως το επίσημο καταστατικό του κόμματος και το οποίο προσκόμισε στην δικαιοσύνη εδώ και χρόνια συνεπής κατήγορος της Χρυσής Αυγής δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς.
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βουρλιώτης αποδέχτηκε μια φωτοτυπία ως "αποδεικτικό στοιχείο ενοχής" και με βάση το περιεχόμενό της άσκησε διώξεις εις βάρος του Αρχηγού και βουλευτών της Χρυσής Αυγής! Με πρόσχημα το ίδιο κουρελόχαρτο οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου απέστειλαν αίτημά τους στη Βουλή απαιτώντας την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος, επιβεβαιώνοντας έτσι την αμφίδρομη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους επίορκους δικαστικούς και τους πολιτικούς που ενορχήστρωσαν αυτή την πρωτοφανή σκευωρία.
Εν ολίγοις και με απλά λόγια όλο το κατηγορητήριο, οι παράνομες διώξεις και οι παράνομες προφυλακίσεις δικαιολογούνται με μία φωτοτυπία του Ψαρρά, φωτοτυπία ενός πρωτότυπου εγγράφου αγνώστου προελεύσεως και αμφιβόλου περιεχομένου, το οποίο όμως ό ίδιος αρνείται να προσκομίσει, κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, στις ανακρίτριες ώστε να διαπιστωθεί η γνησιότητά του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ο Ψαρράς "προτίθεται να καταθέσει το πρωτότυπο κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας" και "επισημαίνει ότι θεωρεί το αίτημα του κ. Μιχαλολιάκου προσχηματικό προκειμένου να καθυστέρηση την ολοκλήρωση της ανάκρισης". Από πού κι ως πού ο Ψαρράς κρίνει το νόμιμο αίτημα υποδίκων που ο ίδιος στο κάτω-κάτω έστειλε στη φυλακή προς τη Δικαιοσύνη και επιλέγει πότε και εάν θα προσκομίσει το πρωτότυπο έγγραφο; Με πιο δικαίωμα κωλυσιεργεί και τάσσει τον εαυτό του υπεράνω των προβλεπόμενων διαδικασιών επιμένοντας ότι αυτός είναι που θα επιλέξει το πότε θα προσκομίσει αυτό που του ζητούν οι ανακρίτριες;
Πολύ απλά ο εμπαθής δημοσιογράφος γνωρίζει ότι εάν το έγγραφο αυτό που κατέχει στα χέρια του εξεταστεί γραφολογικά θα αποδειχτεί ότι η μονογραφή που φέρει επάνω του δεν είναι του Αρχηγού, επομένως το υποτιθέμενο καταστατικό είναι πλαστό και ως εκ τούτου το σαθρό κατηγορητήριο θα καταρρεύσει. Αυτό που προσπαθεί να αποφύγει ο Ψαρράς είναι ένα αθωωτικό βούλευμα που θα απαλλάξει τους άδικα κατηγορούμενους βουλευτές από μία δίκη στην οποία απουσιάζουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία περί εγκληματικής οργάνωσης.
Το μόνο στο οποίο ελπίζει ο Ψαρράς και το συνάφι του είναι σε μια "δίκαιη δίκη" τύπου Αθανασίου όπου θα δικαστούν εκλεγμένοι βουλευτές με βάση το περιεχόμενο ενός πλαστού εγγράφου και θα κληθούν να απολογηθούν επί ενός κατηγορητηρίου που δεν στοιχειοθετείται με ντοκουμέντα, παρά μόνο με την εμπάθεια και το μίσος του Ψαρρά και των λοιπών "προοδευτικών" δυνάμεων.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails