Friday, August 8, 2014

ΣΟΚ! ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ "ΗΡΩΕΣ" ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!


Με αηδία και θλίψη παρατηρήσαμε στη σελίδα 66 του βιβλίου Ιστορίας Γενικής της Γ' Λυκείου πως στην παράγραφο με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα γίνεται αναφορά σε Βουλγάρους "ήρωες", οι οποίοι είχαν πρωτοστατήσει στην βουλγαρική προσπάθεια για κατάκτηση της Μακεδονίας. Το βιβλίο αναφέρει τον Γκότσε Ντέλτσεφ και τον Γιάννε Σαντάνσκυ ως ήρωες και μάλιστα αφιερώνει ίσες γραμμές για να μιλήσει για αυτούς και για τον Παύλο Μελά:
Ας μάθουμε στους ανιστόρητους ή καλύτερα σκόπιμα προπαγανδιστές καθηγητές ποιος ήταν ο Γιάννε Σαντάνσκυ, που τον υμνούν ως ήρωα στο βιβλίο μας. 
Ο Βούλγαρος αυτός ήταν ένας αιμοχαρής αρχικομιτατζής υποστηρικτής του συνθήματος "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες". Για να θυμηθούμε ποιοι ήταν οι Βούλγαροι και σε τί αποσκόπούσαν όσον αφορά στη Μακεδονία:

1 comment:

Σκαιός said...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι το επιλήψιμο βρίσκετε σ'αυτό το απόσπασμα. Όσο ήρωες είναι για μας ο Μελάς, ο Κώτας κ.α. άλλο τόσο ήρωες θεωρούν κι οι Βούλγαροι τους Ντέλτσεφ, Σαντάνσκι κ.α. Ή μήπως νομίζετε ότι οι δικοί μας ήταν "οι καλοί" του έργου που πήγαιναν πάντα με τον σταυρό στο χέρι και μόνο οι Βούλγαροι έκαναν εγκλήματα και θηριωδίες; Τα ίδια αποτρόπαια μέσα χρησιμοποιούσαν και οι δύο πλευρές, κι οι δικοί μας σκότωναν άμαχους όπως και οι Βούλγαροι.Πώς νομίζετε ότι κατάφερναν να μεταστρέψουν ολόκληρα εξαρχικά χωριά σε πατριαρχικά, μόνο με κηρύγματα; Μπορεί να άρχισαν πρώτοι οι Βούλγαροι τα εγκλήματα και να τα έκαναν πιο συχνά, αλλά το έγκλημα είναι έγκλημα όπως και να το κάνουμε, είτε το κάνεις πρώτος είτε ως "αντίποινα" για ανάλογα εγκλήματα του αντιπάλου, κι ο φόνος αμάχων θεωρείται πάντα έγκλημα. Αν εσύ σκοτώσεις πέντε αμάχους κι ο αντίπαλος 25, αυτό δεν σε απαλλάσσει απ'το βάρος της διάπραξης του εγκλήματος.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails