Friday, August 8, 2014

ΞΕΣΠΑΣΕ Ιρακινή Βουλευτής για τις Θηριωδίες του ISIL κατά των Κούρδων


Τα θύματα της επέλασης του ISIL θυμήθηκε σε έναν συγκινησιακά φορτισμένο λόγο η Ιρακινή βουλευτής του κόμματος Συμμαχία για το Κουρδιστάν, Βιάν Ντακίλ, η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στο κοινοβούλιο.

Η Ντακίλ, η οποία είναι η μόνη που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα στο ιρακινό κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στους νεκρούς έπειτα από την επέλαση των εξτρεμιστών του ISIL, τονίζοντας πως οι άνδρες της οργάνωσης θέλουν να εξοντώσουν την κοινότητα.
«Την ίδια τύχη που είχαν άλλοι Ιρακινοί, έχουν και οι άνθρωποί μου και δολοφονούνται. Σιίτες, Σουνίτες, Χριστιανοί, Τουρκμένοι, Σαμπάκ, όλοι έχουν δολοφονηθεί και τώρα οι Γιαζιντίτες δολοφονούνται», δήλωσε η βουλευτής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη UNICEF τις τελευταίες ημέρες 40 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 25.000 παιδιά που ζουν στα βουνά γύρω από την περιοχή Σιντζάρ έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Στο ίδιο μήκος κύματος,σύμφωνα με το defencenet.gr, η Ντακίλ δήλωσε πως μέσα σε μόλις 48 ώρες, περίπου 30.000 οικογένειες εγκατέλειψαν τις εστίες τους και ζουν δίχως νερό και τροφή, πρόσθεσε πως στο ίδιο διάστημα 70 παιδιά και 50 ηλικιωμένοι πέθαναν, ενώ συμπλήρωσε πως οι γυναίκες πωλούνται για σκλάβες.
«Αδέλφια, ας βάλουμε στην άκρη τις πολιτικές διαφορές μας και να συνεργαστούμε ως άνθρωποι. Στο όνομα της ανθρωπότητας, ελάτε να μας σώσετε, ελάτε να μας σώσετε», τόνισε η Ντακίλ.
makeleio.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails