Monday, November 10, 2014

Εθνικό δόγμα Λαϊκού Συνδέσμου διά του Η.Κασιδιάρη: "Προσέγγιση με την Ρωσία για να κυριαρχήσουμε στην Α.Μεσόγειο"

Προσέγγιση με την Ρωσία ως αντίβαριο στον τουρκικό επεκτατισμό και τον ανθελληνισμό ΗΠΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυαή Αυγή με μία ανάλυση του εκπροσώπου του κόμματος Η.Κασιδιδιάη μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται φυλακισμένος για δύο κυνηγετικές καραμπινες που κατείχε με νόμιμη άδεια αυτός και ο πατέρας του!

Το πλήρες κείμενο της ανάλυσης έχει ως εξής:
«Με την παρούσα ανάλυση σκοπεύουμε να αναδείξουμε το δόγμα του Λαϊκού Συνδέσμου για την στρατηγική της Ελλάδος σε συνάρτηση με τις πρόσφατες εξελίξεις και το συσχετισμό δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η τριμερής Διάσκεψη του Καΐρου ήταν μία άνευ σημασίας επίδειξη Σαμαρά – Αναστασιάδη έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Η πρέπουσα απάντηση στον διάπλου του Barbaros στα νερά της Κύπρου είναι η μεταστάθμευση ελληνικών F – 16 στο αεροδρόμιο της Πάφου και η περιπολία φρεγατών και υποβρυχίων μας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Η στρατηγική αυτή κάθε άλλο παρά φιλοπόλεμη είναι. Το διαχρονικό δόγμα “para bellum” – αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο – ισχύει απόλυτα στον νευραλγικό τομέα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Η αποτυχία του δόγματος Νταβούτογλου θείο δώρο στην ελληνική εξωτερική πολιτική
Η πολιτική Ερντογάν διαπνέεται από περίφημο δόγμα Νταβούτολγου, που βασίζεται στις θεωρίες του στρατηγικού βάθους και του νεοοθωμανισμού. Με απλά λόγια το τουρκικό κράτος στοχεύει στην έμμεση ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέσω της αύξησης της επιρροής του σε όλη τη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μέσα σε λίγα χρόνια απεδείχθη στην πράξη πόσο ανεδαφικό είναι αυτό το εγχείρημα.
Στη Λιβύη επικρατεί χάος, Μαρόκο και Αλγερία αδιαφορούν για τις προθέσεις των τούρκων, στην Συρία το καθεστώς Άσαντ παραμένει κραταιό. Τα κλειδιά των εξελίξεων κρατούν η Αίγυπτος και το Ισραήλ.
Μετά την φυλάκιση Μόρσι και την πτώση των Αδελφών Μουσουλμάνων, η κυβέρνηση του Στρατηγού Σίσι ακολουθεί σφόδρα αντιτουρκική πολιτική, που την μετατρέπει σε de facto σύμμαχο της Ελλάδος. Ανάλογη κατάσταση και στο Ισραήλ, που το χάσμα του Τελ Αβίβ με τον Ερντογάν είναι αγεφύρωτο.
Η πολιτική Νταβούτογλου οδήγησε τελικά στην απομόνωση της Τουρκίας αντί για την επέκτασή της. Ρυθμιστής των εξελίξεων και κεντρική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε ασφαλώς να γίνει η Ελλάς αν δεν την διοικούσαν τα ανδρείκελα της διεθνούς τοκογλυφίας.
Ο ανθελληνισμός των ΗΠΑ και της Αγγλίας δίνει «γραμμή» σε Σαμαρά – Βενιζέλο
Αρνητικοί παράγοντες για τα ελληνικά συμφέροντα οι φιλοτουρκικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας, που ορίζει εν πολλοίς την πολιτικής της Ε.Ε., φερέφωνο της οποίας είναι οι δυνάστες της Ελλάδος Σαμαράς και Βενιζέλος.
Το δόγμα των ΗΠΑ, όπως αυτό είχε εκφραστεί το 2012 στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα από τον ειδικό απεσταλμένο του State Department, είναι το εξής: «Καμία μονομερής ενέργεια στο Αιγαίο – συνεκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων με τους τούρκους».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κάμερον έτριψε προ ημερών στα μούτρα του Σαμαρά τον αγγλικό εκβιασμό: «Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει ΑΟΖ και κοιτάσματα μέχρι να λυθεί το Κυπριακό», μέχρι δηλαδή να εφαρμοστεί νέο σχέδιο Ανάν και να αναγνωριστεί ο Αττίλας.
Η προδοτική ελλαδική ηγεσία ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές των αφεντικών της. Έτσι δεν τολμά να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ, δεν κάνει σεισμικές έρευνες νοτίως της Κρήτης, δεν τολμά να προφέρει τις λέξεις «γεωτρήσεις» και «ενιαίος αμυντικός χώρος με την Κύπρο».
Η άσφαιρη, άνευ ουσίας, αλλά και ανέξοδο Διάσκεψη του Καΐρου έγινε υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ που στηρίζουν το καθεστώς Σίσι, γι’ αυτό και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα.
Το Δόγμα της Χρυσής Αυγής και η ενδεδειγμένη ελληνική στρατηγική
Η Χρυσή Αυγή στο κυβερνητικό της πρόγραμμα έχει ορίσει τις απαιτούμενες κινήσεις για την γεωστρατηγική αναβάθμιση του Ελληνισμού:
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: Άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο.
Ενέργεια: Εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων. Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης.
Κυπριακό: Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, που σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ένωση της νήσου με την Ελλάδα.
Οι παραπάνω ενέργειες μεσοπρόθεσμα θα μετατρέψουν τη χώρα μας σε κεντρική δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Νέες συμμαχίες: Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων. Αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και επανεξέταση των συμμαχιών μας, οι οποίες δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα στα εθνικά συμφέροντα. Άμεση στροφή, επενδυτική και ενεργειακή κατ’ αρχάς, προς τη Ρωσία.
Η λύση: Άξονας Αθηνών – Μόσχας και ρωσικές αεροναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο
Η τελευταία παράγραφος του προγράμματός μας αποτελεί σήμερα κλειδί των εξελίξεων. Η Ρωσία μετατρέπεται και αυτή σε ανταγωνιστή των τούρκων παρά τα ισχυρά εμπορικά συμφέροντα που διατηρεί στην επικράτειά της.
Ο νεοοθωμανισμός του Ερντογάν αποτελεί φυσικό πολέμιο της πολιτικής Πούτιν, που συνεχίζει να υπηρετεί το βασικό δόγμα του τσαρικού επεκτατισμού για έλεγχο των στενών και έξοδο στις θερμές θάλασσες.
Η επιτυχής στήριξη του καθεστώτος Άσαντ και η αποτυχία των τούρκων να δημιουργήσουν μία σουνιτική Συρία – υποχείριο της Άγκυρας – επιταχύνει τις εξελίξεις. Κυρίαρχο ρόλο μπορεί και οφείλει να παίξει η Ελλάς.
Μία ισχυρή, Εθνικιστική Ελλάδα θα μπορούσε να προβεί σε άμεσες και ρηξικέλευθες ενέργειες κατόπιν μίας στρατιωτικής και ενεργειακής συμμαχίας με τους Ρώσους: 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, ρωσική ναυτική βάση στον Πόρο ή την Σύρο, άμεση έναρξη γεωτρήσεων για πετρέλαιο στο Βόρειο Αιγαίο και φυσικό αέριο Νοτίως της Κρήτης.
Ελληνορωσικά στρατιωτικά γυμνάσια κατά μήκος της ελληνικής ΑΟΖ θα εξασφάλιζαν την παρουσία πανίσχυρης αεροναυτικής δύναμης στην περιοχή. Όλες αυτές οι ενέργειες συνδυάζονται, ασφαλώς, με κινήσεις χειρουργικής ακρίβειας στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα.
Αυτή είναι η πρόταση της Χρυσής Αυγής για λύση του ελληνικού προβλήματος και για την μετατροπή της χώρας μας σε κεντρική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails