Saturday, November 8, 2014

ΓΑΛΛΙΑ: «Οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές υστερούν σε εξυπνάδα και πειθαρχία», είπε ο προπονητής της Μπορντό




Ο προπονητής της γαλλικής ομάδας Μπορντό, Βιλί Σανιόλ (WillySagnol) είπε κάτι που πολλοί πιστεύουν, αλλά φοβούνται να το πουν. Τώρα που το είπε, μας λένε ότι με τις δηλώσεις του «τάραξε τα νερά» του γαλλικού ποδοσφαίρου, ενώ ήδη «αντιρατσιστικές» ομάδες, όπως η “SOS Racisme”, κάλεσαν τη Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και το Υπουργείο Αθλητισμού να του επιβάλουν «άμεσες κυρώσεις».
Όλα αυτά γιατί υποστήριξε ότι οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές είναι μεν φτηνοί και πρόθυμοι να τα δώσουν όλα, υστερούν όμως σε εξυπνάδα και πειθαρχία. Είπε επίσης, ότι όσο είναι τεχνικός της Μπορντό θα φροντίζει η ομάδα του να αποκτά όσο το δυνατόν λιγότερους ποδοσφαιριστές από την Αφρική.
«Όσο τουλάχιστον είμαι προπονητής στην Μπορντό θα έρχονται όλο και λιγότεροι Αφρικανοί στην ομάδα. Δεν είναι δυνατόν κάθε δύο χρόνια να μας φεύγουν 12 παίκτες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για να αγωνιστούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.
Το πλεονέκτημα ενός τυπικού Αφρικανού ποδοσφαιριστή είναι ότι δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής ακριβός όταν τον παίρνεις, είναι διατεθειμένος να παλέψει, μπορούμε να  τον αξιολογήσουμε σαν δυνατό, μέσα στο γήπεδο.
Αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι, είναι και τεχνική και εξυπνάδα και πειθαρχία. Χρειάζονται όλα», είπε ο Βιλί Σανιόλ πρώην παίκτης της εθνικής Γαλλίας, που αγωνίστηκε για χρόνια στην Μπάγερν, απαντώντας σε ερωτήματα αναγνωστών της Sud-Ouest
Ο πρόεδρος της Μπορντό Jean-Louis Triaud δήλωσε στο Europe 1, ότι οι παρατηρήσεις αυτές παρερμηνεύθηκαν.
«Ο Willy Sagnol δεν είναι σε καμία περίπτωση ρατσιστής. Η ερμηνεία των λόγων του είναι εντελώς λάθος. Μιλούσε ευθέως ως άνθρωπος της δράσης...
Οι Αφρικανοί παίκτες φτάνουν στη Γαλλία σε πολύ νεαρή ηλικία. Προφανώς εργάζονται σκληρά σωματικά, αλλά τους λείπει ένα τακτικό επίπεδο, μια εξυπνάδα τακτικής.
Δεν μιλάμε για το IQ αυτών των παικτών, αλλά για τη νοημοσύνη του παιχνιδιού. Δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα με το IQ ή την ικανότητά τους ως αθλητές», είπε ο Τριάντ.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails