Thursday, November 6, 2014

ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Ο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΜΑΝΕΣ




1414999160_detki
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο Ποροσένκο στις 29/10/14 υπέγραψε προεδρικό διάταγμα “Σχετικά με τα επείγοντα μέτρα για την παροχή πρόσθετων κοινωνικών εγγυήσεων για ορισμένες κατηγορίες πολιτών.” 
Στις κείμενες διατάξεις του θα υπάγονται αφ΄εξής όλα τα παιδιά που έχουν χάσει έναν γονέα ως   νεκρό στρατιώτη υπερασπιζόμενο το καθεστώς του Κιέβου. 
Σε εκείνες τις οικογένειες όπου οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες στη ΝΑ Ουκρανία, ένα ή και περισσότερα παιδιά θα πρέπει να τελούν υπό την κηδεμονία του κράτους και να μεταφέρονται σε αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμη και αν υπάρχει η παρουσία ενός ζωντανού γονέα όπως η μητέρα  ή άλλοι στενοί συγγενείς” (politikrus.ru)
Ο Νόμος αυτός  καλεί την κυβέρνηση να
λάβει επείγοντα μέτρα για την καθιέρωση επιτροπείας, κηδεμονίας, υιοθεσίας, αναδοχής από οικογένειες  και  ορφανοτροφεία, για όλα τα παιδιά των  οποίων ο ένας γονέας πέθανε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη Νότιο-Ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο, το αίτημα αυτό είναι αντίθετο προς τους κανόνες του Οικογενειακού Κώδικα της Ουκρανίας και του Νόμου «Περί προστασίας της παιδικής ηλικίας», δήλωσε ο αναπληρωτής του Bουλής, Γιούρι Pavlenko. 
“Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ουκρανίας η επιτροπεία,  αναδοχή  από οικογένειες και ορφανοτροφεία ισχύουν  μόνο για τα παιδιά που στερούνται εντελώς  τη γονική μέριμνα, δηλαδή, τα παιδιά που δεν έχουν ούτε μητέρα ούτε πατέρα”.
 “Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καλεί την κυβέρνηση να παραβιάζει τους νόμους που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, “- είπε ο πρώην  Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και των ανθρώπων είναι γνωστή και εμπεδωμένη στους Νεορώσους.
Το ζήτημα είναι: μήπως ο Ποροσένκο οραματίζεται μια μελλοντική ισχύ του Νόμου και για τους μικρούς Ρωσογενείς του Ντονμπάς προκειμένου να  μεταλλαχθούν σε  Ουκρανάκια, με το πρόσχημα των ορφανών του Πολέμου;





Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails