Sunday, November 16, 2014

Άλλοι δύο βουλευτές εγκαταλείπουν το σκάφος που βουλιάζει - Καταρρέει η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Στον –δραματικό- απόηχο της αιφνίδιας παραίτησης του βουλευτή της ΝΔ, Α. Ψυχάρη, η μεν συγκυβέρνηση και βασικά πρωθυπουργός κι αντιπρόεδρος βαδίζουν πάνω σε ναρκοπέδια και εμφανίζονται εντελώς αμήχανοι αλλά κι αδύναμοι να σταματήσουν την αποσύνθεση του (σαθρού) οικοδομήματος τους, ο δε ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι δεν αποκλείονται ραγδαίες εξελίξεις ακόμα και ως το τέλος του 2014.

Επίμονες πληροφορίες απ' το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν, ότι άλλοι δύο βουλευτές είναι έτοιμοι να υποβάλουν την παραίτησή τους και να εγκαταλείψουν το βυθιζόμενο σκάφος. Πρόκειται κατά τις πληροφορίες μας για ένα βουλευτή της Ν.Δ. ο οποίος εκλέγεται σε μεγάλη εκλογική περιφέρεια και για ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πρόσκειται στο Γ. Παπανδρέου.



Πάντως η παραίτηση Ψυχάρη αιφνιδίασε τους πάντες. Και ειδικά το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά, που δε γνώριζε το παραμικρό, πλην του ιδίου του πρωθυπουργού, ο οποίος ενημερώθηκε νωρίς το πρωί. Οι πρώτες αντιδράσεις των συνεργατών του πρωθυπουργού κυμάνθηκαν μεταξύ αμηχανίας αλλά και οργής. Συνεργάτες του πρωθυπουργού έκαναν λόγο για «χτύπημα και μήνυμα απ' το σύστημα Ψυχάρη» εννοώντας φυσικά τον πατέρα και όχι τον υιό Ψυχάρη. Και επιπλέον το απέδιδαν τόσο στο ζήτημα της «διευθέτησης» των δανειοδοτήσεων του ΔΟΛ αλλά και του MEGA, όσο και στην άγρια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ των –κατά τα άλλα συμμάχων και συνεταίρων- Ψυχάρη και Μπόμπολα, με αιτία την διαχείριση του τζόγου ...



Αμηχανία εμφανέστατη επικρατούσε και στο ΠΑΣΟΚ, που επιπλέον είχε να αντιμετωπίσει όχι ακόμα μια παραίτηση, αλλά τις ηχηρές διαφοροποιήσεις των Απ. Κακλαμάνη και Μιχ. Κασσή.



Απ' τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν αυτές τις απρόσμενες (;) εξελίξεις ως μια «φυσιολογική» παρενέργεια της πορείας της κυβέρνησης προς την οριστική έξοδο. Κάνουν λόγο για «ραγδαία φθορά που καθημερινά απομυθοποιεί το αφήγημα εξόδου απ' την κρίση των Σαμαρά-Βενιζέλου», για «σχεδόν καθημερινά αυτογκόλ» και για «μια κυβέρνηση διαρκώς παραπαίουσα».



Μάλιστα και υπό τις παρενέργειες αυτού του διαρκούς «ξηλώματος του πουλόβερ» δεν αποκλείουν ραγδαίες εξελίξεις πριν την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή ίσως ως τα τέλη αυτού του χρόνου...
You might also like:

1 comment:

Anonymous said...


Θέλουν νά νά μπεῖ ἡ διδασκαλία τοῦ ὁλοκαυτώματος (τῶν Ἰσραηλινῶν κι ὄχι τῶν Ἑλλήνων!...) στήν δημόσια ἐκπαίδευση τῶν Ἑλλήνων Ὀρθοδόξων!

koukfamily.blogspot.co.uk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails