Thursday, November 6, 2014

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΩΣ “ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ”


UK-Jihad_2961509b
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Προκλητικός ο ηγέτης των Συντηρητικών W. Hague με τις δηλώσεις του στο BBC την Κυριακή περί της ψυχολογικής υποστήριξης που  το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στους Βρετανούς τζιχαντιστές που επιστρέφουν από το Ιράκ και τη Συρία.

 “Kάποιοι θα χρειαστούν βοήθεια γιατί βίωσαν μια εξαιρετικά τραυματική περίοδο όσο μάχονταν στο  εξωτερικό”.
Μέχρι στιγμής δεν είχαμε πολλούς ανθρώπους που να επιστρέφουν και να ζητούν βοήθεια αλλά εάν το κάνουν, φυσικά η κυβέρνηση, η αστυνομία, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας, θα συνεργαστούν με αυτούς τους ανθρώπους και θα τους βοηθήσουν να συνέλθουν και να βοηθήσουν με τη σειρά τους και άλλους”  .
“Το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αστυνομία και το ΕΣΥ εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν εκείνους που έρχονται πίσω με καλές προθέσεις.Φυσικά εμείς θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όντως διαθέτουν καλές προθέσεις.”
Amer-Deghayes
Η Guardian μάλιστα μεταφέρει και τον ισχυρισμό  πατέρα 3 τζιχαντιστών στη Συρία-εκ των οποίων οι δυο  σκοτώθηκαν- ότι οι γιοί του “ήταν αφελείς και ενέργησαν από καλοσύνη”.
“Δεν συμφωνώ με τη λέξη “ριζοσπαστικοποιήθηκαν”. Οι γιοι μου πήγαν όντως, έκαναν ένα λάθος, ήταν αφελείς πιστεύοντας ότι πηγαίνοντας στη Συρία και πολεμώντας θα έκαναν μια αλλαγή,” δήλωσε ο Abubaker Deghayes.
o πατέρας/no comment
o πατέρας/no comment
Αμετανόητος ο πατέρας των “καλοσυνάτων Τζιχαντιστών” συνεχίζει:
“Δεν τα υπολόγισαν σωστά τα πράγματα γιατί οι Σύριοι δεν χρειάζονται μαχητές πεζικού αλλά πολύ πιο περίπλοκα όπλα στον πόλεμο εναντίον του Προέδρου Άσαντ για να σταματήσουν οι φρικαλεότητες.”(για τις φρικαλεότητες των Τζιχαντιστών μιλάει ή βρίσκεται σε παράκρουση;)
Η Downing Street αρχικά είχε προτείνει  την απαγόρευση επαναπατρισμού των Βρετανών ισλαμιστών από τη Συρία αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε ως αντιβαίνουσα το Διεθνές Δίκαιο περό “απάτριδων πολιτών”. Ο πρώην Συντηρητικός Γενικός Εισαγγελέας Dominic Grieve, προειδοποίησε ότι η αφαίρεση των διαβατηρίων σε πολίτες που γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την επιστροφή τους στη χώρα, θα παραβίαζε το Διεθνές Δίκαιο αλλά και το εθιμικό δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έτσι οι Βρετανοί Τζιχαντιστές θα περιθάλπονται ψυχιατρικά ώστε να ξεπεράσουν το τραυματικό βίωμα του να αποκεφαλίζεις, να ακρωτηριάζεις, να βιάζεις, να εξισλαμίζεις, να εκτελείς βομβιστικές πολύνεκρες επιθέσεις κτλ…
dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails