Friday, March 6, 2009

Μασόνοι στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

«Εμείς είμαστε μασόνοι!» ομολόγησαν 4 μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Μια παλαιότερη είδηση για τον τρόπο συγγραφής των σχολικών βιβλίων αναφέρει η εφημερίδα «Το Παρόν».
«Εμείς είμαστε μασόνοι», είπαν τέσσερα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου........στον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό κατά τη διάρκεια της συγγραφής -μαζί με τον καθηγητή Β. Φίλια- του βιβλίου των Θρησκευτικών της Α' Λυκείου. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πατέρας Μετάλλινος στην Ημερίδα των Θεολόγων στη Λευκάδα πριν από μερικούς μήνες, και καλό θα είναι τώρα που ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ξεκινάει «από το μηδέν» να το έχει υπόψη του και να μας πει εάν αποδέχεται να καθορίζουν οι μασόνοι -με αυτήν τους την ιδιότητα- την ύλη των βιβλίων μας.Όπως είπε o π. Γ. Μεταλληνός στο μπλογκ Thriskeftika, «ένα βασικό μειονέκτημα του εκπαιδευτικού έργου είναι τα Αναλυτικά Προγράμματα που συντάσσονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Μας δίνουν μετά καλούπια και λένε σε μας τους συγγραφείς να ρίξουμε υλικό μέσα στα συγκεκριμένα καλούπια. Σε μένα λοιπόν και στον κ. Φίλια ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Έπρεπε να γράψουμε και για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι σε άλλα θρησκεύματα.

Πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο οι μασόνοι και οι χιλιαστές μάς έκαναν αγωγές. Ζητήσαμε ακρόαση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.). Όταν πήγαμε να τους συναντήσουμε, 4 μέλη του Π.Ι. (η μία ήταν γυναίκα), όχι θεολόγοι, μας είπαν ευθαρσώς: «Εμείς είμαστε μασόνοι». Ο πρόεδρος του Π.Ι. ήρθε σε δύσκολη θέση, αλλά εγώ τους είπα «Αυτό με χαροποιεί», γιατί ξέραμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Τελικά γράψαμε τις ενότητες αναφέροντας αρχικά τη διδασκαλία των μασόνων και των χιλιαστών και μετά τις εγκυκλίους της Εκκλησίας για τις ομάδες αυτές. Μετά από δυο-τρία χρόνια, μια μέρα μου τηλεφώνησε ο κ. Φίλιας και με ρώτησε αν είχα δει τη νέα ενότητα του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Το βιβλίο είχε αλλαχθεί και έγραφε τελείως διαφορετικά από αυτά που εμείς είχαμε γράψει. Κάποιοι δικοί μας έκαναν αλλαγές χωρίς να το ξέρουμε. Τότε ζητήσαμε την απόσυρση συνολικά του βιβλίου και τη συγγραφή άλλου από άλλους συγγραφείς. Αλλά αυτό δεν έγινε».


Δείτε την πηγή και περισσότερα στοιχεία εδώ...
3 comments:

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ said...

o metalinos pote tha omologisi oti ine arxiravinos;

Anonymous said...

Ανοιχτή επιστολή –πρόσκληση προς τη σεπτή Ιεραρχία της Ελλάδας
(23/02/2009 16:32)

Μεγάλη ομολογιακή –ειρηνική συγκέντρωση Ορθοδόξων Χριστιανών στις 9 Μαρτίου στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων

Αυθόρμητο προσκλητήριο σάλπισμα διαμαρτυρίας προς τους υβριστές του τριαδικού Θεού.


Χωρίς ντροπή και χωρίς καμιά αντίδραση βλασφημείται κατά κόρον στην Ελλάδα τους τελευταίους ειδικά μήνες το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το γεγονός τούτο προκαλεί πλέον την πηγαία αντίδραση των Ορθοδόξων Χριστιανών κληρικών και λαϊκών. Υπενθυμίζουμε ότι το τηλεοπτικό κανάλι MEGA, ηγήθηκε της μεγάλης βλασφημίας όταν πρόβαλλε, παρά το ότι εγκαίρως είχε ενημερωθεί τη βλάσφημη κινηματογραφική ταινία Κώδικας DΑ VINCI ανοίγοντας πύλη στον Σατάν για να αλωνίζει ανεξέλεγκτα. Ως εκ τούτου φέρει μεγάλη ευθύνη σύμφωνα με τους Χριστιανούς για τα δεινά (βλ. επεισόδια) στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο...
Είναι αλήθεια, ότι η ανοχή των Ορθοδόξων Χριστιανών, έναντι όλων αυτών των κύκλων της ανομίας, που ασύστολα υβρίζουν τον τριαδικό Θεό στην ευλογημένη χώρα μας με το χειρότερο δυνατό τρόπο έφθασε στα όρια της. Καρτερικά οι Χριστιανοί ανέμεναν από τους θρησκευτικούς ταγούς τους να αντιδράσουν. Περίμεναν και ακόμη περιμένουν να βγουν από το λήθαργο του καθωσπρεπισμού και να πρωτοστατήσουν στη θωράκιση του ποιμνίου τους, ως εκ καθήκοντος όφειλαν. Γιατί είναι αδιαμφησβήτητο γεγονός πως η Ελλάδα, κατάντησε σήμερα να έχει το χάλι της παλαιοδιαθηκικής πόλης της Νινευή.
Εκτός ελαχίστων όμως, εξαιρέσεων δεν υπήρξε αντίδραση στο πρωτοφανές ανοσιούργημα του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού. Επελέγη από το σύνολο της ηγεσίας του τόπου και πάλι η ένοχη σιωπή! Επελέγη και πάλι η πολιτική του Ποντίου Πιλάτου που συμβάλλει στον εφησυχασμό και στην νάρκωση!
Έτσι, αυθορμήτως τώρα Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλη την Ελλάδα κληρικοί και λαϊκοί συνεπικουρούμενοι από μοναχούς αποφάσισαν να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους. Αναμένεται λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες να δηλώσουν με την παρουσία τους στις 9 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, στα δικαστήρια της παλιάς Σχολής Ευελπίδων (Κτίριο 5 στις 9 το πρωί) την αντίθεσή τους σ’ αυτούς, που στο όνομα δήθεν της ελευθερίας της τέχνης (!!!) επιχειρούν να καταντήσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα χώρα ακολασίας! Εξ αφορμής λοιπόν της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν δυό δικηγόροι των Αθηνών κατά του τηλεοπτικού καναλιού MEGA θα παραστούν σε μία ομολογιακή προς τον τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, ζητείται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας να ορίσει κατά το παράδειγμα των πολιτών της Νινευή το συντομότερο δυνατό πανελλαδική ημέρα μετανοίας Βλ. ανοικτή επιστολή π. Χαραλάμπους Μπισλάνη http://orthodoxia.gr/show.cfm?id=1293&obcatid=1 Να ορίσει ημέρα κατά την οποία οι Χριστιανοί θα νηστεύσουν και θα προσευχηθούν, ενώ ταυτόχρονα σ’ όλους τους ναούς της χώρας οι καμπάνες θα ηχούν πένθιμα και θα γίνονται δεήσεις. Να ορίσει ημέρα συγνώμης και ικεσίας, ώστε ο ουρανός να θωρακίσει και πάλι την Ελλάδα με το Άγιο Πνεύμα. Με τον τρόπο αυτό να δοθεί το μήνυμα από την ευλογημένη και ποτισμένη με αίμα χιλιάδων μαρτύρων αυτή Χώρα, ότι εδώ δεν επιτρέπεται στο εξής να βλασφημείται το όνομα του Χριστού μας και Σωτήρα μας.


Συντάκτης: Δ.ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009

http://orthodoxia.gr/show.cfm?id=1292&obcatid=1

Βίντεο για τον Κώδικα Ντα Βίντσι
http://video.google.com/videoplay?docid=2971290058400496580
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά του MEGA θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 09.03.2009 & ώρα 10.30 στο κτίριο 5,αίθουσα 2,αριθμός πινακίου 23,στο Πρωτοδικείο Αθηνών,στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Anonymous said...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΝΎΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΌΝΤΙΑ ΠΑʼΤΕ ΝΑ ΝΑΡΚΏΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΟΤΎΧΕΤΕ ΑΜΕΤΑʼΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΊΔΙΚΑ....ΕΣΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails