Monday, May 11, 2009

Βαρέθηκα τους δημοσιοκάφρους και τους υπολειτουργούντες εγκεφάλους τους

και εμείς το ίδιο Κωνσταντίνε...

Απο http://kostasxan.blogspot.com


Σταματήστε να διαστρεβλώνετε τα γεγονότα

εσείς οι μπαχαλάκηδες της δημοσιογραφίας

Μέρες, μήνες, χρόνια τώρα κι εγώ όπως και όλοι εσείς, αντιμετωπίζω καθημερινά ένα τσούρμο από πληρωμένους (άλλοτε καλά και άλλοτε πενιχρά) «συντάκτες» που όνειρό τους είναι να γίνουν μία ημέρα αρχισυντάκτες και να χτυπάνε με το «μαστίγιο της ανεργίας» τα δημοσιογραφάκια της σειράς προκειμένου να γράφουν κείμενα «συμφώνως προς τας εντολάς».







Βαρέθηκα ο άνθρωπος να υποβάλλομαι σε μία συνεχή και ολοένα αυξανόμενη τάση απόπειρας (άλλοτε πετυχημένης αλλά σήμερα αποτυχημένης) διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, από ανθρώπους που κυνηγούν το εύκολο χρήμα χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις (άλλοτε στους εαυτούς τους αλλά συχνότερα σε εμάς τους απλούς πολίτες).

Σιχάθηκα τις μπουρδολογίες (παπαραλογίες επί το λαϊκότερον), που επιχειρούν να επιβάλουν σε κάθε τομέα της κοινωνικής και της πολιτικής ζωής, άνθρωποι που είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον προκειμένου να σκύψει το αφεντικό και να τους πει ένα μπράβο (όπως οι ιδιοκτήτες των χαριτωμένων τετράποδων π.χ. σκύλων).
Δεν αντέχω πλέον να μου αντιστρέφουν την αλήθεια και να μου παρουσιάζουν το ψέμα (άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε περισσότερο επιτυχημένα) διάφοροι κονδυλοφόροι που έχουν την εντύπωση πως μπορούν να με διαφεντέψουν και να με καθοδηγήσουν εκεί όπου τα συμφέροντα των εργοδοτών τους ικανοποιούνται.

Τα φαινόμενα της παρεμβατικότητας στον τρόπο έκφρασης και σκέψης φυσικά δεν ήταν δυνατόν να λείψουν από τον χώρο των ιστολογίων, όπου εισήλθαν τρέχοντας οι διάφοροι παπαρολόγοι, ευελπιστώντας πως θα διάγουν βίον λαμπρόν και καριέρα λαμπροτέρα, επαναλαμβάνοντας με περίσσιο θράσος τα σιχάματα των αφεντικών τους μέσα σε έναν χώρο όπου οι πολίτες εκφράζονται, όπου οι πολίτες έχουν αρχίσει να επικοινωνούν, όπου οι πολίτες έχουν αρχίσει να αντιστέκονται.

Αυτές τις αντιστάσεις αλλά και το ίδιο το μέσο (ιστολόγια) επιδιώκουν τα κοπρόσκυλα (πρώην άκακα κουταβάκια) να καταβάλουν και να ισοπεδώσουν, να βρωμίσουν ή να καταστήσουν αναξιόπιστο, για να γίνουν «αξιόπιστοι» οι ίδιοι με τα αφεντικά τους.
Αφορμή για τα παραπάνω γραφόμενα παίρνω από τα αίσχη και τις ψευδέστατες καθοδηγούμενες «ειδήσεις» των «κάφρων», που προσπαθούν να συνδέσουν την αγωνιστική έκφραση πολιτών, με τον ναζισμό! Όχι αγαπητοί μου, οι πολίτες δεν έχουν ασπαστεί ακόμη την ιδεολογία σας, μήτε και έχουν προσκυνήσει (ακόμη) τα αφεντικά σας. Απέναντί σας βρίσκονται, αλλά η αγωνία σας και ο αγώνας σας να βρωμίσετε αυτά που οι απλοί πολίτες επιδιώκουν, ξεπερνάνε πλέον τα εσκαμμένα.

Εσείς, οι πιστοί μαθητές του Γκαίμπελς, εσείς που τα μάτια σας έχουν παρωπίδες, εσείς που βολεύεστε από το ξεβόλεμα (ακόμη και συναδέλφων σας), εσείς που ήρθατε σε έναν χώρο για να συνεχίσετε την προπαγάνδα που τα όρια των μέσων όπου εργάζεστε απαγορεύουν, εσείς που όταν συναντάτε στο δρόμο σας την ντροπή φωνάζετε σε όλους «πόρνη, πόρνη…», εσείς που καθημερινά κρύβετε (άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο) τα σπουδαία και τα κρίσιμα που αφορούν την χώρα, τολμάτε να φωνάζετε για φασισμό, για ναζισμό και όλα τα άλλα τα καλούδια που πρώτοι εφαρμόζετε (ακόμη και με διαγραφή σχολίων –που γκρεμίζουν τα εφυολογήματα και τα επιχειρήματά σας- από τα ιστολόγιά σας ή που απαγορεύετε ακόμη και τον σχολιασμό επειδή φοβάστε την κρίση όλων εκείνων που έχουν την υπομονή να διαβάσουν ένα ολόκληρο κείμενό σας) προκειμένου να διαταράξετε την πραγματικότητα και να επιβάλλετε στους άλλους την ομίχλη που επικρατεί στο μυαλό σας, εσείς που ως μοναδική πολιτική σκέψη ακολουθείτε το «ο αυνανισμός μπορεί να σε κάνει εξυπνότερο»(!), τολμάτε να συνεχίζετε την παραγωγή (μέσα από τακτικότατη χειρωνακτική εργασία) ψευδολογημάτων, για να μπορέσετε κάποτε να γίνετε εργοστασιάρχες των παραγώγων του υπερβάλλοντος δημόσιου αυνανισμού σας.

Ελπίδα σε εμάς τους πολίτες δίνουν σοβαροί συνάδελφοί σας, οι οποίοι περιγελούν τις πρακτικές, τις τακτικές, τις μεθόδους και τα προσκυνήματά σας. Στέκονται σοβαροί, πληρώνοντάς το ακόμη και με μείωση του εισοδήματός τους, αλλά το προτιμούν από το να ευτελιστούν με το να συρθούν μπροστά σε εχθρούς της αλήθειας αλλά και της πατρίδας τους. Γράφουν και αγωνίζονται για να μεταφέρουν την πραγματικότητα και δεν αναπτύσσουν εκθέσεις ιδεών σε έτοιμα θέματα που τους παραδίδονται προς ανάπτυξη. Εξακολουθούν να βλέπουν αυτά που γύρω τους συμβαίνει, χωρίς τσίμπλες στα μάτια και διατηρούν ακόμη την επικοινωνιακή τους ικανότητα με τον πολίτη και τα πραγματικά του προβλήματα.

Οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων έχουν ήδη αλώσει τον χώρο της δημοσιογραφίας και επιχειρούν πλέον να σύρουν στα σκοτάδια και τον πλήρη ευτελισμό και τον χώρο των ιστολογίων. Διασπείρουν ενσυνείδητα «ειδήσεις» κατά παραγγελίαν, προκειμένου να χαρούν οι «χορηγοί» τους με τις αποδόσεις των πιστών τους εργατών.
Αυτή η κατάσταση αργά αλλά σταθερά, καθημερινά, μέσα από περιστατικά που διαστρεβλώνονται ή «παραγράφονται», γίνεται ορατή και αντιληπτή… φέρνοντας αυτούς τους «δημοσιογραφίσκους» προ των τεραστίων ευθυνών τους. Η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν είναι και ό,τι καλύτερο σαν πράξη και μπορεί να είναι ένα στιγμιαίο λάθος. Όταν όμως επαναλαμβάνεται (σχεδόν σε καθημερινή βάση και σχεδόν από τους ίδιους «γνωστούς υπόπτους») τότε υποδηλώνει σαφέστατη πρακτική η οποία πρέπει να καταδειχθεί, να απομονωθεί και να πεταχθεί στα σκουπίδια, όπου ανήκουν οι εμπνευστές της…
Κωνσταντίνος






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails