Saturday, November 15, 2014

Αν μπορέσουμε να φέρουμε 50.000 γκέι στη Θεσσαλονίκη απ’ όλα τα Βαλκάνια, από τη Μέση Ανατολή, απ’ οπουδήποτε, για να εκδηλώσουν τις θέσεις τους, θα είναι κάτι μεγάλο για την πόλη.


Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο περιοδικό ADORE, το οποίο κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή 16 Νοεμβρίου με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για το Gay Pride και φωτογραφίζεται γυμνός μαζί με άλλους 31 επωνύμους, στο πλαίσιο της καμπάνιας του περιοδικού κατά του HIV/AIDS.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επικαλείται το παράδειγμα του Gay Pride της Βιέννης που συγκεντρώνει περισσότερους από 600.000 επισκέπτες και σημειώνει: «Εγώ δεν λέω να έρθουν 600.000 άτομα στη δική μας πόλη. Ας έρθουν 50.000 –γιατί αυτή είναι η αναλογία. Αν μπορέσουμε να φέρουμε 50.000 γκέι στη Θεσσαλονίκη απ’ όλα τα Βαλκάνια, από τη Μέση Ανατολή, απ’ οπουδήποτε, για να εκδηλώσουν τις θέσεις τους, θα είναι κάτι μεγάλο για την πόλη. Τώρα δεν έχουμε παραπάνω από 2.000-3.000 άτομα που έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Αν αυτοί γίνουν 50.000, θα μιλάμε για τεράστια επιτυχία». Στην ίδια συνέντευξη, εκτιμά ότι «η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει ποτέ μια εξαιρετικά ανοιχτή πόλη -τουλάχιστον όχι στη δική μου γενιά…», μιλά για την Εκκλησία και τις θέσεις της στο θέμα της καύσης των νεκρών, για την πρόθεσή του να προχωρήσει με το σχέδιο για την ανάρτηση ενημερωτικών πινακίδων στα Εβραϊκά και τα Τουρκικά σε διάφορα σημεία της πόλης, για τον «συντηρητισμό» και την «ομφαλοσκόπηση» των Θεσσαλονικέων, αλλά και για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης επί ημερών Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails