Tuesday, October 20, 2015

Τι περίεργο υπάρχει σ' αυτή τη φωτογραφία;

Τι περίεργο υπάρχει σ' αυτή τη φωτογραφία;

Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε ανθρώπους από την Λιβυή που προσπαθούν να φύγουν από την χώρα. Μια οικογένεια με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της. Το αβέβαιο μέλλον... ο άγνωστος προορισμός, ο κίνδυνος της αιματοβαμμένης Μεσογείου. Αυτή η εικόνα δεν είναι δυστυχώς καθόλου σπάνια και καθόλου περίεργη.
Τι περίεργο υπάρχει σ' αυτή τη φωτογραφία;
Ας πάμε όμως στο θέμα μας. Πολλοί θα προσέξατε ότι ο άντρας αριστερά φορά μία φόρμα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα.
fcbmuslim1
Λιγότεροι θα προσέξατε ότι το έμβλημα της ομάδας είναι διαφοροποιημένο.
Ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου δεν υπάρχει στο έμβλημα αφού έχει αφαιρεθεί η οριζόντια γραμμή. Δεν πρόκειται για λάθος ούτε για προϊόν "μαϊμού".
fcbmuslim2
Πρόκειται για μία επέμβαση στο έμβλημα της ομάδας για θρησκευτικούς λόγους. Χώρες όπως η Λιβυή, μουσουλμανικές δηλαδή, δεν θα μπορούσαν ποτέ εύκολα να δεχθούν να φορέσουν και να αγοράσουν πολύ περισσότερο, κάτι που φέρει το έμβλημα του χριστιανισμού. Έτσι για εμπορικούς λογους, αφαιρείται ουσιαστικά ο σταυρός.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αφαιρεί τον δικό της μικρό σταυρό που έχει στην κορυφή της κορώνας, στο δικό της έμβλημα.
1418598586 bacrelon and real mardid logo change 2010

1 comment:

Anonymous said...

Βεβαίως τα δικά μας πορδοδευτικά καθίκια δεν θα είχαν κανέναν ενδοιασμό να φορέσουν μπλούζα με την ημισέληνο.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails