Friday, December 18, 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!....Η κραυγή αγωνίας μιας Ελληνίδας μάνας..«Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να τρώει από τα σκουπίδια»

Πεθαίνουν απο πείνα τα Ελληνόπουλα αλλα ποιος χ#στηκε! - Σημασία έχει να τρώνε οι λαθρομετανάστες
Πεθαίνουν απο πείνα τα Ελληνόπουλα αλλα ποιος χ#στηκε! - Σημασία έχει να τρώνε οι λαθρομετανάστες.
ΜΟΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ - ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ 


eglimatikotita.gr - 18 Δεκ 2015 
Ανοιχτές καρδιές βρήκε η κραυγή αγωνίας μίας απελπισμένης μητέρας από την Πάτρα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της ίδιας και του 14χρονου γιου της, που τρώει από τους κάδους, καθώς η τυρόπιτα που σε καθημερινή βάση του προσφέρουν οι καθηγητές του στο Γυμνάσιο όπου φοιτεί είναι η μοναδική του τροφή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, ο ανήλικος μαθητής δεν πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο, καθώς ντρέπεται τους συμμαθητές του, γιατί δεν έχει παπούτσια.

Πρόκειται για μία ταλαιπωρημένη μονογονεϊκή οικογένεια, αφού ο πατέρας χάθηκε πρόωρα αφήνοντας πίσω του ένα επίδομα μόλις 80 ευρώ.


Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Πατρών, ο πατέρας Ερμόλαος Μασσαράς του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας και ο πρόεδρος του Κοινωνικού τομέα του Δήμου ενήργησαν αστραπιαία προκειμένου να προσφέρουν στήριξη στη μάνα και τον ανήλικο γιο της.

Μάλιστα ο Κοινωνικός τομέας του Δήμου, ενέταξε την οικογένεια στο πρόγραμμα σίτισης κατοίκον και κοινωνικοί λειτουργοί θα αναλάβουν την ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη μητέρας και παιδιού, δίνοντας βαρύτητα στον 14χρονο, με την χορήγηση των απαραίτητων ειδών ένδυσης και υπόδυσης, ώστε να επιστρέψει στην σχολική αίθουσα και να συνεχίσει απερίσπαστος τα μαθήματά του, με παράλληλη διευθέτηση των εγγράφων για να λάβουν το προνοιακό επίδομα απορίας.

«Δεν ζητώ χρήματα, ζητώ την αξιοπρέπεια του 14χρονου αγοριού μου που τρώει από τους κάδους», τόνισε η κα Σοφία.

Από την Μητρόπολη υπήρξε άμεση ευαισθητοποίηση, ενώ και το Φωτεινό Αστέρι γνωστοποίησε ότι θα μεριμνήσει να μην πεινάσει ξανά το παιδί.


Πεθαίνουν απο πείνα τα Ελληνόπουλα αλλα ποιος χ#στηκε! - Σημασία έχει να τρώνε οι λαθρομετανάστες.
ΜΟΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ – ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ
Δεν έχει τέλος η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της νέας κυβέρνησης. Όπως αποκάλυψε ο Γ.Γ. Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικών Σχολείων αντιμετωπίζει πρόβλημα σίτισης.

Οι αριθμοί σοκάρουν. Οι μαθητές που δεν έχουν το απαραίτητο καθημερινό φαγητό υπολογίζονται σε 200.000 αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα σε ένα σύνολο 600.000 μαθητών δημοτικού.

Όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Καρέλλας το Υπουργείο σχεδιάζει την παροχή μεσημεριανού γεύματος σ” όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, από την αρχή του νέου σχολικού έτους, ίσως το μέτρο σταθεί δυνατό να ξεκινήσει πιλοτικά από τον Ιανουάριο φέτος σε κάποια σχολεία.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails