Friday, December 11, 2015

Ξεσηκωμός σε τέσσερις Δήμους της Αττικής ενάντια στην μετατροπή της περιοχής σε απέραντο καταυλισμό λαθρομεταναστών

Ξεσηκωμός σε τέσσερις Δήμους της Αττικής ενάντια στην μετατροπή της περιοχής σε απέραντο καταυλισμό λαθρομεταναστών
Η απαράδεκτη απ’ όλες τις απόψεις πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών από παντού. Αυτή την φορά, ήταν η σειρά των δημάρχων τεσσάρων περιοχών της Αττικής να αντιδράσουν στα φερόμενα σχέδια της κυβέρνησης για την δημιουργία καταυλισμού λαθρομεταναστών εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Συγκεκριμένα, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, οι δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Φαλήρου ζητούν να μην γίνουν οι περιοχές τους Ειδομένη, επιχειρώντας να προλάβουν ενδεχόμενα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία καταυλισμού λαθρομεταναστών μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.
Μπορεί ο Μουζάλας να είχε «δεσμευθεί» ότι οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στο Ελληνικό έως το τέλος του Οκτωβρίου, όμως ήδη έχουμε φτάσει στον Δεκέμβριο και το ζήτημα όχι μόνο δεν επιλύθηκε, αλλά ενημερώνονται από τα πλέον επίσημα χείλη ότι θα εγκατασταθούν κι άλλοι, οι οποίοι όπως καταγγέλλεται από τον δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις δεν είναι πρόσφυγες αλλά «οικονομικοί μετανάστες». Το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής έχει ως εξής:
"ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
10 Δεκεμβρίου 2015
Αξιότιμε Υπουργέ κ. Μουζάλα,
Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών στη Νότια Αθήνα, στα γήπεδα Χόκεϊ του Ελληνικού και Ταε Κβο Ντο του Π. Φαλήρου.
Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η Πολιτεία, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση και αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτό που ξεκίνησε πριν από 3 μήνες με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη μας είχατε δεσμευτεί προσωπικά ότι τέλη Οκτωβρίου θα είχε κλείσει η προσωρινή δομή στο Ελληνικό, δέσμευση που δυστυχώς δεν τηρήσατε. Αντί γι΄αυτό, μαθαίνουμε ότι υπάρχει σχέδιο εγκατάστασης χιλιάδων μεταναστών στο πρώην Αεροδρόμιο σε ερειπωμένα κτίρια και αντίσκηνα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε «αποθήκη ψυχών» αφού δεν πληρεί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών -και όχι Σύρων προσφύγων- στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τις τοπικές μας κοινωνίες σε επαγρύπνηση.
Σας ζητάμε, κύριε Υπουργέ, να απαντήσετε επισήμως, άμεσα και εμπεριστατωμένα, στα ακόλουθα κρίσιμα ερωτήματα:
1. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής; Είναι επισήμως γνωστό πλέον ότι ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που διέρχονται ή καταλήγουν στη χώρα μας βρίσκονται και εξτρεμιστικά στοιχεία.
2. Πως θα διασφαλίσετε τη δημόσια υγιεινή, όταν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται σε ένα χώρο που δεν πληροί σχεδόν καμία προδιαγραφή για το σκοπό αυτό;
3. Ως τι θα λειτουργήσουν προσωρινά οι εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου; Κέντρο υποδοχής; Κέντρο φιλοξενίας; Κέντρο διαμετακίνησης; Και το κυριότερο: Θα είναι μια ανοιχτή ή κλειστή εγκατάσταση;
4. Για πόσο διάστημα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Ελληνικό για το σκοπό αυτό;
5. Ποιος θα αναλάβει τη σίτιση και το κόστος φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών;
6. Ποιος και με ποιο τρόπο θα κάνει την καταγραφή των αλλοδαπών;
7. Πως και πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες;
Κύριε Υπουργέ,
Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι ήδη η Νότια Αθήνα και οι δήμοι μας 3 μήνες τώρα έπραξαν το καθήκον τους ανθρωπιστικά όπως όφειλαν.
Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα ζήτημα τέτοιων διαστάσεων. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τον βαθύ προβληματισμό μας. Αναμένουμε άμεση συνάντηση μαζί σας και αναλυτική επίσημη ενημέρωση.
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΑΛΙΜΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ"
Αυτό το οποίο φαίνεται από την επιστολή των τεσσάρων δημάρχων, είναι ξεκάθαρο ότι εκφράζει την αγωνία και τον προβληματισμό των χιλιάδων κατοίκων στους ανάλογους δήμους. Αυτοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και όχι οι αργόσχολοι και γραφικοί «αντιρατσιστές» που φωνάζουν συνεχώς για «ανοιχτά σύνορα», «ρίξιμο του φράχτη του Έβρου», «καλοσώρισμα όλων των μεταναστών» και άλλα παρόμοια μη σοβαρά συνθήματα. Το κακό, όμως, είναι ότι αυτά τα συνθήματα, εμμέσως πλην σαφώς, γίνονται πράξη από την κυβέρνηση. Από την Τασία Χριστοδουλοπούλου στον Γιάννη Μουζάλα, η ανεκδιήγητη πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης γεννάει συνεχώς νέα προβλήματα.
Ακόμη και οι δήμαρχοι που ανήκουν στο «συνταγματικό τόξο» δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια τους στο τεράστιο αυτό πρόβλημα και ωθούμενοι από την καθολική αρνητική αντίδραση των δημοτών τους βρίσκονται αντίθετοι στην εγκατάσταση για άγνωστο χρονικό διάστημα στις περιοχές τους ενός ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών.
Είναι απολύτως αναμενόμενο η συσσώρευση τόσων χιλιάδων ανθρώπων στοιβαγμένων σε άθλιες συνθήκες να οδηγήσει δυστυχώς κάποια στιγμή σε αρρώστιες και βιαιοπραγίες. Η κυβέρνηση παγιδευμένη στις ξεπερασμένες ιδεοληψίες ενός αλλοπρόσαλλου «αντιρατσισμού» και ψευτοανθρωπισμού, το οποίο όμως στην πραγματικότητα παραπέμπει σε απάνθρωπες συμπεριφορές απέναντι σε δυστυχισμένες υπάρξεις και άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οδηγεί τα πράγματα στο απόλυτο χάος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την δημόσια ασφάλεια και υγεία.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jeshkwmos-se-tesseris-dhmous-ths-attikhs.-antidroun-oi-dhmarchoi-ths-perioc#ixzz3u1tp50yf

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails