Saturday, February 27, 2016

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν αναγνώριση "τουρκικής" μειονότητας και γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία δύο μουσουλμανικών πόλεων 20.000 κατοίκων στη Μακεδονία, τη στιγμή που η Τουρκία σπρώχνει όσους περισσότερους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες μπορεί στα ελληνικά νησιά και οι Σκοπιανοί κλείνουν τα σύνορα, αναθάρρησαν και οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν να αναγνωριστεί επί της ουσίας η μειονότητα στη Θράκη ως "τουρκική" και να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο που εμποδίζει τα σχέδια της Άγκυρας.

Τις δηλώσεις αυτές μάλιστα τις έκαναν οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", τοποθετώντας μερικά ακόμη κομμάτια στο παζλ που δείχνει ένα οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να αλλοιωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδας και να πληγούν ανεπανόρθωτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε Αιγαίο και Δυτική Θράκη μέσω της μεγάλης εισροής μουσουλμάνων στη χώρα μας.
Ενορχηστρωτής βέβαια όλης αυτής της επιχείρησης είναι η Άγκυρα που μαζί με την Γερμανία έστησαν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σχηματίζοντας έναν κλοιό απειλών σε βάρος της χώρας μας με το μεταναστευτικό πρόβλημα να αποτελεί “βόμβα” έτοιμη να εκραγεί.
Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές ανέφεραν πως τρέφουν «μεγάλη ελπίδα» για τον Αλέξη Τσίπρα και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει στα θέματα των μειονοτήτων. Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δήλωσε πώς "ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τα προβλήματά μας. Μας έχει πει ότι οι διακρίσεις εις βάρος των Τούρκων πρέπει να σταματήσουν. Επίσης έστειλε μήνυμα λέγοντας πως θα κατεδαφίσει το τείχος του αίσχους που έχει μήκος 12,5 χιλιόμετρα".
Από την μεριά του ο Αϊχάν Καραγιουσούφ επισήμανε "έχω εμπλακεί στα πολιτικά πράγματα της Αριστεράς τα τελευταία 22 χρόνια και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιταχθεί στις πρακτικές αντι-μειονότητας στην Ελλάδα".
Σημείωσε, δε, σύμφωνα με τη "Χουριέτ" πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει τονίσει επανειλημμένα πως οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ πρέπει να υλοποιηθούν από τις ελληνικές αρχές. Κατά το τουρκικό Προξενείο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε πως η "Τουρκική Ένωση" στην Ξάνθη πρέπει να πάρει αδειοδότηση και οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να αρνούνται την επιβάλουν την απόφαση.
Ένα επιπρόσθετο αίτημα της "τουρκικής" μειονότητας, όπως την χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου ο Καραγιουσούφ, που σύμφωνα με την "Χουριέτ" είναι και ο μόνος "Τούρκος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ" είναι να εκλέγονται οι μουφτήδες από τους ίδιους τους μουσουλμάνους και όχι να διορίζονται από την Αθήνα, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
Με λίγα λόγια οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωσαν όλη την ατζέντα των διεκδικήσεων της Τουρκίας στη Δυτική Θράκη μέσω του προξενείου της Κομοτηνής. Αναφέρουν τη μουσουλμανική ως “τουρκική” μειονότητα, ζητούν την αναγνώριση της, προωθούν την αυτονόμηση, θέτουν θέμα μουφτήδων και βεβαίως κατάργησης του φράχτη στον Έβρο.
Οι δηλώσεις τους συνιστούν μείζον πολιτικό θέμα τη στιγμή που η χώρα δέχεται “επίθεση” και θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα το Μέγαρο Μαξίμου από τη στιγμή που εμπλέκουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Θα πρέπει να διαψεύσει ή να καταδικάσει τα λεγόμενα τους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και το συγκυβερνών κόμμα, οι ΑΝΕΛ και ιδίως ο Πάνος Καμμένος που είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Οι καιροί είναι περίεργοι και κάθε τοποθέτηση, όπως και το timing αυτής, έχει τη δική της σημασία. Αξιοσημείωτο είναι δε το ότι θέτουν θέμα να “πέσει το τείχος της ντροπής”, αλλά για τα Σκόπια που ύψωσαν διπλό φράχτη και έκλεισαν τα σύνορα με την Ελλάδα εγκλωβίζονταν εντός της χώρας χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη δεν λένε απολύτως τίποτα.
Ευτυχώς που ορισμένοι στην κυβέρνηση, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανθίστανται, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και έχει δηλώσει κατηγορηματικά πώς δεν πρόκειται να γκρεμιστεί ο φράχτης καθ' ότι σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα θα γιγαντώνονταν.  

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails