Wednesday, February 24, 2016

Οι Γερμανοί παραδίδουν το Αιγαίο στην Τουρκία - Δεκτές όλες οι τουρκικές απαιτήσεις για τα νησιά του Α.Αιγαίου

 Οι ΑΝΘ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ DE FACTO ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ;

Οι Γερμανοί παραδίδουν το Αιγαίο στην Τουρκία - Δεκτές όλες οι τουρκικές απαιτήσεις για τα νησιά του Α.Αιγαίου


Οι Γερμανοί κατάφεραν μέσω ΝΑΤΟ να παραδώσουν όπως πάντα ήθελαν το Αιγαίο στους Τούρκους καθώς έκαναν δεκτές όλες τις τουρκικές απαιτήσεις και κατάφεραν να τις επιβάλουν την Συμμαχία ενώ ο Γερμανός εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΑΜ δήλωσε πριν από λίγο ότι δεν θα γίνεται καμια επαναπροώθηση λαθρομετανστών-προσφύγων!


Οσον αφορά την επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία, ο Γερμανός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως 
«στην αρχή υπήρξε η πρωτοβουλία της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη χρήση αυτής της μονάδας δράσης στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας είναι γνωστό ότι η Τουρκία είχε δηλώσει πρόθυμη να πάρει πίσω τους πρόσφυγες που έρχονται από την Τουρκία. 

Το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται τώρα όλες τις νομικές λεπτομέρειες, αλλά είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι πρόκειται για αποστολή παρακολούθησης και προώθησης πληροφοριών στους αρμόδιους οργανισμούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, δηλαδή απλώς για προώθηση πληροφοριών. 

Εάν υπάρξει η οποιαδήποτε υποδοχή (προσφύγων) τότε αυτό θα μπορούσε μόνο - και αυτό είναι μόνο υποθετικό - να συμβεί στο πλαίσιο μιας θαλάσσιας διάσωσης έκτακτης ανάγκης. Και εδώ θα πρέπει να δούμε πώς θα το κάνουμε τότε».

Έτσι η Γερμανία απλώς θα περιπολεί μαζί με την ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αιγαίο παραδίνοντας την επιχειρησιακή δράση στην Τουρκία.

Για του λόγου το αληθές πριν λίγο το pronews.gr αποκάλυψε ότι την ώρα που το ΝΑΤΟ δυναμίτιζε την απόφαση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για το μεταναστευτικό -προσφυγικό στο Αιγαιο ζητώντας ''την Αρτα και τα Γιάννενα'' και ''της Παναγιάς τα μάτια'' η Συμμαχία προετοιμάζεται  από την 1η Μαρτίου να αναθέσει  καθήκοντα βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. στον  Τούρκο Πρέσβη κ.Τατζάν Ιλντέμ!

Ο κ. Ιλντέμ θα είναι, όπως μετέδωσε η τουρκική TV,'' δεξί χέρι'' του Γενικού Γραμματέα κ. Γενς Στόλτενμπεργκ, με αντικείμενο - άκουσον -άκουσον- την ...κατανόηση των  πολιτικών της Συμμαχίας από την  κοινή γνώμη διεθνώς ώστε οι θέσεις και πολιτικές της να έχουν την υποστήριξη της.

Δηλαδή την ώρα που όλη η Συμμαχία καταλάβαινε από πρώτο χέρι το πως η Αγκυρα επιχείρησε να εμφανίσει το άσπρο-μαύρο σε σχέση με την απόφαση για τον έλεγχο της μεταναστευτικής ροής στο Αιγαίο, επέλεξε να αναθέσει τον ρόλο του ...επίσημου προπαγανδιστή του ΝΑΤΟ στον ...''Αλί Μπαμπά''!

Κατά την Αγκυρα - που επενδύει ήδη στον νέο άνθρωπό της στην δομή του ΝΑΤΟ <<ο Τούρκος Πρέσβης στα νέα του καθήκοντα θα διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στην ανάπτυξη στρατηγικών δημόσιας διπλωματίας και στην παρακολούθηση των πολιτικών δημόσιας διπλωματίας στις συμμαχικές χώρες καθώς και στις εταίρους του ΝΑΤΟ>>.

Ειναι αυτονόητο πως το Τμήμα Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ  είναι σημαντικό όσον αφορά την διαβίβαση των στρατηγικών και πολιτικών μηνυμάτων του ΝΑΤΟ όσον αφορά τη δράση και τις πολιτικές του και αναλυτές αναρωτιούνται πως με ελαφρά την καρδία η Συμμαχία, σε αυτήν την λεπτή φάση εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο-Μέση Ανατολή όπου η Τουρκία παιζει αμφιλεγόμενο ( τουλάχιστον...) ρόλο, ο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ  εξακολουθεί να του εμπιστεύεται στην θέση αυτή!

Όμως έχει και συνέχεια. Ο κύριος Ιντλέμ είναι η αρχή, καθώς η διπλωμάτης καριέρας Burcu San τοποθετήθηκε Διευθύντρια της διεθνούς Γραμματείας του Επιχειρησιακού Τμήματος του ΝΑΤΟ. Δηλαδή ο επιχειρησιακός έλεγχος θα ανήκει στην Τουρκία!


Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, κατόπιν της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα αρμόδια όργανα της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Αμυνας, Μίχαελ Χένγιες, η αποστολή προσανατολίζεται στην θαλάσσια αναγνώριση και στην προώθηση πληροφοριών στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας και της Τουρκίας.


«Η αποστολή του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο, αλλά η δράση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά αυτή τη μονάδα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, διότι ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο πλαίσιο των αρμόδιων οργάνων του ΝΑΤΟ. Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Η αποστολή είναι προσανατολισμένη στην θαλάσσια αναγνώριση σε αυτή την περιοχή και στην παρακολούθηση αυτών των διεθνών υδάτων και υπό αυτή την έννοια δεν προβλέπονται εκτελεστικά μέτρα», 

Η μονάδα τελεί υπό γερμανική διοίκηση, ενώ η ναυαρχίδα «Βόννη» βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, στην Κρήτη.


«Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού πιθανώς ήδη σήμερα το βράδυ θα τεθούν στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι η μετακίνηση θα γίνει την Παρασκευή», επεσήμανε.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails