Tuesday, August 9, 2016

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ..ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ιερά Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.
Στη Μονή Πετράκη στεγάζονται τα γραφεία της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Να σημειώσουμε τις επιθέσεις που προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αλλά και σε εκκλησία στο Ηράκλειο της Κρήτης . Ακόμη δύο επιθέσεις με μπογιές σε δύο εκκλησίες στα Εξάρχεια.Την ευθύνη των επιθέσεων για τις εκκλησίες στα Εξάρχεια ανέλαβε η αναρχική ομάδα Μαύρη Φλόγα με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζοντας τους καταληψίες είχαν προβεί στην κατάληψη τη συμπρωτεύουσα.
Από τις βόμβες μολότοφ στην Ιερά Μονή Πετράκη, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα αυτοκίνητα.

1 comment:

Anonymous said...

Οι τζιχαντιστές και οι αντιεξουσιαστές

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Οι Χριστιανοί είναι γνωστό πως αποτελούν στόχο τζιχαντιστών και αντιεξουσιαστών. Στη Γαλλία τζιχαντιστές δολοφόνησαν γέροντα ιερέα, κόβοντάς του το λαιμό. Ήταν η πιο πρόσφατη από τις εκατοντάδες τρομοκρατικές ενέργειες τους σε βάρος των χριστιανών στην εν λόγω χώρα. Στην Ελλάδα παρατηρείται έξαρση εχθρικών ενεργειών σε βάρος της Εκκλησίας από τους αντιεξουσιαστές. Οι πιο πρόσφατες ήσαν στη Θεσσαλονίκη η εισβολή τους στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και η εκ μέρους τους διακοππή της Θείας Λειτουργίας και επιχείρηση τρομοκράτησης των ιερέων και των πιστών και στην Αθήνα ο εμπρησμός αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Συνόδου.

Οι εκ μέρους των αντιεξουσιαστών πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες είναι συνέχεια πολλών άλλων. Υπενθυμίζεται η καταστροφή του εσωτερικού και η αρπαγή κειμηλίων από το δίπλα στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ ναΐδριο των Αγίων Αναργύρων, η επίθεση με γκαζάκια σε εκκλησία στην Κρήτη, η αναγραφή συνθημάτων στο εκκλησάκι του άλσους της Νέας Φιλαδελφείας και οι βεβηλώσεις ναών στο κέντρο των Αθηνών, του Αγίου Βασιλείου στην οδό Μετσόβου, του Αγίου Νικολάου Πευκακίων και της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας. Οι βάρβαρες αυτές ενέργειες δεν είναι μόνο σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι γενικά κατά της θρησκευτικής ελευθερίας και θυμίζουν το ισλάμ και τους τζιχαντιστές.
Κοινό στοιχείο τζιχαντιστών και αντιεξουσιαστών είναι το μίσος εναντίον των Χριστιανών. Των τζιχαντιστών έχει θρησκευτικές ρίζες, των αντιεξουσιαστών ιδεολογικές. Και οι δύο δεν έχουν καμία εκτίμηση στη ζωή και δεν σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι μεν τζιχαντιστές επιχειρούν να επιβάλουν στην Ευρώπη τη σαρία, οι δε αντιεξουσιαστές επιδιώκουν να καταστρέψουν ό,τι υπάρχει, χωρίς να προτείνουν κάτι που να το αντικαταστήσει. Και τα δύο ρεύματα ονειρεύονται την τυραννία, οι μεν του ισλάμ, οι δε του τίποτα...
Η κυβερνητική εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει πρωτοφανή ανεκτικότητα στις ιερόσυλες πράξεις των αντιεξουσιαστών σε βάρος της Εκκλησίας και στις επιδιώξεις των ισλαμιστών. Ενδεικτικός της νοοτροπίας του κυβερνώντος Κόμματος ήταν ο λόγος του βουλευτού του, κ. Γ. Κυρίτση. Θέλοντας να δικαιολογήσει τις καταλήψεις κτιρίων και της Εκκλησίας από τους αντιεξουσιαστές ισχυρίστηκε πως «χιλιάδες είναι τα καταπατημένα κτίρια και από την Εκκλησία ακόμη».
Η Ιερά Σύνοδος θάπρεπε να ζητήσει από τον κ. Κυρίτση να πει έστω ΕΝΑ κτίριο, που η Εκκλησία έχει καταπατήσει, αλλιώς να ομολογήσει δημόσια τη συκοφαντική ανακρίβεια, που εξεστόμισε σε βάρος Της. Η Αρχιεπισκοπή εξάλλου να αποστείλει στον κ. Κυρίτση το βιβλίο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, με την «απάντηση της Εκκλησίας στα μυθεύματα του αντικληρικαλιστικού λαϊκισμού». Σ’ αυτό περιλαμβάνεται πίνακας με τα χωρίς καταβολή αποζημίωσης απαλλοτριωθέντα χιλιάδων στρεμμάτων εκτάσεις και οικόπεδα σε κεντρικά σημεία των Αθηνών και άλλων περιοχών της Αττικής, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ. Για να ενημερωθεί και να μη δείχνει αγνωμοσύνη προς την ευεργέτιδα του Ελληνικού κράτους.-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails