Tuesday, May 2, 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗ!


Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης
Η φτωχοποίηση των Ελλήνων και τα σημάδια ακραίας ύφεσης που εκπέμπει η ελληνική οικονομία μπορεί για κάποιους να αποτελούν τα κλασικά επιχειρήματα ενός «λαϊκιστή» κατήγορου της αριστεράς, αλλά δεν παύουν να αποτελούν και την αληθινή πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει οι συγκυβερνήσεις με τα μνημόνια που έχουν επιβάλει.

Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που κάθε μομφή για τα αυτονόητα εκλαμβάνεται ως αήθης επίθεση εις βάρος της Αριστεράς είναι επειδή με αυτή καταδεικνύεται ο ξεκάθαρα υποκριτικός της χαρακτήρας και οι άθλιες μεθοδεύσεις με τις οποίες εξαναγκάζει το λαό σε φτώχεια. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση από το «οπλοστάσιο» των αντεπιχειρημάτων των αριστερών, καθώς γι’ αυτούς συγκαταλέγεται στους μύθους και τις φαντασιόπληκτες κατηγορίες όλων εκείνων που θέλουν να πλήξουν το κύρος τους.
Τα στάδια ανάλυσης αυτού του φαινομένου, πραγματικά, ξεπερνά κάθε όριο αναλγησίας. Στην αρχή η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν και ούτε πρόκειται να συμβούν, για όσο αυτή παραμένει στην εξουσία. Αργότερα, όταν ξέσπασε ο εσωκομματικός πόλεμος για την οικειοποίηση της αγανάκτησης του κόσμου που έχανε την περιουσία του από άλλη μερίδα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι οι πλειστηριασμοί είναι πολύ λίγοι σε αριθμό. Ακολούθως, όταν διαπιστώθηκε ότι αυτοί διενεργούνται σε καθημερινή βάση ανά την επικράτεια ισχυρίστηκε ότι αυτοί που χάνουν τα σπίτια τους είναι… προύχοντες μεγαλοοφειλέτες κι ως εκ τούτου το κράτος οφείλει να εισπράξει από αυτούς με κάθε τρόπο τα οφειλόμενα χρέη!
Είναι τέτοια η λιγούρα των Αριστερών για την εξουσία που πολλοί φτάνουν μέχρι του αίσχιστου σημείου να ερμηνεύουν το φαινόμενο των πλειστηριασμών υπό το πρίσμα του μαρξισμού, κάνοντας αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι είναι η πρώτη κατοικία κι αν τελικά υπάρχει λόγος για ένα νοικοκυριό να διαθέτει… κι εξοχικό!
Σε όλα αυτά απαντά η «Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» που καταρρίπτει τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων για επιστροφή στην κανονικότητα. Με έκδηλο το φόβο της για έκρηξη κοινωνικών συγκρούσεων εξαιτίας των πλειστηριασμών, η Ένωση ζητά να προστατευτεί η κύρια κατοικία και να αποσυρθεί η πρόβλεψη για τη διενέργεια τους μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, η Ένωση προβλέπει εξαιρετικά δυσάρεστες για τη χώρα μας καταστάσεις, αφού η υφαρπαγή του πλούτου των Ελλήνων θα οδηγήσει στην απόγνωση, περιθωριοποίηση και εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομική και την κοινωνία.
Άραγε, η Αριστερά των «δικαιωμάτων» θα λάβει σοβαρά υπόψη τις αυτονόητες καταγγελίες της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ή θα τις προσπεράσει με την κατηγορία του λαϊκισμού; Θα μελετήσει τα ενδεχόμενα που θα προκύψουν από την ακραία φτωχοποίηση των Ελλήνων ή θα στρουθοκαμηλίζει υποσχόμενη την οριστική έξοδο από την κρίση;
Μέχρι αυτή να βρει τα κατάλληλα επιχειρήματα και να απαντήσει στα στοιχεία που τις παρατίθενται, εμείς της υπενθυμίζουμε ότι μένουμε σταθεροί στο πρόγραμμα μας για έξοδο από τα μνημόνια δια της καταγγελίας του παράνομου χρέους και στο σύνθημα μας για την επιστροφή του πλούτου των Ελλήνων στους πραγματικούς του δικαιούχους.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και πρώην Κνίτη!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kanena-spiti-sta-cheria-prwhn-knith#ixzz4flLNiV40

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails