Tuesday, March 6, 2018

ΙΤΑΛΙΑ: Γλυκόπικρη γεύση για την CasaPound


Εάν θέλουμε να αναλύσουμε τους αριθμούς που προκύπτουν από τις εκλογές στην Ιταλία για να καταλάβουμε τι λένε, θα δούμε ότι, - πέρα από το αναμενόμενο άλμα του κινήματος των 5 Αστέρων, το οποίο υπερβαίνει το 32%, και την αύξηση της Λίγκας του Salvini, την ήττα του Μπερλουσκόνι, ο οποίος με ένα μικρό 14% αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματός του, και το πραγματικό «κραχ» της αριστεράς, με το Δημοκρατικό Κόμμα του Renzi σε ιστορικό χαμηλό , περίπου 18 , 7%, - σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2013, το κόμμα με την πιο μεγάλη αύξηση στην δύναμή του είναι η CasaPound, που κάνει ένα άλμα 546% σε σύγκριση με τις τελευταίες εκλογές, ξεπερνώντας το τείχος των 300 χιλιάδων ψήφων. Βέβαια αυτός ο αναμφισβήτητος πολλαπλασιασμός των ψήφων έχει για την CasaPound πικρή γεύση, αφού δεν ξεπερνά το απαραίτητο όριο εισόδου στο κοινοβούλιο, που είναι του 3%.

Η υπέρβαση του φραγμού του 3%, για την CasaPound Italia, ήταν πάντα ένα μεγάλο "δύσκολο να συμβεί, αλλά αν συμβεί ...". Δεν συνέβη. Κανένα μεγάλο θαύμα (που θα περιγραφόταν βέβαια, σαν «σοκ» από τα συστημικά media) δεν έλαβε χώρα στις 4 Μαρτίου 2018, παρά την απροσδόκητη αύξηση της στήριξης στο κίνημα, που πολεμήθηκε, λογοκρίθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανένα άλλο, ενώ δεκάδες ήταν οι βίαιες επιθέσεις από παρακρατικούς σε μέλη του και οπαδούς του. (Σε μία περίπτωση μάλιστα, οι παρακρατικοί με τις κουκούλες δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε έγκυο!). Η αύξησή του όμως, υπήρξε αξιοσημείωτη: σε σύγκριση με τις τελευταίες εκλογές, η Cpi εξαπλασίασε τα ποσοστά. Στις εκλογές του 2013, είχε λάβει 47.691 ψήφους, ήτοι 0,14%. Σήμερα έχει σχεδόν 300 χιλιάδες ψήφους και σχεδόν 1% . Με λίγα λόγια, υπάρχει μια πραγματικότητα που είναι όλο και περισσότερο εδραιωμένη και ριζωμένη.
«Ένα ευχαριστώ στους σχεδόν 300.000 Ιταλούς που επέλεξαν την Casa Pound. Ήταν 48.000 το 2013, σήμερα είναι έξι φορές περισσότεροι Από το 0,13% είμαστε σχεδόν στο 1%. Συγκεντρώσαμε περίπου 600 ψήφους στο σώμα της Γερουσίας, είμαστε πλέον μια πολιτική πραγματικότητα την οποία τα κόμματα και τα θεσμικά όργανα θα πρέπει να το αντιμετωπίζουν. Ας ξεκινήσουμε από εδώ, και με ορμή». Έτσι ξεκινάει το μήνυμα του Εθνικού Γραμματέα της Casa Pound Italia, Simone di Stefano.
Και καταλήγει: "Σε αυτούς, σε όσους δεν τα παρατάνε, σε όσους πιστεύουν ότι μια δυνατή, ελεύθερη και κυρίαρχη Ιταλία είναι εφικτή, στους υποστηρικτές μας, στους μαχητές μας που έχουν διεξαγάγει μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, με θυσίες και αίσθηση ευθύνης, εκεί στέλνουμε τις ευχαριστίες. Η Casa Pound ήταν εκεί, υπάρχει και θα υπάρξει χάρη σε αυτούς. Στη Νίκη"....

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ  / Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails