Sunday, October 14, 2018

Salvini: «Ας μειώσω την παράνομη μετανάστευση και την εγκληματικότητα και ας με λένε ρατσιστή όσο θέλουν»

Ο Matteo Salvini στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, «Το νέο πρόσωπο της Ευρώπης». Προσέξτε ότι φωτίζουν το πρόσωπό του από κάτω, μια τεχνική ώστε να φανεί σαν να είναι ο κακός κάποιας ταινίας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωσκεπτικιστικής Λίγκας και υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini και πολέμιος της παράνομης μετανάστευσης κέρδισε το μπροστινό εξώφυλλο του (προ)τελευταίου τεύχους του περιοδικού Time, με μια φωτογραφία με τίτλο «το νέο πρόσωπο της Ευρώπης». Το Time ονομάζει τον Σαλβίνι «τσάρο της μετανάστευσης της Ιταλίας, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας αποστολής για την ανατροπή της ΕΕ».

Στο εσωτερικό, το Time έχει μια μακρά συνέντευξη με τον Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Ο δεξιός λαϊκιστής ηγέτης κρατάει μια σκληρή νέα στάση απέναντι στους μετανάστες από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον Μάιο, γυρίζοντας πίσω τα πλοία διάσωσης των ΜΚΟ και δεσμευόμενος ότι θα απελάσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Το σύνθημα προς αυτούς είναι: "la pacchia è finita" (το πάρτι τελείωσε). 

Έχει επίσης εξαπολύσει επιθέσεις στα όρια του προϋπολογισμού της ΕΕ.



Ο Σαλβίνι λέει στο Time ότι «εργαζόμαστε για να ανακτήσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα που έχει προδοθεί από εκείνους που ηγούνται αυτής της ένωσης».

Ο υπουργός λέει «είναι σαφές ότι πρέπει να αλλάξω την ευρωπαϊκή δυναμική».

Η ανταποκρίτρια του Time στη Ρώμη, Vivienne Walt, λέει για τον Σαλβίνι ότι είναι «ο άνθρωπος που φοβούνται περισσότερο στην Ευρώπη», «ο καπετάνιος του οποίου η άνοδος μέσα σε μόλις έξι μήνες έχει τραυματίσει την ίδρυση της Ευρώπης και απειλεί να ανατρέψει τελικά ένα πολιτικό σύστημα που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια λαϊκίστικη έκρηξη εδώ και τρία χρόνια».

Η Walt λέει: Καθώς η Ευρώπη άρχισε να ασχολείται με μια άνευ προηγουμένου εισροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο Σαλβίνι διαισθάνθηκε ότι αυτό είναι μια ευκαιρία, να διευρύνει το μήνυμα της Λίγκας για να συμπεριλάβει έναν αιχμηρό εθνικισμό (και στη διαδικασία την απομάκρυνση του Βορρά από το όνομά του). "Καρπώθηκε τις απογοητεύσεις των Ιταλών σχετικά με την οικονομία που τους χρεώνει, την υποτονική ανάπτυξη και το ποσοστό ανεργίας των νέων πάνω από το ένα τρίτο και έβγαλε ένα νέο σλόγκαν με χροιά Τραμπ:" Πρώτα οι Ιταλοί". Σχετικά με την αλλαγή της ΕΕ, "Επιλέγω να αλλάξω τα πράγματα από μέσα". "Αυτό είναι πιο δύσκολο και μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο. Είναι όμως μια πιο συγκεκριμένη λύση". " Η ιστορία θα μας αναθέσει το ρόλο της διάσωσης των ευρωπαϊκών αξιών", λέει στο TIME, που απαριθμεί τις αξίες αυτές, "τις ιουδαιο-χριστιανικές ρίζες, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη ζωή". Επίσης, συνδέει τους μετανάστες με το έγκλημα - μια κατηγορία που οι επικριτές του λένε ότι είναι ένα ρατσιστικό ψέμα. Και πάλι, απορρίπτει την κριτική: «Αν μπορώ να μειώσω τον αριθμό αυτών των εγκλημάτων και την παρουσία παράνομων μεταναστών, μπορούν να με αποκαλούν ρατσιστή όσο θέλουν".

Ένα από τα καλύτερα του Salvini είναι αυτό...



ΚΟ / πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails