Wednesday, December 18, 2019

Έρχονται ακόμη 100.000 λαθρομετανάστες…!!! Το λέει ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής


1
Ο Μάνος Λογοθέτης, ειδικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής της κυβέρνησης προχώρησε σε μία απίστευτη παραδοχή στον όμιλο γερμανικών ΜΜΕ Funke Mediengruppe δηλώνοντας πως η Ελλάδα «περιμένει» μέσα στο 2020, 100.000 επιπλέον αλλοδαπούς.
«Η Ελλάδα προβλέπει ότι περίπου 100.000 αιτούντες άσυλο θα καταφθάσουν στα νησιά της από την Τουρκία μέσα στο 2020« δήλωσε.

Φυσικά όλοι αυτοί οι παράνομοι αλλοδαποί έρχονται για μόνιμη εγκατάσταση ακριβώς όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα και οι προηγούμενοι.
Οι αφίξεις αυτές πρόκειται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους καταυλισμούς φιλοξενίας προσφύγων που είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτοι.
«Η κρίση είναι σε εξέλιξη και είναι σοβαρή» υπογράμμισε στις δηλώσεις του που αναπαράγουν σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ ο κ. Λογοθέτης.
Τους περασμένους έξι μήνες, 45.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα, γεγονός που κάνει τον κ. Λογοθέτη να εκτιμά πως η κατάσταση είναι «ξεκάθαρα πιο κρίσιμη» για την Ελλάδα, συγκριτικά με την μεταναστευτική κρίση του 2015, την περίοδο που υπήρχαν μαζικές αποχωρήσεις από τη Συρία λόγω του εμφύλιου πολέμου.
Αυτή τη στιγμή, γράφει η DW, πάνω από 41.000 άνθρωποι τελούν σε αναμονή στα διαβόητα κέντρα μεταναστών στων νησιών, όπως στη Μόρια της Λέσβου και στο Βαθύ της Σάμου, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, δηλ. το 2016.
Το 2015, οι παράνομοι μετανάστες περνούσαν από την Ελλάδα καθ’ οδόν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες είχαν επιλέξει ως προορισμό τους. Τώρα όμως στην πλειοψηφία τους κρατούνται στα κέντρα υποδοχής των νησιών, που ξεπερνούν όλο και περισσότερο την πληρότητά τους. Τον Απρίλη του 2019, υπήρχαν ακόμη 14.000 πα΄ρανομοι μετανάστες στα νησιά και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, ο κ. Λογοθέτης ανακοίνωσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να απελάσει 10.000 αιτούντες άσυλο στην Τουρκία. Για να προχωρήσει όμως με αυτό το σχέδιο, η Ελλάδα θα χρειαστεί 270 ελεγκτές για τις αιτήσεις ασύλου, σημειώνει το δημοσίευμα της Deutsche Welle. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να χτίσει νέα κέντρα υποδοχής στα πέντε νησιά όπου καταφθάνει ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών από την Τουρκία.
Η απόφαση για τις απελάσεις, σημειώνει το άρθρο, ελήφθη μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υιοθέτησε πιο σκληρή γραμμή όσον αφορά στις αφίξεις των μεταναστών, εστιάζοντας στην επιτάχυνση των αποφάσεων σχετικά με τις αιτήσεις ασύλου.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails