Thursday, December 19, 2019

Αθώωση της ηγεσίας Της Χρυσής Αυγής...Σιωπή απο ΜΜΕ


Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση της ηγεσίας - «Δεν έδρασε ως εγκληματική ομάδα»


Υιοθετώντας σχεδόν το σύνολο των  ισχυρισμών  των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής  Αυγής η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγήθηκε την πλήρη απαλλαγή των κατηγορουμένων για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης καθώς και των φερομένων ως μελών της. Μεταξύ αυτών οι πρώην βουλευτες της Χρυσής Αυγής  και ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός εγκληματικών πράξεω. Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία δεν φέρει ευθύνη η ηγεσία...».
«Η ιδεολογία ενός πολιτικού κόμματος είναι ποινικά αδιάφορη αυτό που ελέγχεται είναι οι αξιόποινες πράξεις. Οι πολιτικές απόψεις δεν ελέγχονται ποινικά» ανέφερε καθώς δεν διαπίστωσε πως από τα στοιχεία ότι η Χρυσή Αυγή έδρασε ως εγκληματική οργάνωση
Κατά την εισαγγελέα αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονία του Σαχζατ Λουκμάν, η επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια.
Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της αναφέρθηκε στην πορεία της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως το έτος 1992 αποτέλεσε έτος σταθμό καθώς τότε «αποχώρησαν μέλη ακραία ιδεολογικά».
Σύμφωνα με την εισαγγελέα δεν αποδείχθηκε πως η Χρυσή Αυγή είχε συντάξει κρυφό καταστατικό. Αναφερόμενη σε υποθέσεις που φέρονται να πρωταγωνιστούν μέλη της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως από τα στοιχεία δεν προκύπτει πως είχαν στοχοποιηθεί τα θύματα και συνδέονται με την ηγεσία της Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα , αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επικαλέστηκε συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος έλεγε πως «η δολοφονία Φύσσα ήταν η πολιτική δολοφονία της Χρυσης Αυγής» αλλά και στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Νίκο Μιχαλολιάκο.
«Από ποιο στοιχείο προκύπτει η στοχοποίηση των θυμάτων και ο κεντρικός σχεδιασμός της ηγεσίας;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «Δεν προκύπτει σχεδιασμός ή εντολή βουλευτών».
«Πράγματι η δολοφονία Φύσσα σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την Χρυσή Αυγή» είπε η εισαγγελική λειτουργός συμπληρώνοντας πως τελικά το κόμμα δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές .

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails