Thursday, December 19, 2019

Βλάσφημη διαφήμιση στην Νορβηγία: Η Παναγία συνέλαβε τον Χριστό με τον… ταχυδρόμο!


Η Νορβηγική Ταχυδρομική Υπηρεσία το παράκανε πριν από τα Χριστούγεννα!

Οργή και αντιδράσεις και βέβαια καθολική απαίτηση για απόσυρση της διαφήμισης που υπονοεί πως υπήρχε σεξ μεταξύ του ταχυδρόμου και της Παναγίας και εμφανίστηκε για την εποχή των Χριστουγέννων από την Νορβηγική Ταχυδρομική Υπηρεσία, Posten Norge.

Το βλάσφημο σποτάκι υποδηλώνει ότι η σύλληψη του Χριστού στη μήτρα της Παναγίας δεν ήταν θαυματουργή και ότι ήταν πραγματικά γιος του ταχυδρόμου.
Η διαφήμιση που δηλώνει πως η ταχυδρομική υπηρεσία υποτίθεται πως έχει ως σκοπό να «δημιουργήσει ευαισθησία για το Posten με ζεστό, χιουμοριστικό και εκπληκτικό τρόπο» είναι απίστευτα προσβλητική για τους Χριστιανούς, καθώς δεν αρνείται μόνο τη θεότητα του Ιησού και της Θεοτόκου, αλλά υπονοεί ότι η Μαρία ήταν άπιστη, ερχόμενη πρόθυμα σε σεξουαλική επαφή με κάποιον που χτύπησε την πόρτα της.
Σύμφωνα με το σποτάκι, αφού ο ταχυδρόμος κάνει τους γύρους του, θέλει να παραδώσει ένα μήνυμα που έστειλε ο αυτοκράτορας Αύγουστος στον Ιωσήφ και τη Μαρία, διατάζοντας τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εγγραφούν στην απογραφή.

Καθώς ο ταχυδρόμος ρίχνει το μήνυμα, η Μαρία ανοίγει την πόρτα. Τα μάτια τους συναντώνται και η Μαρία φαίνεται να ερωτοχτυπιέται με τον ξανθομάλλη ταχυδρόμο.
Εννέα μήνες αργότερα, βλέπουμε τη Μαρία και τον Ιωσήφ σε ένα στάβλο. Ο καστανομάλλης Ιωσήφ φέρεται με αγάπη στη Μαρία και τον Ιησού, που φαίνεται όμως να έχει ξανθά μαλλιά όπως και ο ταχυδρόμος.
«Λοιπόν, ίσως αυτό δεν συνέβη εκείνη την εποχή», λέει ένας αφηγητής.
«Αλλά ανεξάρτητα από την ιστορία», συνεχίζει ο αφηγητής, «ο ταχυδρόμος ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι των Χριστουγέννων».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails