Wednesday, September 9, 2020

Απίστευτο στιγμιότυπο: Ο Βούσιτς δεν ήξερε τι περιλάμβανε η συμφωνία που υπέγραψε

 

Viral έχει γίνει το στιγμιότυπο με την απορία του πρoέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας της χώρας του με τον Κόσοβο στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Αιτία της έκπληξης του Βούσιτς ήταν η φράση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοινώνοντας τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών ανέφερε ότι μεταξύ άλλων η Σερβία έχει δεσμευτεί να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ έως τον Ιούλιο του 2021.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου, με το που ακούει την παραπάνω φράση του Τραμπ, ο Βούσιτς εμφανίζεται να ξεφυλλίζει σαστισμένος τη συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η Σερβία και το Κόσοβο υπέγραψαν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου συμφωνία οικονομικής συνεργασίας, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία οδικών, σιδηροδρομικών και αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο βαλκανικών κρατών.

Στο πλαίσιο της αμερικανικής διαμεσολάβησης, η Σερβία ανέφερε, επίσης, πως θα μετακινήσει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβιβ στην Ιερουσαλήμ, ενώ το Κόσοβο, με τη σειρά του, σκοπεύει να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ.

Η εν λόγω συμφωνία πάντως έχει προκαλέσει αρκετές οργισμένες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Σερβίας.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails