Sunday, October 16, 2022

Ίδρυμα Γκέιτς: 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για την κυκλοφορία παγκόσμιων ψηφιακών ταυτοτήτων

 






Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς σε άμεση συνεννόηση με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ανακοίνωσε δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την δημιουργία παγκόσμιων ψηφιακών ταυτοτήτων και «βάσεων δεδομένων δημοσίου μητρώου».

Η χρηματοδότηση της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Digital ID, η οποία απειλεί να παρακολουθεί, να ανιχνεύει και να παρακολουθεί θέματα από την κούνια μέχρι τον τάφο, παραδόθηκε από το Ίδρυμα Γκέιτς ως μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση των «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» του ΟΗΕ.

Μετά την εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Γκέιτς σε ένα δελτίο τύπου επιβεβαίωσε ότι 200 ​​εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την επέκταση της «Ψηφιακής Δημόσιας Υποδομής».

«Αυτή η χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην επέκταση των υποδομών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος για να γίνουν πιο ανθεκτικές σε κρίσεις όπως οι ελλείψεις τροφίμων, οι απειλές για τη δημόσια υγεία και η κλιματική αλλαγή, καθώς και για να βοηθήσουν στην πανδημία και την οικονομική ανάκαμψη. Αυτή η υποδομή περιλαμβάνει εργαλεία όπως διαλειτουργικά συστήματα πληρωμών, ψηφιακή ταυτότητα, συστήματα κοινής χρήσης δεδομένων και βάσεις δεδομένων δημοσίου μητρώου» αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η διεθνής ψηφιακή ταυτότητα (international digital identity) ΙD2020 και μερικές έξτρα πληροφορίες!

Η κίνηση αυτή του Ιδρύματος Γκέιτς για τη χρηματοδότηση των Αναπτυξιακών Στόχων Αειφορίας του ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα ειρωνική καθώς ο Μπιλ Γκέιτς εκτέθηκε πρόσφατα παραδεχόμενος στον στενό κύκλο του ότι η «καθαρή ενέργεια» και η αειφόρος ανάπτυξη είναι παγκοσμιοποιημένη απάτη.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, ο Μάικλ Ρετενγορντ, συγγραφέας του «Google Archipelago: The Digital Gulag and the Simulation of Freedom», προειδοποίησε ότι η παγκόσμια αρχιτεκτονική επιτήρησης ψηφιακών ταυτοτήτων είναι ένα κακόβουλο εργαλείο που απειλεί τις πολιτικές ελευθερίες παγκοσμίως.

«Από όλα τα άλλα μέσα αναγνώρισης και παρακολούθησης, η ψηφιακή ταυτότητα αποτελεί ίσως τη σοβαρότερη τεχνολογική απειλή για την ατομική ελευθερία που έχει συλληφθεί», είπε στο The Defender. «Έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να αναγνωρίζει άτομα και συνήθειες και να συντάσσει ένα πλήρες αρχείο όλων των δραστηριοτήτων, από την κούνια μέχρι τον τάφο».

«Η ψηφιακή ταυτότητα θα χρησιμεύσει ως μέσο καταναγκασμού και αναγκαστικής συμμόρφωσης με τις εξωφρενικές απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα ενός καθεστώτος εμβολίων που δεν θα έχει τέλος» , πρόσθεσε.

«Δεν είναι περίεργο που το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χρηματοδοτεί αυτήν την επεμβατική τεχνολογία που καταργεί τα δικαιώματα, δεδομένων των επενδύσεων του Γκέιτς, τόσο οικονομικά όσο και ιδεολογικά, σε καταναγκαστικές νεομαλθουσιανές και αναμφισβήτητα φιλικές προς την ευγονική μεθόδους».

Το Ίδρυμα Γκέιτς συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) για να προωθήσει ψηφιακά αναγνωριστικά για τα οποία καυχιούνται ότι θα χρησιμοποιηθούν «σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής σας».

Το WEF του Κλαόυς Σβαμπ, εξέδωσε ένα δελτίο τον Φεβρουάριο αναλύοντας το πώς θα εισαχθεί η τεχνολογία ψηφιακής ταυτότητας στον κόσμο που τελικά θα «ενσωματωθεί στο δέρμα» για «να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο ταυτότητας σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής σας».

Το Ίδρυμα του Τόνι Μπλερ προέτρεψε επίσης τη βρετανική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας νωρίτερα φέτος, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Ωστόσο, οι επικριτές έχουν επισημάνει πως οτιδήποτε λέει ο Τόνι Μπλερ δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν επίσης την πρωτοβουλία για την ψηφιακή ταυτότητα/ το κινεζικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης

πηγη

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails