Wednesday, April 1, 2009

Εκθεση του Εβραϊκού Ιδρύματος "Σιμών Βίζενταλ" κατηγορεί τους Ελληνες για αντισημιτισμό και ρατσισμό!

Εδώ και πολύ καιρό, το Κέντρο Βίζενταλ (διά του επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης, Σίμον Σάμιουελς, εν αγαστή συνεργασία με τον γενίτσαρο Δημητρά (Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι) έχουν επιδοθεί σε μία λυσσασμένη, χυδαία, ρατσιστική επίθεση κατά της Ελλάδος και σε μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση φακελλώματος, αστυνομεύσεως και τρομοκρατήσεως του καθενός που τολμά να ασκήσει κριτική σε οτιδήποτε αφορά το Ισραήλ. Όχι μόνο αυτό, αλλά επιχειρούν να επιβάλλουν διεθνώς μέτρα κατά της χώρας μας.

Η αλήθεια είναι οτι τέτοιου είδους ιδρύματα είναι που δημιουργούν και αυξάνουν τον αντισημιτισμό σε όλο το κόσμο.Γιατί προσπαθούν να στοχοποιήσουν ως "ρατσιστές" ολόκληρους λαούς και ΜΜΕ,με την αιτιολογία οτι ασκούν κριτική στα εγκλήματα του εβραϊκού κράτους και των Εβραίων.



Κύριοι του Βίζενταλ,εμείς δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες παιδιά που έχετε κατασφάξει στην Παλαιστίνη,ούτε και τον διαχρονικό υπονομευτικό ρόλο σας ανα τους αιώνες κατά της πατρίδος μας.

Ακολουθούν επιστολές του Ιδρύματος μεταφρασμένες απο τα αγγλικά.

Τις βρήκαμε εδω


Η έκθεση συντάxθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι.


Παρουσίαστηκε στη Διάσκεψη του ΟΑΣΕ για θέματα αντισημιτισμού στο Βερολίνο, 28-29
Απριλίου 2004 από Δρ Shimon Samuels.


"Η αντισημιτική και ρατσιστική ύβρις είναι σταθερή και κλιμακούμενη κατά την περίοδο της παρούσας έκθεσης. Αρχίζοντας με γελοιογραφίες εφημερίδων που χρησιμοποιούν εικονογραφίσεις του Ολοκαυτώματος παρομοιάζοντας τους Εβραίους με τους Ναζί, η τάση αυτή συνεχίστηκε με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να επιτίθενται στους Εβραίους και στον Ιουδαϊσμό χαρακτηρίζοντάς τους ως υπεύθυνους για όλα τα δεινά της Ελλάδας, στο όνομα «Των Πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών"...






Σε αυτή την δηλητηριώδη ατμόσφαιρα, βιώσαμε τη βεβήλωση αρχαίων νεκροταφείων και μνημείων του Ολοκαυτώματος. Πρόσφατα μάλιστα, ακόμα και η ίδια η πίστη στον ιουδαισμό έχει δυσφημηστεί, ενώ έχει αμφισβητηθεί η ταυτότητα και η καταγωγή των Ελλήνων πολιτών εβραϊκής καταγωγής.
Μια έκθεση που επικροτεί και υμνεί τις βομβιστικές επίθέσεις αυτοκτονίας άνοιξε στην Αθήνα στα τέλη του 2003.Τα θετικά σχόλια που δέχθηκε από το λεγόμενο ποιοτικό Τύπο είναι μια επικίνδυνη επικύρωση της τρομοκρατίας και μια είσοδος σε ένα νέο κατώφλι που θα μπορούσε να ενθαρρύνει την αδιάκριτη στόχευση αθώων στην εβραϊκή κοινότητα και παραπέρα, στην Ελλάδα και άλλα κράτη του ΟΑΣΕ.

Αν οι ελληνικές αρχές δεν καταδικάσουν δημόσια και κατηγορηματικά αυτή την
υποκίνηση μίσους και βίας, η προοπτική της σωματικών και ρατσιστικών
επιθέσεων δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το Κέντρο Wiesenthal έχει κατ 'επανάληψη
απευθύνει έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα
κατά αυτής της προσβολής, η οποία παραβαίνει τις διατάξεις της ΕΕ και
διεθνείς συμβάσεις.
Οι τελευταίες επιστολές προς τον νεοεκλεγέντα
πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επισυνάπτονται στην παρούσα έκθεση. Ο αντισημιτισμός είναι ένα παράδειγμα για όλες τις μορφές ξενοφοβίας. Η έκθεση αυτή είναι, ως εκ τούτου, ένα μέτρο βαρομετρο για μια ατμόσφαιρα που μπορεί να απειλήσει την ίδια τη δομή της ελληνικής κοινωνίας για όλους τους πολίτες ...



10 Ιουνίου 2004

ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ WIESENTHAL ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΡΛΑΝΔΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: "αποβάλλετε το ελληνικό Ρατσιστικό κόμμα ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ"

Δουβλίνο

Μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Bertie Ahern, από
ο Διευθυντής του Διεθνούς Συνδέσμου του Κέντρου Wiesenthal,
κ. Shimon Samuels, προς το κυβερνών κόμμα της Ιρλανδίας, Fianna Fail, για τη συνεργασία του με το ρατσιστικό ελληνική νεο-φασιστικού ΛΑΟΣ (Λαϊκό Ορθόδοξο Herald) κόμμα του Γεωργίου Καρατζαφέρη.
Και τα δύο κόμματα συνεδριάζουν τακτικά στην ομάδα UEN (Συνεργασία για μια Ευρώπη των Εθνών).

Ο Σάμιουελ τονίζει οτι «η εβδομαδιαία εφημερίδα του ΛΑΟΣ, η Α1, των οποίων η συμμετοχή στην UEN, νομιμοποιεί και επικυρώνει τον Αντι-Μακεδονικό σωβινισμό του, τον ρατσισμό του εναντίον των Ρομά και τον αναλέητο αντισημιτισμό του....»






1 comment:

Anonymous said...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΛΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΣΟΜΑΤΙΑ ΕΙΝΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΟΠΟΣ ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΓΚΕΛΟΥΜΕ ΜΕΣΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΣΚΟΠΗΚΟΝ ΣΟΜΑΤΙΟΝ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails