Friday, April 10, 2009

ΣΤΗΝΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΦΡΙΖΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Σημείωση ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ:Προσπαθούν να πείσουν τους Ελληνες μέσω των οργανώσεών τους οτι υπάρχουν και Εβραίοι που πολεμούν για το καλό και άλλων εθνών.Όμως όσοι γνωρίζουν ελάχιστα απο όσα γράφουν τα Ταλμούδα ιερότερα και σημαντικότερα βιβλία τους)ξέρουν οτι καμία πράξη Εβραίου δεν είναι τυχαία και εκτός διδασκαλίας των Ταλμούδ.
Γιατί αν κάποιος δεν εφαρμόζει τα Ταλμούδ κατα γράμμα δεν είναι....ΕΒΡΑΙΟΣ!


ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...

Η υπόθεση του Μαρδοχαίου Φριζή κρατάει πολλές δεκαετίες, μιας και στήθηκε ολόκληρη "επιχείρηση" στο όνομά του, ειδικά απο τους απογόνους του αλλά και με την εμπλοκή των εν Ελλάδι εβραϊκών οργανώσεων.







Βεβαίως ο Μαρδοχαίος Φριζής όταν έπεσε στις 5 Δεκεμβρίου του 1940, δεν φανταζόταν τι θα επακολουθήσει, καθώς ο ίδιος έκανε το καθήκον του. Για την ιστορία και μόνο αναφέρουμε ότι ο Μαρδοχαίος Φριζής είχε τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη, ενώ ο βαθμός του Συνταγματάρχη του δόθηκε ένεκα τιμής μετά θάνατον. Και δεν ήταν ο πρώτος Ανώτερος Αξιωματικός που έπεσε το '40. Το γιατί δόθηκε τόση δημοσιότητα, μπορεί να το καταλάβει ο καθένας. Μάλιστα η Ελληνική Πολιτεία ασχολήθηκε με το θέμα, μεταφέροντας τα οστά του στη Θεσσαλονίκη με όλες τις τιμές (πληροφορίες θέλουν τα οστά του να βρίσκονταν στο Ισραήλ) και έχει στηθεί και προτομή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος που επιμένουν τόσο ο γιος του Ιάκωβος Φριζής, όσο και ο εγγονός του -που φέρει και το όνομα του παππού του- ότι ο Φριζής δεν έχει τιμηθεί όσο του αρμόζει απο την Ελληνική Πολιτεία;

Προφανώς οι πιέσεις των ισραηλιτικών κοινοτήτων έφεραν καρπούς. Συναντήσαμε τον (πρώην) αρχιραββίνο Θεσαλλονίκης Μαρδοχαίο Φριζή, τον εγγονό του Συνταγματάρχου ήρωα (για τους ισραηλίτες της χώρας μας) στο Εφετείο Αθηνών, στο περιθώριο της δίκης "Πλεύρη", μαζί με τους γονείς του. Μιλήσαμε "στο πόδι" επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για κανένα δεκαπεντάλεπτο περίπου, προσπαθώντας απο πλευράς μας να γνωρίσουμε έστω και αμυδρώς, την οικογένεια του κ. Ιάκωβου Φριζή (υιού του πεσόντος και πατρός του νεαρού ραββίνου). Αν και ευγενέστατοι και οι τρεις τους (μπαμπάς, μαμά και υιός) αμέσως συναντήσαμε "τοίχο". Όλοι τους ήταν άκρως επιφυλακτικοί και δύσπιστοι. "Σφίγγες"... Παρόλο που ευθύς εξαρχής συστηθήκαμε ως Έλληνες τω Γένος, Χριστιανοί Ορθόδοξοι που επιθυμούσαμε απλώς να γνωρίσουμε απο κοντά τρεις συμπολίτες μας διόλου τυχαίους, εκείνοι, κράτησαν απο το πρώτο δευτερόλεπτο τις απαραίτητες -για αυτούς προφανώς- αποστάσεις. Παρόλα αυτά, "βγάλαμε" είδηση!

Πληροφορηθήκαμε απο τον πατέρα του συμπαθούς ραβίνου ότι πριν απο την 28η Οκτωβρίου 2009, θα στηθεί ανδριάντας του Συνταγματάρχου Μαρδοχαίου Φριζή εντός των Αθηνών. Ο κύριος Ιάκωβος μάλιστα, μας επέδειξε και φωτογραφία του γλυπτού. Πρόκειται για τον πατέρα του, με στολή Αξιωματικού, έφιππου σε λευκό άλογο. Το δε άλογο, βρίσκεται με ανασηκωμένα τα δυο μπροστινά του πόδια. Το έργο, είναι ολοκληρωμένο, έτοιμο! Και τα τρία μέλη της οικογενείας έδειχναν ιδιαιτέρως υπερήφανα για την μελλοντική εξέλιξη αυτής της υποθέσεως. Μοιάζει με όνειρο ζωής απο ό,τι αντιληφθήκαμε... Ψάχνοντας το θέμα εκ των υστέρων, πληροφορηθήκαμε -απο διαφορετική πηγή- πως πιθανότατα ο ανδριάντας θα τοποθετηθεί στην περιοχή του Θησείου, κοντά στη Συναγωγή των Αθηνών! Και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου παραμένει στα αζήτητα!!!

ΠΗΓΗ http://www.stoxos.gr/2009/04/blog-post_5393.html


1 comment:

keraunoforos said...

Συγχαρητήρια για τις πληροφορίες. Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εξελίσσεται σε θρίλερ. Ωστόσο όταν είναι να στηθεί άγαλμα εβραίου τότε όλα τα "γραφειοκρατικά" εμπόδια παρακάμπτονται. Κάθε μέρα έρχονται στο φως και άλλα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ποιων συμφέροντα εξυπηρετούν οι κυβερνώντες.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails