Monday, April 6, 2009

Το Ισραήλ κατήγγειλε έρευνα του ΟΗΕ

Αυτό πάει να πεί θράσος...

Απο infognomonpolitics.blogspot.com

Το Ισραήλ κατήγγειλε σήμερα την έρευνα του ΟΗΕ για την πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το διορισμό του πρώην εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Ρίτσαρντ Γκόλντστοουν στη θέση του επικεφαλής της ομάδας που συγκροτήθηκε για να ερευνήσει τις κατηγορίες.








"Δεν πρόκειται για μια απόπειρα εξεύρεσης της αλήθειας αλλά αμαύρωσης της φήμης του Ισραήλ στο πλαίσιο των προσπαθειών ορισμένων χωρών να δαιμονοποιήσουν το Ισραήλ", υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιγκάλ Πάλμορ.
"Η έρευνα δεν έχει ηθική βάση δεδομένου ότι αποφασίστηκε, προτού καν αρχίσει, ποιος είναι ένοχος και ποιος όχι", πρόσθεσε.
Νωρίτερα σήμερα το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διόρισε τον Γκόλντστοουν επικεφαλής της τετραμελούς ομάδας που θα αναλάβει να ερευνήσει "όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαίου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων".
Κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, από τις 27 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2009, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1300 Παλαιστίνιοι και 13 Ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες.





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails