Thursday, April 23, 2009

Αποχώρησε η ελληνική αποστολή εξαιτίας των δηλώσεων Αχμαντινετζάντ


Τελικά υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα Υπουργεία που

δεν είναι καθόλου Ελληνες....είναι...






"Μεγάλες αντιδράσεις από την ομιλία Αχμαντινετζάντ στη Γενεύη - Ο ΓΓ ΟΗΕ καταδίκασε την ομιλία του Ιρανού προέδρου από το βήμα της Διάσκεψης κατά του Ρατσισμού – «Έτοιμος για διάλογο» δηλώνει ο Αχμαντινετζάντ

Γενεύη- Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε την ομιλία του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην Αναθεωρητική Διάσκεψη του Ντέρμπαν κατά του Ρατσισμού που διεξάγεται στη Γενεύη. «Λυπάμαι για τη χρήση αυτού του βήματος από τον Ιρανό πρόεδρο προκειμένου να κατηγορήσει, να διαιρέσει, ακόμη και να υποκινήσει», ανέφερε σε μία δήλωση ο Μπαν. «Είναι το αντίθετο από εκείνο που επιδιώκει να επιτύχει αυτή η διάσκεψη». Είπε πως η ομιλία θα κάνει πιο δύσκολη τη διαπραγμάτευση του «πολύ πραγματικού προβλήματος του ρατσισμού». Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί νωρίτερα στο περιθώριο της διάσκεψης. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ιρανό πρόεδρο, ο Μπαν είχε πει πως είναι «ανάγκη να προσβλέπουμε σε ένα μέλλον ενότητας, όχι στη διαίρεση του παρελθόντος».....

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ









«Ο Γενικός Γραμματέας υπενθύμισε στον πρόεδρο πως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει υιοθετήσει το ψήφισμα που ανακαλεί την εξίσωση του σιωνισμού με το ρατσισμό», ανέφερε μία δήλωση. Συζήτησαν επίσης για τη διάσκεψη, την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή καθώς και για το θέμα των ιρανικών πυρηνικών, ανέφερε σε μία δήλωση ο ΟΗΕ.

«Επιθυμούμε έναν άμεσο διάλογο με το Ιράν, αλλά το Ιράν θα πρέπει να κάνει έναν ορισμένο αριθμό πραγμάτων προκειμένου να επιστρέψει στην ευμένεια της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ρόμπερτ Γουντ, στη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου. «Εάν το Ιράν επιθυμεί διαφορετικές σχέσεις με τη διεθνή κοινότητα, θα πρέπει να εγκαταλείψει αυτή τη φρικτή ρητορική», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ομιλία του Αχμαντινετζάντ, ο οποίος χαρακτήρισε το Ισραήλ «ρατσιστική κυβέρνηση» χθες στη Γενεύη, κατά την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης του ΟΗΕ κατά του ρατσισμού, προκαλώντας την αποχώρηση των ευρωπαίων παρισταμένων. «Αυτό το είδος ρητορικής είναι ανώφελο, αντιπαραγωγικό και δεν χρησιμεύει παρά για να εκθρέψει το ρατσιστικό μίσος», συνέχισε ο Γουντ. «Είναι μία ρητορική η οποία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στον 21ο αιώνα».

Η Γαλλία θα παραμείνει στη Γενεύη για τη συνέχεια της διάσκεψης κατά του ρατσισμού «Ντέρμπαν 2», παρά τις αντι-ισραηλινές δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε η Γαλλίδα υφυπουργός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ράμα Γιαντέ στο τηλεοπτικό κανάλι France 3. «Θα παραμείνουμε στη διάσκεψη, θα συνεχίσουμε τη συζήτηση. Δεν επιθυμούσαμε να μείνουμε ενόσω ο Ιρανός πρόεδρος εκφραζόταν ιδίως με αυτούς τους τόσο αναξιοπρεπείς όρους, αλλά παραμένουμε γιατί πρέπει να αγωνιστούμε και γιατί δεν ντρεπόμαστε για τις αξίες από τις οποίες εμφορούμαστε, που δεν είναι δυτικές αξίες, αλλά παγκόσμιες αξίες», εξήγησε η Γιαντέ. «Υπήρξαν απαράδεκτες προκλήσεις που δίκαια σκανδαλίζουν, αλλά πρέπει να μείνουμε για να αγωνιστούμε», πρόσθεσε η Γιαντέ, η οποία είχε καταδικάσει λίγο νωρίτερα σε μία ανακοίνωση τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου στη Γενεύη. «Υπάρχουν λαοί, κοινωνίες πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο που υπολογίζουν σε εμάς, (Άλλοι) αποφάσισαν να απόσχουν, είναι δική τους επολογή και την καταλαβαίνουμε πλήρως. Υπάρχουν λόγοι για αποχή από αυτή τη διάσκεψη και το Ντέρμπαν 1 άφησε μία πικρή ανάμνηση. Αλλά εμείς θα θέλαμε να είμαστε εδώ γιατί θεωρούμε πως η λιποταξία δεν είναι λύση», συνέχισε.

Η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ολλανδία δεν συμμετέχουν στη σύνοδο, όπως ούτε οι ΗΠΑ και το Ισράηλ που είχαν βροντήξει την πόρτα το 2001, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αναφορές που έκριναν ως αντισημιτικές. Η Τσεχία, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ, ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή της από τη διάσκεψη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αχμαντινετζάντ, ο οποίος για άλλη μια φορά χαρακτήρισε το Ισραήλ «ρατσιστική κυβέρνηση», οι 23 πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν παρόντες εγκατέλειψαν την αίθουσα.
Σύμφωνα με πολλές διπλωματικές πηγές, αυτή η ενέργεια ήταν το μόνο στο οποίο κατάφεραν να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι πριν από την έναρξη της διάσκεψης.

Ετοιμοι για διάλογο
Το Ιράν είναι έτοιμο για περαιτέρω διάλογο με τις παγκόσμιες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του, αλλά θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται το δικαίωμά του να αναπτύξει την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς, δήλωσε ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Είπε επίσης πως η Τεχεράνη αναμένει «πρακτικές αλλαγές» από την κυβέρνηση Ομπάμα και πως υποστηρίζει το διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη δικαιοσύνη.
»Εάν η πυρηνική ενέργεια είναι καλή, θα πρέπει να είναι για όλους. Και εάν είναι κακή, κανένας δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή», είπε ο Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, μετά την ομιλία που απηύθυνε σε μία διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το ρατσισμό. «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

"Αποχώρησε και η Ελλάδα κατά την διάρκεια της ομιλίας Αχμαντινετζάντ!"

Απο Χ.Α.


Φτωχός συγγενής η χώρα μας των ΗΠΑ έσκυψε με υπακοή το κεφάλι στις προσταγές του διεθνούς σιωνισμού. Τι έχουν να πουν γι’ αυτό οι «αντισιωνιστές» συγκάτοικοι της πολυκατοικίας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιρανός πρόεδρος τολμά να παραμένει πιστός στις θέσεις του απέναντι σε Ισραήλ και ΗΠΑ καταδικάζοντας ευθέως τις πολιτικές τους. Με την πράγματι γενναία στάση του, έχει προκαλέσει την δυσφορία των σιωνιστών ενώ στην πρόσφατη σύνοδο του ΟΗΕ απεχώρησαν αντιπροσωπείες ορισμένων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μ. Αχμαντινετζάντ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Ισραήλ ως το πιο «σκληρό και ρατσιστικό καθεστώς», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Μόλις ο Ιρανός πρόεδρος είπε ότι το Ισραήλ δημιουργήθηκε πάνω «στην πρόφαση των δεινών των Εβραίων», πολλοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες(ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!) αποχώρησαν από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ορισμένες αντιπροσωπείες έσπευσαν να χειροκροτήσουν τον Μ.Αχμαντινετζάντ. Ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο τον κόσμο.
neo1Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέλεξαν να συμμετάσχουν στη λήξη της διάσκεψης του ΟΗΕ για τον ρατσισμό στη Γενεύη, εκτός της Τσεχικής Δημοκρατίας. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Αχμαντινετζάντ, ο οποίος χαρακτήρισε το Ισραήλ ρατσιστικό καθεστώς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ωστόσο, μόνο η Τσεχική Δημοκρατία, παραδοσιακός σύμμαχος του Ισραήλ, επέλεξε να αποχωρήσει οριστικά από τη διάσκεψη.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αποχώρησαν από τη διάσκεψη εκείνη όταν οι αραβικές χώρες επιδίωξαν να χαρακτηρισθεί ο σιωνισμός ως ρατσισμός.

Παρατηρούμε με θλίψη, την πλήρη ταύτιση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, με τον… «κύκλο φίλων του Ισραήλ». Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, είχε ως θέμα τον «Ρατσισμό»… Τον «Ρατσισμό» που φροντίζουν να καταδικάζουν σε κάθε περίπτωση εκτός αν αφορά τα συμφέροντα του… εκλεκτού λαού της Ιουδαίας. Ούτε λόγος βέβαια για τα εγκλήματα των σιωνιστών. Και η Ελλάδα παραμένει ένας ακόμα «φτωχός συγγενής» των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που σκύβουν με υπακοή το κεφάλι στις προσταγές του Ισραήλ.






1 comment:

Anonymous said...

8A EIXE ENDIAFERON NA DOUME TA ONOMATA TWN "ELLHNWN" POU APOXWRHSAN. OI AN8RWPOI MAS TO EXOUN PEI KAI SE STIXOUS TRAGOUDIWN TOUS...PAEI VA8IA H RIZA TOU IESSAI, ETSI DEN EINAI? TO 8YMASTE TO A8WO TRAGOUDAKI THS PASPALA. NA'M AGGALIAZEIS KAI MHN APELPIZESAI... DYSTYXWS DEN XERW POIOS EGRAPSE TOUS STIXOUS, OMWS OI AN8RWPOI MAS FTYNOUN STA MOUTRA KI EMEIS KOIMWMASTE.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails